Jodoh adalah suatu benda yang ghaib kita tidak ketahui. Begitu juga keajaiban yang menakjubkan membuatkan kita terkejut dengan aturan Allah SWT buat setiap insan.

Tular baru-baru ini perkahwinan antara seorang guru maahad tahfiz yang selamat diijab kabulkan bersama pasangannya yang berasal dari Hawaii, Amerika. MasyaAllah, siapa sangka jodoh di perantuan.

Sudah berniat untuk kahwini orang dari luar negara

Perancangan Tidak Di Duga, Kini Guru Maahad Tahfiz Selamat Mengahwini Pasangan Dari Hawaii
Sumber dari Sinar Harian

Tular baru-baru ini pasangan berlainan negara, Herman Zulfikar Hamzah, 25, memilih untuk mendirikan rumah tangga bersama, Naziha Nuha Ali, 22, yang berasal dari Hawaii, Amerika Syarikat pada Sabtu lepas.

Kisah cinta mereka telah termeterai pada Program Aqdun Mubarak: Program Memeterai Kontrak Maknawi (Kemuncak Destinasi Cinta) Tahun 2022 di Masjid Tengku Ampuan. Bukan sahaja mereka, sebanyak 10 pasangan juga selamat diijabkabulkan pada hari tersebut dan tempat yang sama.

Guru Maahad Tahfiz Baitul Ehsan itu turut di temu bual oleh Sinar Harian berkenaan peristiwa kisah cintanya. Dia menyatakan sudah lama menyimpan hasrat untuk mengahwini seseorang yang berasal dari negara lain selepas melanjutkan pelajaran ke Indonesia sewaktu ketika dahulu.

IKLAN

Artikel berkaitan: Masih Single, Sharifah Rose Impikan Lelaki Matang, Mampu Membimbing Dan Stabil

Perancangan Tidak Di Duga, Kini Guru Maahad Tahfiz Selamat Mengahwini Pasangan Dari Hawaii
Sumber dari Sinar Harian

“Kita boleh sebar dan luaskan keluarga kita ke luar negara,

“Pada awalnya, saya tidak tahu pertemuan tersebut adalah untuk menjodohkan saya dengan isteri kerana keluarga beritahu ada orang dari Hawaii datang ke Malaysia untuk berkenalan,

IKLAN

“Tapi selepas saya berjumpa isteri buat pertama kali, saya lihat dia (Naziha Nuha) baik dan kena dengan ciri-ciri yang saya inginkan,” ujarnya.

Lelaki yang berasal dari Alor Setar, Kedah itu tidak pun merancang perkara ini. Dia hanya di maklumkan sahaja dari ahli keluarga dan di temukan bersama pasangan serta keluarga mentuanya pada Julai lalu di Kuala Lumpur tanpa pengetahuannya dan bakal isteri (ketika itu).

Dengan Izin Allah SWT, tanpa sedari pertemuan itu adalah suatu perjumpaan untuk menyatukannya bersama isterinya. Herman membuat keputusan terus untuk menikahi Naziha Nuha selepas perjumpaan itu.

IKLAN

Sumber info: Sinar Harian

Artikel berkaitan: “Jujur Penting Untuk ‘Secure’ Perhubungan…” – Sekali Lafaz Sah Adam Lee Dan Sweet Qismina Menjadi Suami Isteri

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI