Kebaikan kolagen untuk wajah adalah untuk melawan penuaan. Dalam proses semula jadi badan, penuaan adalah sesuatu yang dialami oleh setiap manusia sebagai sebahagian daripada peningkatan usia. Malangnya, pelbagai faktor boleh menyebabkan masalah penuaan muncul lebih cepat daripada yang sepatutnya.

Masih belum terlambat, penuaan pramatang boleh diatasi dengan meningkatkan penghasilan kolagen dalam badan.

Artikel Berkaitan : Kolagen Semula Jadi Dari Peach Gum, Khasiatnya Lebih Banyak Dari Sarang Burung

Apa itu kolagen?

Kolagen Dapat Mengatasi Penuaan, Tetapi Ia Mesti Diperbuat Daripada Bahan Semula Jadi.

Kolagen ialah protein yang merupakan sebahagian daripada rawan dan tisu lain dalam tubuh manusia. Semakin meningkat usia, pengeluaran kolagen badan semakin perlahan, memulakan proses penuaan yang membawa kepada kedutan.

Di tengah-tengah proses pengeluaran kolagen yang perlahan, anda boleh meningkatkan keperluan anda untuk kolagen dengan menggunakan produk penjagaan kulit yang diperbuat daripada kolagen semulajadi.

IKLAN

Manfaat Kolagen untuk Regenerasi Sel Kulit Wajah

Regenerasi kulit merupakan proses mendorong sel kulit mati dan menggantinya dengan sel kulit yang sehat. Proses pergantian sel-sel kulit ini dimulai dari lapisan epidermis paling dasar lalu menuju ke lapisan kulit terluar.

Apabila regenerasi sel-sel kulit ini berlangsung dengan cycle yang ideal maka tekstur kulit kamu bisa membaik. Disinilah kamu bisa mendapatkan kulit lembab dan kenyal yang aman dari struktur kulit mengendur.

Manfaat kolagen yang dapat menjaga regenerasi sel pun berdampak pada kekenyalan kulit wajah kamu. Dengan mempertahankan kebutuhan kolagen pada kulit, maka penuaan dini pun bisa diperlambat.

IKLAN

Produk Penjagaan Kulit Kolagen Semulajadi

Kolagen Dapat Mengatasi Penuaan, Tetapi Ia Mesti Diperbuat Daripada Bahan Semula Jadi.

Proses penuaan, yang mempercepatkan pada usia 20-an dan bahkan 30-an, adalah masalah yang anda ingin cari penyelesaiannya. Kerana kolagen menyokong keanjalan kulit, anda boleh mencegah penuaan dengan meningkatkan pengeluaran kolagen apabila pengeluaran kolagen semulajadi mula merosot.

IKLAN

Artikel Berkaitan : Kadar Kolagen Alami Pada Kaki Ayam Membantu Menurunkan Berat Badan Bukan Itu Sahaja Umur 30an Nampak Macam 20an.

Untuk meraih manfaat kolagen untuk wajah semua peringkat umur, anda boleh menggunakan produk penjagaan kulit yang mengandungi kolagen yang diperbuat daripada bahan semula jadi. Seperti,

  • Peptide
  • Niacinamide
  • Probiotics
  • Caffeine
  • Green Tea, dan 
  • Cucumber

Beberapa bahan di atas adalah kombinasi tepat yang akan membantu anda melawan kulit mata yang kendur, melembapkan, mengekalkan keanjalan dan juga mencerahkan. Ada kebaikan kolagen muka yang anda boleh dapat daripada peptida iaitu melambatkan garis halus di kawasan sekitar mata. 

Sumber : Avoskinbeauty.com

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI