Semua dari kita pastinya pasang impian untuk ke kota London. Bukan sekadar untuk bershopping, tetapi juga urusan kerja ataupun sekadar menikmati pemandangan cukup indah. Seperti wanita ini yang menyimpan hampir RM100,000 sebelum dapat jejakkan kakinya ke kota impian setiap insan ini. Siti Nurfarahain yang hanya bekerja sebagai jurusolek tidak lepaskan peluang untuk bercuti sambil bekerja.

Tujuannya semata-mata ke kota London hanyalah untuk membuat tutorial mekap di sana. Menerusi perkongsiannya di laman facebok, wanita ini dikatakan sanggup terbang ke sana demi memenuhi kegilaannya terhadap ‘makeup’.

Morning hampa ???

A post shared by Siti Nurfarahain (@schoolofmakeupsitinurfarahain) on

Jadi tidak mensia-siakan peluang yang ada, Siti Nurfarahain turut membuat video live berlatar belakang mercu tanda kota Paris yang terkenal iaitu Eifel Tower serta di kota London. Dia turut menunjukkan mekap untuk berjalan-jalan, breakfast dan pelbagai lagi tema yang dibuat dalam bentuk video live.

Sebenarnya wanita ini memang cukup kreatif menghasilkan solekan dengan pelbagai rupa. Bakatnya cukup terserlah biarpun dia hanya menetap di Kedah. Kebiasaannya pelanggan wanita ini memang menkagumi dan menyukai hasil kerjanya. Malah dia turut rajin membuat kelas tutorial pada yang berminat.

IKLAN

Tidak hairanlah walaupun hanya bekerja sebagai jurusolek tetapi dengan usaha keras, berjaya mengumpul duit sebanyak itu untuk memenuhi impiannya membuat tutorial mekap.

IKLAN

Biarpun dikecam gara-gara kerja gilanya itu, tetapi wanita ini tidak kisah apa yang orang kata padanya.

WELCOME TO OLD TRAFFORD #manchesterunited #faraxlondon

A post shared by Siti Nurfarahain (@schoolofmakeupsitinurfarahain) on

IKLAN

Malah wanita yang menggunakan loghat utara dalam video live itu amat berbangga kerana suatu ketika dulu dia hanya ‘makeup’ di kampong dan sekarang ini telah berjaya mencapai impian untuk ‘makeup di London.

Admin pun sebenarnya teruja dengan kisah dan pengalaman wanita ini. Peduli apa orang kata, apa yang penting kita pergi atas usaha dan bukan meminta duit orang lain. Cukup kagum dengannya, walau berada jauh beribu batu dia tetap tak lupa asal usulnya apabila turut bercakap loghat utara dalam video live yang dibuatnya dalam keadaan cuaca sejuk.

SUMBER: KAKI SHARE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI