Kita semua mahukan helaian rambut yang tebal dan kemungkinan besar, salah satu matlamat penjagaan rambut anda adalah untuk mencari produk dan bahan yang menyokong kesihatan menyeluruh. Kata kunci terkini yang membuat viral di TikTok adalah minyak rosemary, yang didakwa memacu pertumbuhan rambut.

@tonyyounmd #duet with @audreyvictoria_ What does the science say? #rosemaryoil #hairloss #hairlossremedy #holistic ♬ dancin in the dark – xxtristanxo

Tetapi bolehkah minyak pati ini sebenarnya membawa kepada pertumbuhan rambut baru? Pakar berkongsi sama ada minyak rosemary sebenarnya membawa kepada pertumbuhan rambut baru atau tidak dan manfaat sebenar minyak ini yang anda kurang pasti.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bahan popular manfaat kepada rambut

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

Minyak pati rosemary diekstrak daripada tumbuhan rosemary, pokok renek malar hijau dengan daun seperti jarum dan bau kayu. Kajian telah menunjukkan bahawa ia mempunyai pelbagai aplikasi kesihatan. Hasilnya, ia adalah bahan yang popular dalam kebanyakan produk kecantikan masa kini. Menurut pakar, minyak rosemary mempunyai beberapa manfaat berkaitan rambut.

Ia boleh melegakan kegatalan pada kulit kepala dan meningkatkan peredaran darah di sekitar folikel rambut. Minyak rosemary juga mengandungi ciri anti-radang dan antibakteria untuk menghapuskan pembentukan dan merupakan antioksidan yang kuat, bermaksud ia melindungi rambut anda daripada penceroboh alam sekitar.

Galakkan pertumbuhan rambut

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

IKLAN

Jawapan ringkasnya ialah ya. Minyak pati rosemary boleh membantu merangsang rambut yang sihat dan tebal. Malah minyak itu boleh mempercepatkan proses pusing ganti dan pertumbuhan sel, yang boleh berfungsi sebagai ubat semula jadi untuk menumbuhkan rambut yang lebih tebal. Oleh kerana ia adalah anti-radang, ia digunakan untuk mencegah keguguran rambut, serta pertumbuhan semula.

Bagaimanakah anda perlu menggunakan minyak rosemary pada rambut dan kulit kepala anda?

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

  1. Minyak rosemary bermanfaat untuk semua jenis rambut. Ciri-ciri minyak ini berfungsi untuk mencipta folikel rambut yang sihat dan mencegah kerosakan.
  2. Hanya sapukannya ke hujung rambut anda dan minyak rosemary paling sesuai digunakan pada kulit kepala.
  3. Campurkan beberapa titis minyak rosemary dengan mana-mana minyak pembawa, seperti argan atau minyak badam dan urut ke dalam kulit kepala selama 20 minit sebelum mandi.
  4. Anda juga boleh mencampurkannya ke dalam syampu atau produk penjagaan rambut yang anda gunakan selepas mandi.

Produk penjagaan rambut manakah yang mempunyai minyak rosemary sebagai bahan utama:

Ouai Hair Oil

IKLAN

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

Minyak rambut ultra ringan yang selamat warna dan memberikan perlindungan haba sambil melawan keriting dan melicinkan rambut. Minyak rambut ini memberikan perlindungan haba dan hasilnya rambut licin, bebas keriting sambil menambah kelembutan, kilauan dan penghidratan.

BELI DI SINI: Sephora

Kiehl’s Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate

IKLAN

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

Kepekatan minyak semulajadi yang kuat untuk rambut berkilat dan sihat. Mengembalikan keseimbangan lembapan pada kulit kepala dan rambut serta merta, malah rambut mudah diuruskan. Idamkan rambut lembut beralun dan berkilau? Ya inilah minyak secara semula jadi dan untuk semua jenis rambut & kulit kepala.

BELI DI SINI: Shopee

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Pakar Kongsi Ada Bahan Virus Dalam Minyak Ini Sebenarnya Boleh Tebalkan Rambut Anda.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI