Pada tahun 2016, Ariska Putri pertiwi mencipta sejarah bagi Indonesia apabila dia berjaya memenangi pertandingan ratu cantik bertaraf dunia buat pertama kali untuk negaranya.

Asalnya dia hanyalah pememang tempat keempat dalam pertandingan Puteri Indonesia 2016, namun tuah menyebelahinya apabila dia dipilih untuk mewakili Indonesia dalam pertandingan Miss Grand International sekaligus menjadi juara.


.

IKLAN

Wanita anggun ini dilahirkan pada tanggal 13 Januari 1995 dan kini merupakan seorang doktor yang mendapat pendidikan dalam bidang perubatan di Universiti Islam Sumatera Utara. Dia kini sudahpun mendirikan rumah tangga dan memiliki seorang cahaya mata perempuan.

Mula memuatnaik foto berhijab awal Ramadan lalu, dia mendapat pujian dari teman-teman dan juga warga net atas perubahan penampilan yang dilakukan. Orang kalau sudah cantik, berhijab atau tidak pasti akan kekal kecantikannya apatahlagi sudah mengikut apa yang disyariatkan dalam agama.

IKLAN


.

Memetik kata-kata dalam satu hantaran di Instagramnya, Ariska meluah, “Tidak ada yang pernah salah dari sebuah proses. Jadi hargailah proses seseorang, kerana kita tidak pernah tahu seberapa sulit perjuangan seseorang untuk menjalani proses yang ingin ditempuhi.”

IKLAN

***P/S- Perjuangan hijrah seseorang harus diraikan dan diberi sokongan, janganlah kita mudah menilai dan menghukum.

Sumber gambar: Instagram Ariska Putri Pertiwi

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI