Sejenak bersama pengasas tudung dUCscarves Vivy Yusuf di pembukaan rasmi store fizikal di Suria KLCC, terimbas kembali juga kemunculan jenama tudung ini yang menjadi kegilaan ramai hijabi selama 5 tahun berada di pasaran. Malah ada dalam kalangan penggemar jenama ini yang digelar dUCkies.

Hijrah Hijab Vivy Yusuf Punyai Frasa Yang Menarik

Sumber Pic: http://www.proudduck.com

Kemunculan Vivy dalam industri fesyen satu frasa yang menarik. Ini kerana figura ini tidak pernah lokek untuk bercerita mengenai kisah lampau di mana permulaan hijrah hijab beliau.

Ditanya mengenai siapa pendorong kuat Vivy berhijab pasti jawapan itu dengan telus dan ikhlas darinya. Seorang ibu akan sentiasa mendorong anaknya itu untuk berhjab.

“Ibu saya selalu bertanya bila nak pakai tudung? Dan sering kali soalan itu diajukan dan sering kali pelbagai alasan yang akan muncul dari mulut saya.”

“Nantilah bila dah masuk universiti nantilah bila berkahwin….nantilah bila dah ada anak….” ujar Vivy apabila terimbas kembali detik permulaan memakai hijab.

Alasannya ketika itu tidak memahami kenapa dia perlu memakai tudung sedangkan orang lain tidak memakainya.

Detik Terindah Adalah HidayahNya

Sumber Pic: IG Vivy Yusuf

Tiba masa dan saat paling indah dalam hidupnya rasa bersyukur itu datang apabila Allah S.W.T tidak pernah sempunakan apa yang diusahakan.

Malahan rasa syukur itu apabila dikurniakan dengan keseronokan, keluarga, rakan-rakan dan kehidupan yang saat paling baik.

Bermula dari itu, Vivy memberitahu permintaanNya yang satu ini iaitu berhijab tak akan dia tidak boleh tunaikan dan atas alasan apa untuk menidakkan permintaan itu.

Pandangan Vivy memakai hijab ini tidak perlu secara paksaan selagi mereka tidak tahu apa tujuannya. Biarlah rasa itu datang dengan cara tersendiri dan yang penting cinta pada Tuhan yang paling utama.

Gaya Pertama Ketika Menyarung Hijab

Sumper Pic: http://www.proudduck.com & IG Vivy Yusuf

Tidak mempunyai rujukan mana-mana selebriti untuk berhijab atau jenama kesukaan, malah senang ‘try an error’ bagi kesesuaian gaya pada masa itu.

IKLAN

Punyai koleksi tudung yang banyak dia juga turut menyarung koleksi dari FashionValet dengan pelbagai warna dan corak.

Vivy juga rajin rujuk pada Youtube tutorial gaya hijab dan sehingga kini keselesaan yang dimiliki tidak janggal untuk menggenakan bawal square bagi keselesaan yang maksimum.

Hijrah Hijah Selebriti Kejar Populariti, Solat Tiang Untuk Terus Istiqomah

Tidak setuju sama sekali dengan sangkaan itu, Vivy merasakan pendapat itu keterlaluan kerana itu terpulang pada individual dan jangan sampai melabel sesuatu tanpa memikirkan perasaan individu.

Sekiranya benar tujuan mereka berhijab untuk populariti, apa salahnya setidak-tidaknya mereka ingin berhijrah.

Semua orang punyai perjalanan hijrah hijab yang berbeza, sekiranya populariti datang yang pertama insyalaah keikhlasan itu akan datang kemudian.

Jangan sesekali kita menghukum mereka yang berhijrah hanya untuk berfesyen atau populariti.

IKLAN

Bermastautin di negara sendiri kita tidak akan terasa kepentingan memakai hijab, malah ada yang anggap sebagai budaya memakai.

Apabila kita berada di negara luar adalah satu cabaran untuk kita untuk kekal berhijab. Solat adalah tiang utama untuk kita kekal istiqomah dalam berhijab.

Hello 2019

Masa bergerak terlalu pantas, kini jenama Duck telah menghantui hijabi selama empat tahun. Pembukaan 2019 tirai pembukaan yang indah di mana fizikal store yang keempat di buka di Suria KLCC pada 4 Januari 2019. Melawati store terbaharu ini, seni dalaman yang indah seakan-akan Vivy memahami kehendak hijabi masa kini.

Pasti mereka yang mengunjungi store ini tidak akan jemu dan tidak melepaskan peluang ootd di setiap sudut. Sedikit imbasan barangan keluaran di bawah jenama Duck:

HIJAB – yang terdiri dari rangkaian shawl, instant scarves, twillies dan inner, shawl bercetak dan edisi terhad.

IKLAN

KOSMETIK – Kosmetik berkala dan rangkaian mandian.

PERKAKAS TULIS – Buku Nota, Planner, Alatan tulis dan lain.

PERALATAN RUMAH – Penyangkut baju, tuala, lilin dan lain.

AKSESORI – Tas Tangan.

HijabVibes VIVY YUSUF “Perlu ingat Tuhan dah bagi segalanya dan tiba masanya Vivy terus besyukur dengan apa yang ada. Sekiranya ada orang sekeliling belum berhijab tidak perlu ada paksaan biarkan ia datang dengan penuh keikhlasan”.

 

 

 

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI