Baru-baru ini, telah tular di twitter mengenai seorang gadis yang menjadikan plastik sebagai tudung sewaktu dalam keadaan ‘darurat’. Tweet yang telah ditulis oleh rakan sekerjanya itu telah mendapat hampir 20 ribu retweet oleh netizen di laman twitter.

Menerusi portal mStar, gadis yang dikenali sebagai Ija Zaza atau mesra disapa Jai,28, tidak menyangka gambarnya itu akan tular kerana ia memang sesuatu yang tidak disengajakan.

“Masa itu tudung saya basah sebab hujan sewaktu saya hendak bertemu pelanggan bagi menghantar barang (COD). Barang pula tertinggal di rumah. Masa nak keluar balik tu, nak tukar tudung tak sempat, jadi saya ambil tudung lain dan letak dalam beg.

“Tak perasan pula tercicir. Masa nak tukar tudung dalam kereta, saya baru perasan yang tudung yang diambil tadi tiada dalam beg.

IKLAN

“Memang nervous, cuak dan menggelabah waktu itu. Saya cari apa nak pakai, akhirnya saya pakai plastik dan turun tunggu pelanggan sekejap di stesen minyak.

“Mulanya dia tengok sahaja, lepas tu dia tanya, plastik ke? Dia kata tak apalah, dia faham sebab hari hujan,” ujar Jai.

Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point! Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point! Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point!

IKLAN

 

Ramai netizen yang terhibur dengan ceritanya itu dah berharap dia dapat kongsikan sekali tutorialnya hijabnya dengan menggunakan plastik.

Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point!

IKLAN

Awning tudung tetap on point!

Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point! Jadikan Plastik Sebagai Hijab Waktu ‘Darurat’, Netizen Kagum Awningnya Tetap On Point!

kredit: twitter TyramStar