Bertemu semula dengan Akma salah seorang peserta program realiti di Astro, susuk tubuhnya masih seperti dahulu dan bertambah manis apabila mengenakan hijab Akma tampak berbeza dari awal kemunculannya di industri seni.

Pasti ramai yang tertanya-tanya Akma masih maintain dengan penampilan yang lebih sopan sementara itu Akma yang masih aktif mengacara go shop dan majlis-majlis jemputan dan bakal mengeluarkan satu single untuk OST drama TV ingin berkongsi penjagaan diri dan anak-anak terutamanya untuk menghadapi serangan virus yang tular kini covid-19.

Pertemuan di satu majlis Mayya Baby dengan kerjasama Pa&Ma memperkenalkan rangkaian produk baharu iaitu Baby Cream, Baby Lotion, Shower Gel, Spray Hand Sanitizer yang dilancarkan di Ruang Event Space Seksyen 16, Shah Alam.

Virus Menular Akma Gandakan Penjagaan Untuk Anak-Anak

Mempunyai dua cahaya mata perempuan, rutin kesihatan dan kecantikan Akma berubah 360 darjah. Akma mengambil langkah menjaga kesihatannya dan juga anak-anak dua kali ganda seperti kebiasaaan.

Tular mengenai virus covid-19, Akma juga tidak terlepas pandang kesihatan anak-anaknya. Tambahan pula puterinya yang kedua mengalami kulit yang sangat sensitif dengan persekitaran. Terdahulu Akma mempunyai dua cahaya mata yang berumur 7 tahun dan 5 tahun di usia perkahwinnya berganjak yang ke 8 tahun.

“Akma akan mengandakan penjagaan mereka, lebih-lebih lagi adik yang memang sensitif dengan udara dan persekitaran. Adik akan menjalani aktiviti biasa seperti kakaknya, tetapi Akma akan pastikan si adik ni akan diberi perlindungan seperti menyapu losyen setiap kali sebelum dan selepas riadah.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

Anak keduanya sering semput dan alami rensangan kulit, itu bukan bermakna aktiviti seperti berenang, beriadah tidak boleh dilakukan seperti kanak-kanak biasa.

IKLAN

“Akma sering rujuk dengan beberapa bahan bacaan tidak perlu menyekat aktiviti anaknya, cuma Akma masih tekankan keselamatan dan kesihatan anak-anaknya. Itu yang paling penting!”

Terbaharu Mayya Baby melancarkan rangkaian produk bayi yang sesuai dan selamat di mana produk penjagaan kulit bayi ini yang lembut dan tidak mengganggu kulit bayi yang halus dan mengekalkan lapisan kulit dalam keadaan yang sentiasa lembap.

Antara produk keluaran terbaharu dari Mayya Baby:

Baby Cream – Mempunyai fungsi 5 dalam 1. Produk ini selamat digunakan untuk bayi terutama bayi yang baru dilahirkan. Selain bayi, orang dewasa serta kanak-kanak juga boleh menggunakan Baby Cream ini. Apa yang paling penting ia tidak mengandungi menthal, camphar dan steroid.

Baby Lotion – Baby lotion berfungsi untuk melembapkan kulit, cepat meresap ke dalam kulit dan tidak berminyak. Kandungan produk ini juga bebas daripada bahan berbahaya dan sesuai untuk kulit sensitif.

IKLAN

Shower Gel – Bukan senang untuk mencari mandian yang sesuai untuk si manja. Jika anda ingin mencari mandian yang tidak memedihkan mata, anda boleh dapatkan Mayya Baby shower gel. Ia juga mudah dibilas dan yang paling utama untuk kulit bayi, ia adalah produk bebas paraben dan tiada SLS.

Spray Sanitizer – Spray ini dicipta untuk membasmi kuman. Produk ini sesuai digunakan pada permukaan tangan, kaki serta fabrik. Selain memberikan bau yang segar ia juga lembut pada kulit.

“Akma tidak mahu anak keduanya berasa terasing dan menyekat aktiviti seperti kanak-kanak lain. Oleh itu penjagaan berganda untuk anak-anak Akma perlu bagi melihat perkembangan mereka seperti kanak-kanak yang lain.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

Penjagaan kulit seperti losyen yang beasaskan bahan organik adalah pilihan untuk menjaga keadaan kulit anak-anaknya sihat dan selamat. Ujar Akma dalam perbualan bersama Hijabista.

Basmi Virus Dengan Kesihatan Dalaman

Berbeza pula penjagaan diri untuk Akma sendiri. Semenjak Akma mempunyai aktiviti di luar negara Akma mengambil vitamin sebagai penjagaan dalaman.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

 “Alhamdulilah! Rutin itu Akma amalkan sebelum Negara di serang virus yang tular. Akma cuma mengambil vitamin C dan vitamin mengantikan kalsium kerana Akma memang tidak gemar minum susu.”

“Akma dapati perubahan yang sangat ketara apabila Akma mengkumsikan makanan ini di dalam rutin harian. Badan lebih bertenaga untuk bekerja dan kulit wajah Akma lebih nampak sihat.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

 Selain daripada dua rutin harian ini, Akma juga membuat rawatan kulit astetik paling kurang sekali sebulan bagi menjaga penampilan sebagai seorang selebriti. Menurut Akma penjagaan antara anak-anak dan dia adalah selari. Walaupun setiap kali perjalanannya untuk bercuti, dia akan membawa safety bag dua kali ganda yang mana satu untuknya dan satu untuk anak-anak.

 8 Tahun Lepas Fasa Perkahwinan Pertama

Melepasi fasa pertama perkahwinan, Akma memanjat kesyukuran apabila melepasi fasa ini selama 8 tahun. Akma akui fasa pertama banyak ujian bagi mengenali pasangan dan menyesuaikan diri dengan kerjayanya sebagai selebriti. Berkongsi sedikit kunci kebahagian rumahtangga Akma cuma menyarankan kepada hijabi di luar agar menghargai satu sama lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

 “Sebagai isteri perlu hargai suami, betul suami perlu hargai isteri tetapi tidak salah kita sebgai isteri menghargai suami.” Sebagai isteri tidak perlu pentingkan diri sendiri. “ Seringkali isteri merasa penat membuat rutin harian di rumah, fikirlah sekali bagaimana suami mencari nafkah di luar”.

Mengenang kembali kejadian baru-baru ini aktor terkenal di Indonesia kelahiran Malaysia almarhum Ashraf Sinclair meninggal dunia pada 18 Mac yang lalu memberi impak besar kepada Akma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Farih Hamshi (@akmaabdullah) on

 “Akma rasa satu tamparan, kalaulah terjadi pada dirinya kehilangan orang tersayang serta merta dalam sekelip mata” ujarnya berita itu seakan alarm untuk mereka yang masih mempunyai pasangan hidup untuk menghargai satu sama lain.

Bagi Akma kunci kebahagian rumahtangga adalah ‘masa bersama’. Maksudnya setiap tahun Akma aka ada waktu untuk bercuti bersama tanpa anak-anak. Sessi itu adalah masa untuk mereka meluahkan segalanya. Ujarnya lagi sekira ada pengtekaran jangan di bawa berpanjangan. Insyallah kebahgian rumahtangga itu akan dirasai selamanya.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI