Dalam dunia serba moden ini , ramai hijabi lebih berminat untuk memulakan kerjaya yang mempunyai kepolupariti yang boleh dibanggakan di mata dunia. Namun bukan hijabi ini. Bukan mudah membuat satu keputusan yang penting dalam hidup terutamanya yang melibatkan pekerjaan.

Faktor ekonomi yang semakin meningkat sudah semestinya memaksa semua orang bekerja dengan lebih keras. Sifat berani hijabi ini yang berani meninggalkan kerjaya sebagai designer dan mulakan hidup baru sebagai pekebun tanaman organik. Sudah semestinya, keputusan yang dibuat oleh Nuraishah Shamsudin yang berusia 27 tahun memberikan 1001 tanggapan terhadap dirinya.

Mempunyai ulangkicau yang beribu di akaun twitter @Nuraishams perkongsian hidupnya menjadi perhatian selebriti:

“Nekad tinggalkan karier sebagai designer…7 bulan yang lalu”

Sudah tentunya, gadis ini berkongsikan kisah hidup selepas berhenti kerja dan kini lebih senang hati menampung hidup dengan berkebun serta menjual sayur-sayuran organik yang ditanam sendiri.

Katanya lebih menyeronokkan, dia tiada hutang dan hidup bersama emak serta kucingnya dengan kehidupan yang bersederhana.

IKLAN

“Owner Kebun …dan suatu hai ada pekerja sendiri..insyallah

“Hidup bertuhan. Lebih sihat, gembira…”

IKLAN

Jual sendiri tumbuhan organik yang ditanam…

Kisah jadi inspirasi orang ramai!

Jangan malu sekiranya bekerja di bawah terik matahari, walaupun tidak bersolek. Namun kejayaan hijabi ini sudah tentunya ramai yang sangat terinspirasi dengan keberanian hijabi ini untuk menukar kerjayanya sebagai seorang pekebun sayuran organik ataupun lebih dikenali sebagai petani moden.

IKLAN

“Meniaga hasil tanaman secara online”

“Dari hijabi yang suka travel, kini berkebun adalah perjalanan hidup yang perkongsian bersama pengikutnyya..”

Ini respon selebriti terkenal..

Hasil tanaman cukup membanggakan

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI