Vitamin C ialah ramuan bertaraf bintang yang biasa digunakan oleh ramai peminat penjagaan kulit dan pemula. Malah, setiap produk lain di kaunter peruncit kecantikan sama ada mempunyai bentuk Vitamin C di dalamnya atau memfokuskan kepada terbitan ramuan untuk meningkatkan manfaatnya kepada semua jenis kulit.

Emas cair ini telah diperkatakan oleh beribu-ribu pakar kecantikan di seluruh dunia, manfaat dan keburukannya dikongsi merentasi berjuta-juta platform dan digunakan dalam semua jenis kaedah. Dengan sejauh mana maklumat tepu seputar Vitamin C menjadi, siapa yang harus kita percaya dan apakah kebenarannya? Dr. Dennis Gross melangkah masuk untuk berkongsi 5 mitos biasa tentang aktif yang kuat ini.

Mitos 1: Jenis kulit sensitif tidak boleh menggunakan vitamin C

Walaupun fakta diketahui bahawa Vitamin C boleh merengsakan kulit, terdapat banyak pilihan yang mengandungi kepekatan yang lebih rendah dan juga memberikan hasil yang sama tanpa ia menyebabkan sebarang kemerahan atau kemerahan pada kulit.

ARTIKEL BERKAITAN: Kalau Nak Cerahkan Wajah Cari Ramuan Hebat Ini, Serum Vitamin C. Memang Berbaloi!

Dr. Dennis Gross Vitamin C Lactic 15% Vitamin C Firm & Bright Serum adalah contoh terbaik untuk itu. Dicipta dengan 15% asid L-askorbik dengan dos Asid Laktik yang sihat untuk mengelupas kulit dengan lembut untuk membantu penyerapan maksimum bahan aktif, sinergi berkuasa ini dicipta untuk setiap jenis kulit dalam fikiran untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan matahari dan mencegah tanda-tanda masa hadapan.

Vitamin C Lactic 15% Vitamin C Firm & Bright Serum

IKLAN

Mitos 2: Kepekatan yang lebih tinggi adalah lebih baik

Kepekatan yang lebih tinggi mungkin sama dengan lebih banyak kerengsaan dan juga kurang berkesan. Berpegang pada produk Vitamin C sekitar maksimum 15% sudah memadai untuk mendapatkan hasil terbaik tanpa menjejaskan keselesaan.

Kepekatan ini terbukti meresap ke dalam kulit dan apabila digabungkan dengan bahan-bahan yang menenangkan, seperti seramida, yang menguatkan penghalang kelembapan, anda tidak akan melihat sebarang kerengsaan. Jelas sekali, Vitamin C Lactic Firm & Bright Eye Treatment berinovasi kasar untuk dapat membawa kekuatan produk aktif yang optimum dan menjadikannya sesuai untuk walaupun bahagian muka yang paling halus iaitu mata!

IKLAN

Vitamin C Lactic Firm & Bright Eye Treatment (MYR 300)

Mitos 3: Vitamin C menyebabkan sensitiviti matahari dan hanya boleh digunakan pada waktu malam

Anda mendengarnya dengan betul, walaupun bertentangan dengan kepercayaan, Vitamin C tidak menjadikan kulit anda lebih terdedah kepada selaran matahari dan ia sebenarnya digalakkan untuk menggunakan Vitamin C pada siang hari. Ia mempunyai ciri-ciri yang melindungi kulit anda daripada sinaran UV, memperbaiki kerosakan matahari sedia ada dan juga menghalang yang akan datang daripada timbul. Vitamin C dalam bentuk tulennya adalah berasid, oleh itu mengapa mitos ini mungkin telah mendapat tarikan. Walau bagaimanapun, Jangan melangkau pelindung matahari anda!

IKLAN

All-Physical Lightweight Wrinkle Defense

Mitos 4; Retinol tidak boleh digunakan bersama Vitamin C

Retinol ialah satu lagi istilah penjagaan kulit yang menarik perhatian ramai hari ini. Tidak syak lagi ia adalah salah satu inovasi terbesar industri penjagaan kulit sepanjang masa, dan krim ini memberi keberkesanan dan kesan jangka panjang pada kulit. Tetapi bolehkah Dunia mempunyai dua bahan hebat sekali? Jika anda menyukai retinol seperti kami, tiada sebab untuk berhenti daripada rutin Vitamin C anda.

Vitamin C dan retinol bersama-sama mungkin hanya formula rahsia untuk mencapai kulit berkaca tanpa liang dan lembap. Caranya ialah dengan menggunakan Vitamin C pada waktu pagi dan sapuan retinol pada waktu malam ketika proses pembaikan kulit sedang berjalan. Bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat sensitif, Dr. Gross mengesyorkan menggunakan kaedah sandwic (pelembap > retinol > pelembap) apabila menggunakan retinol untuk mengunci penghidratan dan mengurangkan kemungkinan kerengsaan.

Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream and Vitamin C Lactic Dewy Deep Cream

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/-hmBowr-q_E

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI