Athleisure adalah trend fesyen di mana pakaian yang dirancang untuk latihan dan aktiviti olahraga lain dipakai dalam tetapan lain, seperti di tempat kerja, di sekolah, atau di acara kasual atau sosial yang lain.

Skeptikal hijabi ketinggalan dalam berfesyen dan terbatas dalam melakukan aktiviti lasak, persepsi yang tidak lagi relevan untuk diguna pakai.

Fesyen hijabi menjadi trend yang berkembang pesat malah lebih banyak pilihan dan kebebasan untuk mereka tampil ‘fashionable’ sejak kebelangkangan ini.

Sehinggakan turut menarik minat pelbagai jenama antarabangsa terulung seperti Nike menghasilkan rekaan bercirikan modest sesuai digayakan wanita muslimah.

Hijabista paparkan fesyen athleisure untuk hijabi tetap menjadikan pakaian sukan boleh dipelbagaikan untuk gaya kasual.

IKLAN

1. Warna Hitam Pilihan Selamat

Kebiasan warna pilihan hijabi untuk bersukan warna hitam. Warna ini sentiasa memberi ilusi kurus dan langsing. Cuma perlu jaket dan sedikit aksesori untuk gaya kasual selepas bersukan.

2. Sweat Shirt Paling Onz

Jangan runsing sekiranya lepas bersukan ada teman yang ajak pergi lepak di cafe, Pastikan sweat shirt sentiasa onz untuk tindakan lebih selamat sekiranya kecemasan. Tambahkan aksesori seperti topi dan kaca mata pelindung muka yang polos.

Athleisure Trend Fesyen Hijabi Aktif Bersukan Dan Kasual Seperti Ikonik. Barulah Ligit!

IKLAN

3. Gaya Ala Ikonik

Permainan warna terang untuk mereka yang bergaya ala ikonik fesyen. Selalunya hijabi golongan ini pentingkan warna yang terang, di mana bagi mereka apa yang mereka pakai adalah satu tarikan.

Nike The Iconic Air Force 1 musim baru yang membawa dimensi segar dengan siluet ciri-ciri unik siluet.

Athleisure Trend Fesyen Hijabi Aktif Bersukan Dan Kasual Seperti Ikonik. Barulah Ligit!
The AF1 Shadow akan dilancarkan pada 3 Oktober

Setiap daripada rekaan direka khas dari perspektif hijabi, membina kekuatan dari 1s Reimagined dan kepercayaan yang terus menerus mengalihkan paradigma tentang apa yang dimaksudkan untuk meraikan klasik rekaan kasut Nike.

IKLAN

“Wanita adalah sangat berbeza, mereka mahu sesuatu yang unik, dan mereka mahu menggunakan kasut sebagai ekspresi diri mereka. Mereka juga mempunyai rasa hormat dan cinta yang mendalam terhadap ikon,” kata Georgina James, Pengarah Kanan Kanan, Nike Women. “Air Force 1 Shadow adalah contoh hebat bagaimana kita menyalurkan keinginan dan mewujudkan ekspresi baru melalui siluet, bentuk dan butiran, sesuatu yang unik musim ini.”

4. Athleisure Tetap Sopan

Jangan buntu mencari gaya athelisure untuk hijabi yang ingin mengekalkan gaya sopan. Padankan arbaya dengan aksesori seperti tali pinggang menjadi ilusi seperti memakai dua outfit yang berbeza. Sneakers adalah penyelamat gaya si hijabi yang sopan.

Athleisure Trend Fesyen Hijabi Aktif Bersukan Dan Kasual Seperti Ikonik. Barulah Ligit!

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI