“Kasihnya ibu membawa ke syurga, kasihnya ayah sepanjang hayat.”

Itulah ungkapan yang tepat untuk menggambarkan bertapa istimewanya hubungan seorang anak dengan kedua ibu bapanya.

Malah, ada yang menganggap ayah merupakan cinta pertama seorang anak perempuan. Meskipun ramai lelaki yang sering menyakiti, namun sang ayah tidak akan pernah menyakiti anak perempuanya dan sanggup berkorban apa sahaja demi puteri tersayang.

Ayah Sanggup Lakukan Semua Ini Agar Anak Gadisnya Tak Kelaparan

Begitulah yang terjadi kepada hijabi bernama Tun, apabila ayahnya terlampau risau sekiranya dia kelaparan di tempat kerja dan membekalkan makanan untuk di makan di tempat kerja, meskipun dirinya sudah menginjak usia 25 tahun.

Ayah hijabi ini telah membekalkan anak gadis kesayanganya dengan sarapan pagi nasi goreng dan juga mi rebus untuk makan tengah hari.

IKLAN

Selain itu, ayah hijabi berkenaan juga telah mengirimkan wang menerusi online transferred hanya untuk memastikan anaknya mempunyai wang untuk membeli makanan sekiranya kelaparan ketika bekerja.

Artikel berkaitan: Pengantin Perempuan, Dikendong Bapa Harungi ‘Air Bah’ Menuju Pelamin, Buat Netizen Sebak!

Si ayah turut meninggalkan pesanan ringkas menerusi aplikasi whatsapp mengigatkan anak gadisnya itu agar tidak berlapar ketika mencari rezeki.

“Nasi goreng for breakfast, mi rebus for lunch. Transferred some money with the reference “food emergency” (???) and still risau if I’m starving??” tulis Tun menerusi ciapan di laman Twitter miliknya.

IKLAN

Dalam masa sama, Tun menzahirkan rasa syukur kerana mempunyai ayah yang begitu prihatin mengenai kebajikan dirinya serta dilayan dengan istimewa bak puteri oleh ayahnya.

Netizen Cemburu Dengan Gadis Bertuah Ini, Tawar Diri Jadi Anak Angkat Ayahnya

Netizen Anggap Hijabi Ini ‘Bertuah’ Dapat Layanan Bak ‘Princess’ Dari Bapa, Meski Usianya Kini 25 Tahun!

Hijabista sempat meninjau ke ruangan komen pada hantaran berkenaan, dan mendapati rata-rata wargamaya menzahirkan rasa teruja dan tumpang bahagia melihat layanan yang diterima oleh gadis ini meskipun sudah dewasa dan bekerja.

Malah, ada juga yang berseloroh bertanya jika bapa gadis ini ingin mengambil anak angkat gara-gara menginginkan layanan yang sama.

IKLAN

Sekadar info, setakat artikel ini ditulis ciapan tular berkenaan telah meraih sebanyak 9498 retweets, 2761 quote tweets dan 37.1 ribu likes!

Sumber: Twitter @yarafaee_

Artikel berkaitan: Dambakan Kehidupan ‘Bahagia’, Nana Mahazan Kongsi Tiga Pedoman Bapa Yang Dipegang Hingga Kini!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI