Mengabungkan pelbagai bahan dalam satu produk boleh merengsakan kulit wajah, apatah lagi pakai Asid laktik dan vitamin C serentak. Tak rosak ke muka?

Vitamin C dan asid laktik mempunyai pH bertindih yang membolehkan ia dirumus bersama dalam produk yang sama. Bukti klinikal menunjukkan bahawa adalah lebih baik daripada merumuskan kedua-dua bahan itu bersama-sama.

ARTIKEL BERKAITAN: 6 Serum Vitamin C Ini Trending, Yang Dah Guna Akui Tak Boleh ‘Berhenti’. Kulit…

Duo unggul apabila digabungkan

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Vitamin C dan asid laktik adalah duo dinamik yang memberikan hasil yang unggul apabila digabungkan dalam formula yang diuji secara klinikal yang sama. Dengan sendirinya, vitamin C ialah antioksidan kuat yang melindungi daripada kerosakan radikal bebas aka penuaan matahari, merangsang pengeluaran kolagen, dan mengurangkan hiperpigmentasi untuk kulit yang lebih tegang dan cerah.

Dengan sendirinya, asid laktik mengisi semula penghalang lembapan dengan ceramida dan GAG dan meneutralkan radikal bebas dalam fasa lipid kulit untuk kulit yang lebih kuat dan anjal.

Hilangkan bintik gelap, kurangkan kedutan

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Bersama-sama, asid laktik meningkatkan penyerapan dan prestasi vitamin C, memacunya ke lapisan dalam kulit untuk mengganggu pengeluaran pigmen yang berlebihan sambil menguatkan penghalang lembapan untuk menghapuskan sebarang kerengsaan yang berpotensi daripada vitamin C.

Vitamin C Lactic baharu menggabungkan vitamin C ditambah asid laktik untuk mengurangkan bintik-bintik gelap, mencegah dan mengurangkan kedutan dan juga menguatkan penghalang kelembapan kulit, semuanya pada masa yang sama.

Nak cerahkan muka? Ini cadangan pakar

@drdennisgross Here’s why you SHOULD pair AHAs and BHAs with Vitamin C! 🤝 #drdennisgrossskincare #ahas #bhas #alphahydroxyacid #betahydroxyacids #vitaminc #skincareduo ♬ The Best Combo x ThePerfumeGeek – Cierra | The Perfume Geek✨

#BeautyTok pastinya produk jenama ini yang sering menjadi FYP apl TikTok anda, temubual HIJABISTA bersama Dr Dennis Gross kongsi apa yang perlu hijabi pilih dari rangkaian produk yang viral ini.

Pasti sebagai pemula tercari-cari bahan apa yang dapat mencerahkan kulit, bukan itu sahaja malah, Dr Dennis Gross juga mencadangkan produk yang boleh menegangkan, lebih kulit. Yasss, Vitamin C Lactic yang baharu!

Kesemua produk baharu ini menawarkan manfaat pencerahan supaya anda boleh berasa yakin tidak kira mana yang sesuai dengan rutin penjagaan kulit anda.

ARTIKEL BERKAITAN: Pakar Kongsi 4 Mitos Biasa Vitamin C, Menjadi Ke Kalau Guna Dalam  Ritual Kecantikan…

1. Vitamin C Lactic 15% Vitamin C Firm and Bright Serum

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Terbukti secara klinikal, 15% Vitamin C (asid L-askorbik) serum yang mengurangkan garis-garis halus, memudarkan hiperpigmentasi dan menegangkan kulit.

Lama kelamaan ia membetulkan dan menghalang tanda-tanda baru kerosakan matahari dan menguatkan penghalang kelembapan. Sapukan 4-6 titis ke seluruh kulit yang bersih dan kering, termasuk muka, leher dan dada. Ikuti dengan pelembap atau krim.

2. Vitamin C Lactic Firm and Bright Eye Treatment

IKLAN

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Saya mencipta rawatan mata ini untuk kawasan mata yang halus untuk menganjalkan kulit yang jelas, mengurangkan rupa kedutan, memudarkan bintik-bintik gelap dan juga menguatkan penghalang kelembapan kulit. Ketik 1/2 pam perlahan-lahan di seluruh kawasan mata.

3. Vitamin C Lactic Dewy Deep Cream

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Krim yang sangat kaya dan sangat menghidratkan ini adalah kegemaran ramai! Saya menambah asid laktik, niacinamide dan squalene pada formula ini untuk menyokong lagi penghalang kelembapan sambil membaiki dan mencegah tanda-tanda penuaan matahari.

Gunakan selepas 15% Vitamin C Firm dan Bright Serum. Pada siang hari, ikuti dengan pelindung matahari fizikal kegemaran anda, seperti All-Physical Lightweight Wrinkle Defense Broad Spectrum Sunscreen SPF 30 PA++++.

4. Vitamin C Lactic Oil-Free Radiant Moisturizer

Pelembap ringan dan bebas minyak ini bagus untuk dipakai setiap hari untuk melindungi daripada penuaan matahari dan menyokong penghalang kelembapan. Ia bebas minyak, menjadikannya bagus untuk semua jenis kulit, terutamanya yang berjerawat.

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Gunakan selepas 15% Vitamin C Firm dan Bright Serum. Pada siang hari, ikuti dengan pelindung matahari fizikal kegemaran anda, seperti All-Physical Lightweight Wrinkle Defense Broad Spectrum Sunscreen SPF 30 PA++++.

5. Vitamin C Lactic Biocellulose Brightening Treatment Mask

IKLAN

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Topeng lembaran 100% terbiodegradasi ini dengan serta-merta meningkatkan keserian kulit dan menghidratkan secara intensif. Dalam masa 15 minit, kulit kusam dan kering berubah menjadi licin dan berseri. Gunakan 1-2x seminggu untuk meningkatkan pemulihan kulit.

Hasil terbaik dari Vitamin C Lactic

Anda boleh memasukkan mana-mana daripada 5 produk ini ke dalam rejimen kecantikan, siang atau malam, sebagai serum, rawatan mata, pelembap atau topeng atau gabungan beberapa langkah.

Vitamin C Lactic akan menangani hiperpigmentasi, garis halus dan kedutan, kehilangan sinaran atau kekeringan kronik akibat penuaan matahari, semuanya sambil membina penghalang kelembapan.

Ingatlah untuk memakai pelindung matahari setiap hari untuk mengelakkan tanda-tanda baru penuaan matahari dan melindungi pelaburan dalam kulit anda.

Adakah kedua-dua bahan ini selamat untuk ibu hamil?

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Kedua-dua vitamin C dan asid laktik selamat untuk wanita hamil dan secara amnya berpasangan dengan bahan selamat kehamilan yang lain seperti pelindung matahari fizikal 100%.

Rutin harian untuk memastikan kulit lembut dan cerah

Anda boleh melihat kulit yang lebih cerah dan lembut dengan rutin penjagaan kulit yang ringkas dan Vitamin C Lactic yang baharu. Untuk melihat hasil terbaik, kuncinya adalah konsisten.

Membersihkan

Langkah pertama dalam mana-mana rutin haruslah bersih, kulit kering. Ini akan mewujudkan persekitaran optimum untuk penyerapan semua produk yang anda pakai.

Cari pembersih yang lembut dan seimbang ph, seperti AHA/BHA Daily Cleansing Gel, yang tidak akan menanggalkan minyak pelembab semula jadi pada kulit.

IKLAN

Peel – Pengelupasan kimia

2 langkah adalah cara paling berkesan dan selamat untuk mengelupas kulit. Inilah sebabnya saya mencipta Alpha Beta Daily Peel lebih 20 tahun yang lalu supaya pengguna boleh mengelupas dengan lembut tanpa menyebabkan kemerahan atau kerengsaan.

@inmyseams♬ original sound – Janette Ok

Kuncinya ialah 2 langkah iaitu bagaimana pakar dermatologi, seperti saya sendiri, telah melakukan pengelupasan kimia di pejabat mereka selama beberapa dekad.

Langkah pertama mengandungi gabungan asid AHA dan BHA untuk mengelupas dan memunculkan semula lapisan atas kulit.

Langkah ke-2 meneutralkan, atau mematikan, asid tersebut dan membanjiri kulit dengan bahan aktif yang menenangkan, termasuk fosfolipid yang menambah dan melindungi penghalang kelembapan.

Dengan penggunaan berterusan, Alpha Beta Daily Peel telah terbukti secara klinikal dapat meningkatkan ketumpatan kulit dan mengecilkan pori-pori untuk kulit yang cerah dan berseri.

Rawatan yang disasarkan

Selepas pembersihan dan Alpha Beta Daily Peel, kulit menjadi prima dan bersedia untuk rawatan yang disasarkan, seperti 15% Vitamin C Firm dan Bright Serum.

Lindungi

Pakai Asid Laktik Dan Vitamin C Serentak, Tak Rosak Ke Muka? Ini Jawapan Pakar!

Seperti yang saya nyatakan di atas, perlindungan matahari harian adalah cara #1 untuk mencegah kulit muda yang sihat. Sinaran UVA/UVB matahari yang berbahaya adalah penceroboh #1 terhadap kulit kita dan kerosakannya terkumpul dengan masa.

Pelindung matahari spektrum luas semua fizikal adalah penting untuk mencegah kerosakan di tempat pertama. Cuba All-Physical Lightweight Wrinkle Defense Broad Spectrum Sunscreen SPF 30 PA++++ yang diperkaya dengan antioksidan untuk melindungi penghidratan dan meneutralkan sinaran UVA/UVB.

Formula berbilang tugas

Vitamin C Lactic, menyasarkan pelbagai masalah kulit sekaligus tanpa menambah langkah tambahan dalam rutin anda. Ingat bahawa formula yang diuji secara klinikal dengan pelbagai ramuan yang bekerja bersama akan menghasilkan hasil yang lebih baik daripada melapis produk bahan tunggal.

Apabila anda membuat lapisan, mulakan dengan produk dengan konsistensi paling nipis dan bina cara anda kepada konsistensi paling tebal. Dalam kes ini, mulakan dengan 15% Vitamin C Firm and Bright Serum dan Rawatan Mata Firm and Bright, kemudian Dewy Deep Cream atau Pelembap Radiant Tanpa Minyak.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/f_7IJIrVfaE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI