Yang praktikal menjamin lemak perut lemak, menurut pakar pemakanan anda. Melakukan diet yang sihat untuk menurunkan berat badan boleh terasa amat memberangsangkan, terutamanya jika anda seorang yang gemar menikmati hidangan berdekad yang sarat dengan bahan-bahan yang kurang sihat yang disukai oleh selera anda.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengurangkan berat badan, menukar makanan yang tidak sihat untuk pilihan yang lebih berkhasiat adalah salah satu perkara terbaik yang boleh diakukan dan itu bermula dengan melihat makanan di rumah anda sendiri. Malah, beberapa makanan terburuk untuk kesihatan keseluruhan anda mungkin ada di pantri.

Nyahkan lemak perut

Untuk mengetahui beberapa snek pantri terburuk yang perlu anda potong jika ingin mengelakkan lemak perut, saran pakar pemakanan, dua yang anda harus berfikir dua kali untuk menambah ke dalam troli pada masa akan datang apabila berada di kedai runcit.

1. Snek

Apabila bercakap tentang makanan ringan yang paling teruk untuk kesihatan anda secara keseluruhan, kerepek pasti berada di tempat teratas dalam senarai. Terutamanya jika anda ingin mengelakkan penambahan berat badan. Snek sering digoreng, dibuat dengan minyak omega-6 radang, karbohidrat halus dan gabungan lemak dan karbohidrat yang menyebabkan tekanan oksidatif dalam badan.

ARTIKEL BERKAITAN: Supaya Badan Tak Lesu, Perut Pun Dah Tak Buncit & Tiada Lagi Lemak Sana-Sini, Buatlah Detoks

IKLAN

Walaupun terdapat banyak snek yang menggemukkan yang harus dielakkan, Doritos ialah salah satu jenis kerepek yang paling teruk untuk dimakan, tanpa mengira rasa. Seperti yang dinyatakan, ia dibuat dengan warna dan perisa tiruan bersama-sama dengan karbohidrat yang ditapis. Bentuk karbohidrat ini menyebabkan peningkatan pesat dalam glukosa, yang meningkatkan kadar penyimpanan lemak badan.

Sebagai tambahan kepada semua karbohidrat dan bahan tiruan tersebut, satu lagi kelemahan utama Doritos ialah hakikat bahawa, mudah untuk snek tanpa berfikir kerana pelbagai perisa. Itu menjadikannya sukar untuk menikmati kerepek secara sederhana, yang seperti kita semua tahu, adalah salah satu kunci penting untuk pemakanan yang sihat. Apabila makan kerepek, jika perlu, adalah lebih baik untuk memilih pilihan bijirin penuh dan bakar atau memakannya sebelum dibahagi.

2. Biskut yang dibeli di kedai

IKLAN

Jika anda mempunyai gigi manis, anda biasanya boleh memilih biskut berbanding kerepek. Malangnya, biskut yang dibeli di kedai bukanlah pilihan yang lebih baik. Pakar mengatakan bahawa hidangan ini, bersama-sama dengan gula-gula lain seperti pai dan kek, adalah kategori makanan yang menyumbang paling banyak kalori yang diambil kira untuk pengambilan gula tambahan namun memberikan sedikit atau tiada nilai pemakanan.

ARTIKEL BERKAITAN: Senaman Pagi Baik Hilangkan Lemak Perut Wanita, Lelaki Pula Kawal Tekanan Darah Waktu Petang.

Apabila anda membebankan semua kalori tersebut tanpa mendapat apa-apa yang besar daripada makanan, anda meletakkan diri pada risiko penambahan berat badan. Serat rendah dan bijirin yang sangat halus meningkatkan risiko penambahan berat badan dan tahap lemak perut yang lebih tinggi. Biskut kegemaran anda berkemungkinan menyebabkan lemak perut kerana bahan-bahan yang diproses seperti mentega, gula dan tepung ditapis. Sekarang, katakan tidak!

IKLAN

Terdapat banyak pilihan yang sihat, pakar mengesyorkan menggunakan yogurt Yunani biasa dan granola buatan sendiri, yang boleh membantu penurunan berat badan dengan mengawal saiz bahagian untuk memastikan anda akan mencapai semua nutrien dan membuatkan anda kenyang untuk masa yang lebih lama. Yum!

Pada penghujung hari, mencapai bentuk badan impian adalah lebih daripada memotong beberapa makanan ringan. Anda perlu mengekalkan diet yang sihat di sekeliling dan senaman. Walau bagaimanapun, jika kurus adalah matlamat anda, adalah idea yang baik untuk mengelakkan makanan ini sebanyak mungkin.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/7NyoTi2CRdk

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI