Model jelita dan bintang realiti televisyen Perancis, Marine El Himer mengumumkan bahawa dia kini telah memeluk agama Islam. Menurutnya, ketika memutuskan berhijrah adalah moments terindah dan paling menggembirakan dalam hidupnya.

Lebih menakjubkan apabila, dua hari setelah menganuti agama Islam, menerusi laman Instagram miliknya, Himer telah berkongsikan gambar dirinya mengenakan hijab sewaktu sedang menjalani ibadah umrah di tanah suci Mekah.

Tunaikan Ibadah Umrah Dua Hari Lepas Peluk Islam

Menerusi hantaran tersebut dapat dilihat Himer mengambil gambar dirinya sedang menyentuh kaabah yang merupakan Qiblat utama umat Islam di seluruh dunia.

IKLAN

“Inshaallah, tiada kata-kata yang mampu saya gambarkan bertapa teruja, gembira dan penuh emosinya saya ketika menikmati saat indah ini yang merupakan sebuah perjalanan rohani yang diharapkan akan terus membimbing serta menaikkan semangat saya bergelar umat Islam, inshaallah,” tulis Himer pada ruangan kapsyen menerusi hantaran itu.

Memetik laporan media Perancis, Himer yang dibesarkan oleh bapa tirinya, banyak menghabiskan masa untuk meneliti sejarah Islam sebelum tertarik untuk menganutinya kini.

Dua Hari Setelah Peluk Islam, Aktres Perancis Marine El Himer Jejak Kaki Ke Tanah Suci Tunaikan UmrahSumber Gambar: Instagram Marine El Himer

IKLAN

Jelas Himer, keputusan yang diambilnya untuk memeluk agama Islam bukanlah satu perkara baharu. Malah keputusan yang dilakukannya itu setelah melakukan pelbagai pertimbangan menerusi jiwa raga serta hati nuraninya yang tertarik dengan keindahan Islam.

Para pengikut Himer di laman Instagram meluahkan rasa gembira, bersyukur dan berterima kasih, apabila selebriti kegemaran mereka dan juga pempengaruh media sosial yang mempunyai follower mencecah 1.5 juta itu sudi memeluk Islam.

IKLAN

Untuk rekod, di Perancis, nama Himer mulai melonjak naik dan dikenali ramai menerusi rancangan realiti televisyen yang berjudul “Les Princes et Les Princesses de l’Amour (Putera dan Puteri Cinta).”

Sumber: Instagram Marine El Himer