TudungPeople dengan bangga memperkenalkan koleksi edisi terhad ‘Ocean Collection’ Langkah yang pertama dalam inisiatif jenama tudung yang dikenali di Malayisa, Tudung People untuk menuju ke arah produk yang lebih lestari dan mesra alam.

‘Ocean Collection’ mempunyai 10 selendang bercetak yang diperbuat dari 100% botol plastik kitar semula, dengan setiap keping selendang menjimatkan 8 botol dari berakhir di tapak pelupusan sampah atau lautan. Koleksi mercu tanda ini adalah pertama seumpamanya di Malaysia.

Koleksi ini diilhamkan oleh pengasas dan pengarah kreatif TudungPeople, Fazrena Aziz perjalanan ke pulau Redang, di mana dia mengalami keindahan keajaiban semula jadi Malaysia. Fazrena juga terkesan dengan pencemaran yang dahsyat. Pengalaman itu mendorong Fazrena untuk bertindak dan memikirkan apa yang boleh dilakukan untuk lebih peka terhadap persekitaran.

Sebagai jenama tempatan yang percaya mempunyai mesej kuat di sebalik setiap koleksi, TudungPeople mengambil langkah pertama untuk menghasilkan tudung lestari dengan memberi kehidupan baru pada botol plastik.

IKLAN

Helaian Tudung Kitar Semula

Koleksi edisi terhad ini adalah kain lestari yang bersumber melalui kerjasama TudungPeople dengan KLOTH Cares. Hasilnya adalah kain yang diperbuat daripada 100% dikitar semula botol plastik yang cantik dan lembut. Usaha ini menunjukkan bahawa anda boleh mencapai tahap tinggi bahan berkualiti dengan gaya yang setara, menggantungkan, dan mengalir dari sesuatu yang tidak mungkin seperti plastik botol minuman.

IKLAN

Koleksi ini disatukan setelah lebih dari setahun penyelidikan dan pengembangan. Reka bentuk yang unik menampilkan gambaran abstrak elemen bertema laut seperti karang, anemon, tongkang, gelembung, rumput laut, dan ombak. Reka corak koleksi ini mewujudkan corak yang tenang namun dinamik mencerminkan hakikat lautan yang berubah-ubah dan menangkap keindahan dan pergerakannya dalam cara moden, unik dan berani.

Pembukusan Dengan Bahan Berkualiti

Untuk pembungkusan, TudungPeople memilih kertas yang boleh dibuat dari kertas kitar semula. Sebahagian kempen memberi tumpuan kepada bagaimana pembungkusan dapat diberikan kehidupan kedua melalui penggunaan semula. Dibuat daripada bahan berkualiti tinggi yang direka bentuk untuk tahan lama, kukuh, dan estetika yang menyenangkan

IKLAN

malah boleh digunakan berulang kali dalam pelbagai cara. Pada akhirnya, pembungkusan itu bukan sekadar bekas untuk menghantar selendang dengan selamat, tetapi barang koleksi yang menjadi sebahagian dari produk.

Sebagai tanda sokongan anda menyangi keindahan alam, koleksi edisi terhad ‘Ocean Collection’ akan dilancarkan pada 26 Oktober 2020 dan akan tersedia untuk pembelian dalam talian dan di semua butik TudungPeople.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI