Pakaian bercetak adalah fesyen bergaya untuk dimiliki oleh semua orang tanpa takut mengayakannya. Bagi sebilangan daripada anda menganggapnya cetakan terlalu menonjol atau ‘girly’.

Memakai pakaian atau aksesori mahupun hijab dengan cetakan dalam semua bentuk seperti bunga, corak, tropika, cetakan haiwan dan lain-lain. Walaupun begitu, agak mencabar untuk mengayakan pakaian bercetak tanpa kelihatan seperti anda berjalan-jalan di taman.

Anda mungkin mendapati diri anda menyukai penampilan model-model yang mengayakan pakaian cetakan, tetapi anda takut mencipta semula gaya untuk padanan diri sendiri. 9 petua gaya bagaimana memakai cetakan boleh jadi panduan hijabi yang masih sangsi untuk memadankan pakaian cetakan.

Cara memadankan pakaian cetakan

Sumber gambar: santai sini

Menggayakan pakaian cetak nampak senang dan tidak begitu mudah. Terutama jika anda mencampurkan cetakan pada cetakan. Adakah anda tertanya-tanya mengapa anda mesti mencampurkan dua cetakan? Ia mungkin seperti idea yang tidak menarik tetapi sangat bergaya dan menyeronokkan juga. Ini adalah idea gaya milenium mengenai cara memakai pakaian mahupun aksesori cetakan. Saya tahu ini adalah trend berisiko untuk dilayari tetapi patut dicuba. Berikut adalah beberapa petua yang perlu anda ketahui.

  • Pilih cetakan dalam palet warna tunggal. Campurkan dan padankan cetakan warna pelengkap.
  • Campurkan cetakan dengan pelbagai saiz. Pasangkan bahagian atas dengan corak besar dengan corak yang lebih kecil
  • Sekiranya anda masih ragu, pasangkan cetakan anda dengan warna neutral atau pelengkap.

Cetakan di aksesori

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The dUCk Group (@theduckgroup)

Jika anda mengemari aksesori cetakan mahupun hijab, ini adalah cara halus untuk memperkenalkan cetakan ke almari anda tanpa melakukan terlalu banyak usaha. Aksesori cetak boleh digayakan dengan pakaian apa pun. Cetakan haiwan adalah kecenderungan abadi, jadikan ruji almari pakaian anda.

Cetakan pada pakaian neutral

Cara mudah lain untuk memakai cetakan adalah dengan menggayakannya dengan pakaian yang neutral. Pakaian neutral adalah asas almari pakaian rapi yang anda perlukan di dalam almari. Sebilangan daripada kita sudah mempunyai pakaian asas yang neutral seperti tshirt hitam, seluar coklat atau skirt krim. Oleh itu, sebagai pemula, sangat mudah memakai hijab atau seluar cetak anda dengan pakaian warna neutral. Anda boleh memakai hijab bermotif bunga dengan skirt hitam dan anda sudah bersedia untuk keluar.

IKLAN

Cetakan dan Denim

Denim adalah ruji almari pakaian lain yang perlu anda miliki. Ramai yang menyukai denim kerana pakaian serba boleh ini dapat memanfaatkannya dengan banyak gaya. Anda boleh memakai bahagian atas cetak dengan seluar denim atau pendek. Untuk pakaian bercetak, anda boleh memadankan jaket denim dengannya. Penampilan ini untuk berpesta atau santai di luar rumah dengan rakan-rakan.

Padankan cetakan dengan warna asas yang sama

Cara lain yang menarik dan bergaya untuk memakai cetakan adalah memasangkan cetakan dengan warna asas yang sama. Maksudnya ialah cetakan gabungkan dengan yang mempunyai warna yang sama. Jika anda mempunyai corak cetakan yang berwarna hitam dan skirt dengan warna yang sama, jadi selamat dipadankan bersama.

Padankan cetakan dalam warna hitam dan putih

IKLAN

Ramai yang gemari cetakan warna hitam dan putih, ia sangat bergaya. Cara mudah untuk menarik pandangan ini adalah dengan memakai bahagian atas jalur menegak dengan bahagian bawah jalur mendatar. Ini adalah paparan tanpa idea yang boleh anda pakai untuk acara santai anda. Peraturan pada dasarnya untuk memasangkan warna bukan cetakan itu sendiri.

Kardigan bercetak

Kaedah bergaya lain untuk memakai cetakan adalah dengan jumper atau kardigan. Sekiranya anda suka melapis pakaian, penampilan ini sesuai untuk anda. Untuk menukar pakaian cetakan anda dari pakaian kasual ke pakaian kerja, padankan kardigan di atasnya. Jadi, anda boleh kelihatan bergaya dan juga menjaga kesegaran di pejabat anda.

Blazer pada cetakan

IKLAN

Blazer juga merupakan asas almari pakaian ruji yang lain. Anda boleh menaikkan penampilan anda dengan blazer. Untuk memastikan pakaian anda tetap terpasang, gayakan blazer dengan tali pinggang. Untuk bersantai bersama rakan, anda boleh memakai gaun cetak bunga dengan blazer.

kate daisy vineyard midi dress

Campurkan cetakan dengan pelbagai saiz

Cara lain untuk memakai cetakan adalah dengan mencetak cetakan dengan pelbagai ukuran. Cetakan titik polka tetap tidak membosankan. Anda boleh memakai bintik-bintik dengan saiz besar sebagai gaun atau bahagian atas dengan skirt atau kasut polka dot bersaiz kecil. Ini menjadikan penampilan diselaraskan. Dan tentu saja, jangan lupa untuk memperhatikan warnanya juga. Anda juga boleh mencampurkan corak dan cetakan bunga dengan memperhatikan ukuran cetakan yang berbeza-beza.

Cetakan dengan warna pepejal

Cara mudah untuk memakai cetakan adalah memadankan dengan warna asas pelengkap. Jadi, anda boleh memakai top polka dot biru dengan skirt biru atau warna pepejal yang lain. Ini adalah cara untuk menggayakan atau menggayakan cetakan bunga.

Sekiranya anda sudah mempunyai cetakan di almari anda, inilah masanya untuk mencuba petua gaya ini. Anda juga boleh membeli pakaian cetakan himpunan koleksi Kate Spade New York Summer 2021.

Koleksi Musim Panas 2021 adalah perayaan kota yang mekar penuh dengan warna yang cerah dan tekstur semula jadi. Inspirasi keindahan bunga aster bermunculan di trotoar, tanaman merambat berkembang di sepanjang dinding bata, dan lebah lebah menambahkan kegembiraan si pamakai. Semuanya terasa organik dalam jumlah yang tepat untuk membuat anda tersenyum, dengan himpunan aksesori tas tangan, kasut dan pakaian sedia pakai inspirasi anda untuk bergaya dengan pakaian bercetak.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI