TudungPeople dengan bangganya mengumumkan kerjasama terbaharu dengan peneraju dan perintis industri air botol Malaysia, Spritzer.

Meneruskan inisiatif kami untuk membangunkan produk yang lebih baik dan mesra alam, koleksi ini termasuk barangan yang diperbuat daripada 100% botol plastik kitar semula, iaitu selendang atau tudung dan scrunchies, dengan setiap selendang menjimatkan 8 botol daripada berakhir di tapak pelupusan sampah atau lautan.

Artikel Berkaitan : Dapatkan Bibir Selembut Satin, Dengan Set Lipstik Ini Baru On Point!

Sebagai jenama tempatan yang percaya mempunyai mesej yang kuat di sebalik setiap koleksi, TudungPeople mengambil langkah pertama ke arah tudung yang mampan pada 2019 dengan memberi kehidupan baharu kepada botol plastik.

Kempen ini menandakan kali pertama Spritzer bekerjasama dengan jenama fesyen tudung yang sederhana, dan TudungPeople berbangga kerana telah dipilih untuk projek yang sejajar dengan nilai dan visi kami untuk masa depan yang lebih hijau.

Koleksi ini menggariskan mesej teras kemampanan dan mencerminkan kemajuan yang telah dicapai oleh Spritzer dalam menginovasi pembungkusan botol ikoniknya, yang diperbuat daripada bahan plastik kitar semula dan 100% boleh dikitar semula dari penutup ke botol ke label.

IKLAN

Ia juga mencerminkan usaha TudungPeople untuk bergerak ke arah kemampanan dengan mengurangkan penggunaan plastik sepanjang proses pengeluaran kami.Asas koleksi ini diperbuat daripada 100% botol plastik kitar semula, yang sangat lembut. Ia adalah bukti yang jelas bahawa anda boleh mendapatkan bahan berkualiti yang sepadan dengan gaya, titisan dan aliran sesuatu yang luar biasa seperti botol air plastik.

Koleksi Menyelami Alam Semula Jadi.

Di inspirasikan daripada sumber air Spritzer, hutan hujan pemuliharaan yang subur di Taiping seluas 390 hektar dan air hutan hujan tulennya, reka bentuk koleksi itu menjemput anda untuk menyelami alam semula jadi. 

IKLAN

Menampilkan dedaunan hutan yang eksotik dan bunga yang subur dengan latar belakang yang tenang, reka bentuk ini menyegarkan dan menyegarkan deria dan gaya anda. Reka bentuk ini digunakan pada dua produk yang membentuk koleksi Tudungpeople x Spritzer: selendang dan ikat rambut,dijual secara berasingan. 

Tudung di bungkus dalam beg tali boleh diguna semula. Ini adalah satu lagi langkah mampan yang mengurangkan penggunaan pembungkusan plastik dengan menggantikannya dengan pembungkusan yang lebih berguna dan menjimatkan ruang.

Sebahagian daripada kempen memfokuskan kepada cara pembungkusan boleh diberi kehidupan kedua melalui penggunaan semula. Diperbuat daripada bahan berkualiti yang tahan lama, kuat dan menyenangkan dari segi estetika supaya ia boleh digunakan dalam pelbagai cara berulang kali. 

Lagipun, pembungkusan bukan hanya bekas untuk pengangkutan selamat selendang, tetapi barang pengumpul yang menjadi sebahagian daripada produk.

IKLAN

Bersama-sama dengan selendang itu terdapat scrunchies gebu yang diperbuat daripada bahan plastik kitar semula yang sama dan dibungkus dengan label 100% boleh dikitar semula. Scrunchies boleh digunakan bukan sahaja untuk mengikat rambut anda tetapi juga untuk menambah kelantangan pada penampilan hijab anda.

Artikel Berkaitan : Tudung Putih Cepat Kotor? Tiga Selebriti Kongsi Cara Menjaga Kesucian Tudung ‘Favourite’ Hijabi!

Koleksi itu akan dilancarkan pada 25 Mei 2023 dan boleh didapati di semua kedai TudungPeople, di laman web TudungPeople dan di platform runcit rasmi Spritzer, Lazada.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI