Buah-buahan adalah ubat terbaik adalah fakta yang terkenal untuk kecantikan dan kesihatan. Kita juga tahu bahawa secawan jus buah sehari pasti menjamin warna kulit yang jelas. Bagaimana dengan urutan dengan pulpa buah atau rawatan muka?

Rawatan wajah dengan buah-buahan telah ada sekurang-kurangnya satu dekad dahulu. Tetapi apabila orang semakin berhati-hati terhadap kesan bahan kimia pada kulit, sebahagian besar dari mereka kini menggunakan sesuatu dari dapur mereka sendiri.

Apa cara yang lebih baik untuk memanjakan kulit anda dengan bahan tulen yang bebas dari toksin dan tidak membahayakan kulit? Selain fakta bahawa buah menghidrat dan meremajakan kulit, namun bau buah di wajah terkandang sangat menyedihkan. Tidak seperti rawatan kecantikan kimia, buah-buahan menjimatkan kos, semula jadi dan juga membawa perbezaan yang nyata.

Sumber gambar: stylecraze

Antara buah yang banyak khasiatnya dan dipilih dalam bahan kandungan penjagaan wajah adalah pisang. Ini adalah satu buah yang banyak terdapat di India sepanjang tahun. Sumber zat besi, magnesium dan kalium yang baik juga kesan pisang pada kulit juga bukanlah sesuatu yang mengagumkan. Pisang kaya dengan vitamin A, B dan E yang berfungsi sebagai agen anti-penuaan. Rawatan masker muka pisang yang ditumbuk segar dapat membuat keajaiban kulit anda.

Namun anda tidak perlu bersusah payah untuk membuat sendiri bahan perawatan muka yang berasaskan pisang. Rangkaian produk baharu yang terkenal mempunyai bahan 100% memberi manfaat kebaikan untuk kulit anda.

IKLAN

Melalui temubual bersama pengasas produk kecantikan Ole Henriksen, hijabista sempat menemubual Ole sendiri bagaimana kehebatan rangkaian produk ini untuk manfaat kulit rakyat Malaysia. Pada permulaan temubual lagi Ole tidak teragak-agak menyarankan produk yang berasaskan pisang di dalam kandungannya pada pemula yang baru mengenali produk ini

“Produk pertama yang saya cadangkan ialah Banana Bright ™ Eye Crème. Ini adalah salah satu produk terlaris kami dan krim mata nombor satu di Sephora North America. Kebanyakkan juru solek di sana menyarankan anda mesti memiliki krim mata ini yang akan segera mencerahkan dan membetulkan warna kawasan mata. Ringan tetapi sangat menghidratkan, menyasarkan garis halus dan kedutan.

Parah Melewatkan Rutin Penjagaan Kulit

Saya tidak akan melewatkan rutin penjagaan kulit saya kerana sangat penting untuk tetap konsisten dan setia dengan rangkaian produk saya. Mulakan dengan pembersih yang baik, iaitu kegemaran saya ialah Truth Juice ™ Daily Cleanser, yang saya gunakan pagi dan malam. Ia lembut, dibuat dengan air buah oren dan menghilangkan kotoran dan solekan yang paling degil.

IKLAN

Langkah seterusnya adalah pelembap, menggunakan Serum Vitamin C Banana Bright ™, yang dibungkus dengan vitamin C, diikuti oleh C-Rush ™ Brightening Gel Crème dan Banana Bright ™ Eye Crème. Masalah kulit akan menjadi parah sekiranya anda tidak lakukannya dari sekarang.

Kulit Kering Dan Lebih Berusia Sebelum Waktu

Sumber gambar: Kaya skin clinic

Seringkali terdengar masalah yang di hadapi oleh wanita masa kini wajah tampak lebih berusia sebelum waktu dan kulit sentiasa kering dengan perubahan cuaca di Malaysia yang panas dan lembap.

Nasihat saya untuk mengatasi masalah ini adalah dengan cara pengelupas dengan rawatan yang menenangkan. Apabila anda merawat kulit anda dengan cara ini, anda akan dapat mencapai #OLEGLOW. Secara berkala menghilangkan sel kulit mati dengan mengelupas kulit, yang mana saya cadangkan Lemonade Smoothing Scrub ™. Lulur gula dwi-tindakan ini yang mengandungi AHA berpotensi tinggi mempunyai tugas berganda bagi mengelupas kulit anda secara fizikal dan kimia. Dengan semua sel kulit mati yang dihilangkan, anda dapat merawat dan menenangkan kulit dengan betul.

IKLAN

Susuli dengan Banana Bright ™ Vitamin C Serum dan C-Rush ™ Brightening Gel Crème yang sangat ringan dan selesa pada kulit, tidak berminyak, menjadikannya produk ini yang sempurna untuk persekitaran cuaca yang panas dan lembap.

Rangkaian Produk Atasi Segala Masalah Kulit

Ole Henriksen menyarankan rangkaian produk ini bagi mereka yang mempunyai kulit yang bermasalah seperti ‘breakout’.

Sudah tentu! Koleksi BALANCE dirancang untuk mengawal minyak dipermukaan wajah dan menyempurnakan penampilan liang. Produk yang mesti dimiliki untuk kulit yang rentan adalah Balancing Force ™ Oil Control Toner, diformulasikan dengan Green Fusion Complex ™, campuran khas botani aktif yang kuat iaitu teh hijau, kayu putih, alga dan ekstrak lumut Ireland. Penyegar ini dengan lembut menjelaskan dan membantu membuka, membersihkan dan mengurangkan penampilan liang.

Penjagaan Kulit Berganda Semasa Pandemik

Dalam keadaan pandemik COVID di seluruh dunia, pastinya merupakan masa yang sukar bagi kita semua. Walau bagaimanapun, begitu penting bagi kita semua untuk merangkul setiap hari seperti permulaan baru. Cari perkara positif dalam kehidupan, malah penting untuk memupuk semua cinta yang kita ada dalam hidup. idea sempurna anda untuk berhenti dari kesibukan adalah melakukan aktiviti yang sihat.

Bagi Ole Tentunya Hygge! Saya suka menggunakan PHAT Glow Facial ™ di bilik mandi dengan lilin aromatik, muzik lembut dan rawatan khas. Mengurut produk ke kulit saya selama beberapa minit sambil merehatkan bahagian atas badan dan melihat produk itu berubah dari merah jambu menjadi putih. Biarkan selama 15 minit anda hanya perlu berbaring, tarik nafas dalam-dalam, berehat sebentar, sambil mengnikmati aroma yang indah. Kemudian cuci dan perhatikan wajah anda di cermin, kulit anda yang licin dan sempurna. Mengenai aktiviti kesihatan saya, saya suka menari. Saya adalah seorang penari profesional pada masa muda dan saya tidak akan berhenti menari!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI