Potongan baju kurung yang sesuai amat penting kalau hendak nampak kurus cantik ke majlis kenduri kahwin. Baju kurung paling selamat, bukan sahaja sesuai untuk menghadiri majlis rasmi, malah ketika melawat saudara mara di kampung. Malah baju kurung juga sesuai untuk digayakan ke pejabat sebagai pakaian rasmi.

Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah juga gemar memakai baju kurung. Sejak kecil baginda sering melihat penampilan bonda dan nendanya yang sentiasa kemas dan anggun berbaju kurung.

Lantas baju kurung menjadi busana selesa yang disarung baginda setiap hari ke mana-mana sahaja termasuk keluar membeli-belah atau melawat kampung, selain semestinya ketika menghadiri majlis rasmi.

Sedar tak sebenarnya memakai baju kurung juga boleh membuatkan seseorang itu nampak kurus dan langsing. Tetapi kenalah pilih dan pakai baju kurung dengan potongan yang tepat.

Selalunya ramai yang memilih untuk memakai baju kurung ketika menghadiri majlis perkahwinan. Apabila sudah hampir hujung tahun ini, tentulah banyak dapat undangan majlis perkahwinan bukan? Namun penting untuk pilih potongan baju kurung yang tepat sesuai dengan potongan badan.

Dipetik dari Facebook Kongsi Tips Diet Sihat Dan Kurus Cepat

Anda semua mesti nak nampak kurus cantik bukan sebelum pergi ke kenduri hujung tahun ini? So here’s tips untuk pemilihan baju kurung untuk ualls ke majlis kahwin dan kenduri kendara.

IKLAN

TUBUH RENDAH DAN KECIL (PETITE)

 

DADA BESAR DAN PUNGGUNG LEPER

 

PUNGGUNG BESAR, DADA KECIL DAN PERUT LEPER

 

IKLAN

 

BAHU BIDANG

 

IKLAN

KURUNG TINGGI-KURUNG PAHANG

 

 

RENDAH DAN PERUT BUNCIT

 

Sumber kredit: Kongsi Tips Diet Sihat Dan Kurus Cepat