Seorang pakar penjagaan kulit telah mendedahkan satu peraturan mudah yang menurutnya dapat mengubah penampilan kulit anda sepenuhnya.

Nayamka Roberts-Smith, ahli estetik yang berpusat di Los Angeles, mengejutkan di laman Twitter tentang apa yang dia sebut sebagai ‘aturan 60 saat’ penggodam kecantikan yang sangat mudah, tetapi berkesan yang hanya melibatkan mencuci muka selama satu minit penuh pada akhiran setiap hari.

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Menurut Nayamka, yang mengicap di bawah nama pengguna @LaBeautyologist, peretasan itu membolehkan ‘bahan-bahan dalam pembersih dapat berfungsi’, menjadikan produk apa pun yang jauh lebih berkesan daripada yang akan digunakan ketika digunakan hanya selama 15 saat masa yang kebanyakan individu menghabiskan masa mencuci wajah mereka.

Bolehkah 60 saat membuat perbezaan besar?

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Jawapan ringkasnya ialah YA! Helah kecil ini semestinya menjadikan pembersihan lebih berkesan. Bahan aktif produk pembersih menyerap dengan lebih baik dan kotoran dan solekan dikeluarkan. Tidak akan lama sehingga anda mula melihat kulit menjadi lebih halus dan lembut.

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Walaupun minit pembersihan terasa seperti lama, anda mula lebih fokus pada ritual pembersihan dan mengurut dengan lebih mendalam. Walaupun di tempat-tempat yang sering anda tergesa-gesa, seperti lubang hidung, di bawah dagu atau pelipis, anda akan mendapati diri anda meluangkan masa dan memberikan perhatian yang sama.

IKLAN

Dalam kehidupan kita yang sibuk, di mana mencuci muka mungkin dilakukan dengan tergesa-gesa, bahkan sebagai renungan semasa mandi, peretasan kecantikan untuk mencuci selama 60 saat adalah petunjuk yang baik,” kata ahli dermatologi. Bagi memastikan bahawa pembersih digunakan dan benar-benar disapu ke kulit selama satu minit sebelum dibasuh.

Tetapi mengapa ini berkesan?

Urutan 60 saat merangsang peredaran darah yang seterusnya menjadikan muka bercahaya, bersinar dan sihat. Tetapi bagaimana dengan kekotoran seperti jerawat? Menurut pakar, muslihat 60 saat tidak boleh memberi kesan keajaiban pada kulit yang tidak bersih. Walaupun rutin yang dipanjang untuk hilangkan kotoran dan sebum, hormon tidak dapat dihanyutkan. Dan kerana hormon biasanya merupakan penyebab utama kulit bermasalah, anda tidak akan tiba-tiba mempunyai kulit yang paling jelas.

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Tidak semua jenis kulit dibuat sama, dan penting untuk diingat semasa mengatur masa pembersihan. Anda yang mengalami jerawat, misalnya, mungkin mendapat manfaat daripada mengikuti peraturan 60 saat.  Mereka yang berjerawat umumnya akan mendapat manfaat dari mencuci selama beberapa minit kerana ia akan membantu pengelupasan pori-pori yang tersumbat, membersihkan pori-pori, dan membersihkan lebihan minyak dan serpihan pada kulit,” kata pakar.

Langkah Terbaik: Cara 60 saat adalah cara terbaik untuk lebih berhati-hati dalam ritual penjagaan kulit harian anda. Muka anda akan dicuci dengan lebih teliti dan anda akan mempunyai kemungkinan liang tersumbat.

IKLAN

Petua dalaman: Pastikan anda menggunakan pembersih ringan. Apa-apa yang sangat keras akan mengeringkan kulit anda dengan cepat.

Pembersihan selama 60 saat, terutama menggunakan pembersih minyak atau balsem, membantu melembutkan kulit, membersihkan pori-pori, dan membersihkan semua pencemaran, solekan dan peluh.

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Penghadang kulit selalu berfungsi untuk melindungi wajah anda dari bahan kimia, bahan dalam produk, dan memastikan bahan pencemar tidak masuk.  Pembersih cahaya membantu menghilangkan kulit mati, tanpa mengganggu perlindungan yang diletakkan oleh badan anda secara naluriah.

IKLAN

Seperti cadangan penjagaan kulit yang lain, perhatikan bagaimana reaksi kulit anda pada masa ini.  Sekiranya kulit terasa ketat atau tegang setelah pembersihan, itu mungkin merupakan tanda bahawa 60 saat terlalu lama.

Peranti pembersih cadangan:

FOREO LUNA Fofo

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Peranti penjagaan kulit yang luar biasa untuk rawatan yang disesuaikan untuk anda. Digambarkan sebagai ‘alat pencuci muka paling cerdas di dunia’, produk luar biasa ini menggunakan teknologi Bluetooth untuk merawat kulit anda melalui aplikasi mudah alih. Simpan data kulit yang diperibadikan ke profil anda untuk rawatan yang sesuai dengan keperluan anda, sama ada anda mempunyai kulit kering, berminyak, normal atau kombinasi. Luar biasa!

SEPHORA COLLECTION Exfoliating Face Disc

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Sponge silikon pengelupasan kecil untuk membersihkan kulit dengan lembut setiap hari dan membantu membersihkan kulit dengan semua jenis pembersih muka dan meningkatkan penghapusan sel dan kekotoran kulit mati. Bulu silikon yang mengurut membantu mengelupas kulit anda dengan lembut. Sangat praktikal, cawan penghisapnya bermaksud anda boleh melekatkannya di semua permukaan bilik mandi.

HERBIVORE BOTANICALS Rose Quartz Facial Roller

Trik Mencuci Muka ‘60 saat’ Akan Mengubah Kulit Anda Lebih Glowing Dan Lembut

Rolling wajah telah menjadi ritual kecantikan sejak zaman kuno di China, sejak abad ke-7. Secara fizikal, ia membantu menegangkan kulit dengan urutan lembut serta menyokong sistem limfa, sistem detoksifikasi utama badan. Secara metafizik, kuarza mawar sesuai dengan cakra jantung. Salah satu batu penyembuhan yang paling cantik di alam, ia membantu mengurangkan ketegangan dan tekanan dalam badan, menenangkan kulit yang bersih dan halus.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI