Sebelum terdapat masker lembaran plasenta dan mesin lampu LED di rumah, ada masker tanah liat yang menjadi masker dalam regim kecantikan. Masker tanah liat ini menyahtoksikkan pori-pori anda, merawat jerawat dan menghilangkan pigmentasi. Gelombang formula baru yang sangat banyak yang terdapat di dalam kandungan masker tanah liat. Sama ada campuran tanah liat khas, penuh dengan asid atau digabungkan dengan bahan pembersih lembut.

10 masker ini sangat baik untuk membersihkan kulit dari racun, minyak, serpihan, dan kotoran ketika kulit anda kemerahan atau merasa kusam. Petua professional, melaburlah dalam pelembap berkualiti, kerana tanah liat boleh mengering. Aplikasi pelembap sangat penting agar kesan maksima kelihatan selepas pemakaian masker tanah liat ini.

1. Aztec Secret Indian Healing Clay


“Cult-favourite” bahkan tidak mula menjelaskan gembar-gembur di sekitar masker muka ini. Selain dari tinjauan laman sesawang yang tidak berkesudahan dan dedikasi YouTube untuk merayakan masker ini, selebriti seperti Lili Reinhart juga telah membicarakan tentang faedahnya yang luar biasa. Dibuat dengan 100% kalsium, mungkin ini adalah masker suci dari masker tanah liat. Ia sangat sesuai untuk jerawat kista atau kes yang teruk, kerana ia sangat kuat.

2. Herbivore Botanicals All Natural Blue Clay Spot Treatment Mask


Cubalah masker ini dengan dua cara yang berbeza: sebagai rawatan jerawat di kawasan yang bermasalah atau seluruhnya untuk membersihkan wajah. 100% semula jadi, vegan, dan cruel free, jadi anda tidak perlu bimbang tentang reaksi aneh atau bahan yang tidak diketahui jika anda mempunyai kulit sensitif.

3. First Aid Beauty Skin Rescue Purifying Mask with Red Clay

Masker pengelupasan ini tidak hanya menyenangkan, ia juga berfungsi kuat untuk membersihkan kulit, mengurangkan saiz pori, dan menyerap minyak kulit yang membuat anda kelihatan berkilau. Tanah liat merah berasaskan mineral menenangkan kemerahan yang disebabkan oleh hiperpigmentasi dan meningkatkan tekstur semula jadi kulit anda.

IKLAN

4. Sand & Sky Australian Pink Clay Porefining Face Mask


Rawatan selama sepuluh minit dengan masker merah jambu milenium ini tidak hanya membersihkan liang-liang yang mendalam. Tanah liat itu dilapisi dengan delima dan witch hazel untuk meningkatkan pergantian sel dan mengetatkan liang.

5. GLAMGLOW Barbie x GlamGlow Limited Edition Supermud Clearing Instant Treatment Mask

Pembungkusan pada masker detoks kegemaran kultus ini kelihatan berbeza kerjasama dengan Barbie, di mana dalam balang terdapat emas hitam. Tanah liat Kaolin, arang aktif, daun kayu putih, dan enam asid pencerah kulit disebat bersama untuk rawatan yang banyak kesemutan ketika mengering. Gunakannya seminggu sekali akan mengubah kulit anda secara total.

IKLAN

6. The INKEY List Kaolin Mask


Smectite dan kaolin clay bergabung menjadi masker putih lembut yang masih memberi anda semua manfaat pembersihan tanah liat yang lain tanpa mengeringkan kulit. Ia bagus untuk semua jenis kulit dan bahkan boleh digunakan setiap hari untuk membantu mengawal minyak.

7. L’Oreal Paris Pure-Clay Face Mask with Charcoal

Anda boleh mendapatkan masker yang kuat ini di pelbagai rak drugstore. Formula berkrim tidak kering seperti masker tanah liat tradisional tetapi menjadikan kulit anda berasa bersih dan terhidrat.

IKLAN

8. Innisfree Super Volcanic Clusters Pore Clearing Clay Mousse Mask


Disebat seperti mentega, masker lapang ini mempunyai kepingan kecil dari gunung berapi dari Kepulauan Jeju, yang bersatu dengan tanah liat kaolin untuk menyedut minyak dan kotoran yang berlebihan dari liang-liang anda. Ia juga mengelupas dengan lembut, sehingga kulit menjadi lebih cerah serta merta.

9. Caudalie Instant Detox Mask

Masker detok ini sesuai untuk kulit yang mempunyai tekanan dengan permasalahan. Penyahtoksin Caudalie dibuat dengan tanah liat merah jambu dan kopi menawarkan tetapan semula yang lembut namun kuat untuk semua jenis kulit.

10. Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask

Sekiranya anda memerlukan masker lembut dan berkesan untuk hari-hari di mana tidak ada yang dapat menenangkan jerawat anda, masker arang aktif Origins adalah pilihan. Cukup lembut untuk kulit sensitif, namun menjadikan wajah anda terasa lebih lembut dan lebih halus pada ketika mencucinya.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI