Biarpun bertudung, 7 selebriti berhijab Nusantara ini tetap mementingkan gaya dan penampilan agar sentiasa kelihatan anggun dan presentable. Tak hairanlah ramai yang menjadikan gaya mereka sebagai inspirasi dalam berfesyen.

7 selebriti bertudung ini membuktikan, bertudung dan menyarungkan pakaian yang menutup aurat tetap menyerlahkan keyakinan dan kecantikan tersendiri.

SIVIA AZIZAH
Bekas ahli Girlband Blink ini memutuskan untuk mengenakan tudung pada 2017.

Kredit Foto: siviazizah

Banyak sebab kenapa Sivia bertudung, salah satunya kerana faktor usia. Selepas bertudung, Sivia kini menjadi inspirasi wanita dan peminatnya.

ZEEZEE SHAHAB
Zeezee Shahab juga antara selebriti bertudung yang sangat cantik. Zeezee mengambil keputusan untuk memakai tudung selepas melahirkan anak pertamanya.

 

Kredit Foto: zeezeeshahab

Sejak menutup aurat, Zeezee kelihatan semakin cantik dan anggun.

RIA RICIS
Siapa yang tidak kenal dengan YouTuber nombor satu Indonesia ini. Ria Ricis pertama kali memakai tudung ketika menuntut di kolej.

IKLAN
Kredit Foto: riaricis1795

Kemudiannya Ria Ricis memilih untuk bertudung sepenuhnya sehingga kini. Adik kepada pendakwah terkenal, Oki Setiana Dewi ini semakin menawan terutama selepas bergelar ibu.

BACA JUGA: Selebriti Indonesia ZASKIA GOTIX Bertudung Selepas Pulang Umrah, Mohon Doa Kekal Istiqamah

CITRA KIRANA
Citra Kirana mula bertudung bertudung sejak 2019. Selepas pulang daripada menunaikan ibadah umrah, Citra mengambil keputusan untuk memakai tudung.

 

IKLAN
Kredit Foto: citraciki

Niatnya hanyalah satu, ingin menjadi wanita yang lebih baik. Biarpun telah bertudung, Citra masih aktif dalam dunia hiburan.

CUT SYIFA
Cut Syifa mula bertudung pada awal 2021. Dia mengambil keputusan untuk memakai tudung kerana telah mendapat hidayah dan tiba masanya untuk menutup aurat.

Kredit Foto: cutsyifaa

 

Selepas bertudung, kecantikan Cut Syifa semakin menyerlah.

IKLAN

NINA ZATULINI
Artis bertudung seterusnya ialah Nina Zatulini. Nina mengambil keputusan untuk bertudung selepas melahirkan anak pertamanya pada 2016.

 

Kredit Foto: ninazatulini22

Selain mengambil keputusan untuk bertudung, Nina juga mahu berehat dari dunia hiburan kerana ingin fokus menjaga keluarga kecilnya.

CUT MEYRISKA
Cut Meyriska memutuskan untuk memakai tudung pada 2019 kerana ingin mendekatkan diri kepada Pencipta.

 

Kredit Foto: cutratumeyriska

Walaupun sudah bertudung, Cut Meyriska tetap nampak cantik dan menawan.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI