Bersempena dengan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia yang bertemakan ‘Malaysia Prihatin’, Thomas & Friends™ menyasarkan untuk mempromosikan nilai persahabatan, kerja berpasukan dan pengembaraan melalui karnival secara dalam talian. Karnival yang menyeronokkan ini untuk keluarga meluangkan masa yang berkualiti di rumah bersama anak-anak.

Dr Sheikh Muszaphar Ajak Ibu Bapa Didik Anak Minat Membaca Secara Dalam Talian.

Sesi membaca eksklusif oleh Dr Sheikh Muszaphar dan sesi membaca mingguan bersama pencerita tempatan menerusi Facebook Live. Teruja dengan kolibrasi ini melalui muat turun di laman sosial instagram, pasti ramai yang tak sabar untuk menonton siri popular Thomas & Friends™ yang sentiasa menampilkan nilai-nilai positif.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

“Saya amat meminati pengembaraan Thomas & rakan-rakannya. Saya sangat berbesar hati dan gembira dapat turut terlibat dengan sambutan ini dan berkongsi bacaan cerita khas ini kepada semua orang. Tahniah Thomas & Friends™ kerana berjaya mencapai kejayaan sehebat ini! ” kata Dr Sheikh Muszaphar Shukor.

Gabungan elemen pendidikan dan hiburan satu kelainan

Menariknya lagi, Thomas & Friends™ akan melancarkan episod baru dan istimewa serta cerita pendek, muzik, mainan, buku, kolaborasi menarik, dan ‘podcast’ baru untuk kanak-kanak pada tahun ini.

IKLAN

Dr Sheikh Muszaphar Ajak Ibu Bapa Didik Anak Minat Membaca Secara Dalam Talian.

Episod terbaru Thomas & Friends™: ‘The Royal Engine’ menampilkan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Permaisuri (Her Majesty) dan Duli Yang Teramat Mulia Putera Wales, sebagai kanak-kanak. Episod ini bakal disiarkan dengan pembukaan istimewa oleh Harry, Duke of Sussex.

Jalinkan Hubungan Dengan Aktiviti Bersama Keluarga

Aktiviti menonoton filem bersama keluarga pada waktu malam dapat menyaksikan tontonan istimewa episod khas Thomas & Friends™ terpilih di YouTube serta akitiviti virtual menarik di Thomas & Friends™ ‘virtual playroom’. Mereka juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah yang menarik melalui pertandingan media sosial.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

Mattel, sebuah syarikat hiburan kanak-kanak global yang terkemuka menyambut ulang tahun ke-75 Thomas & Friends™ dengan pelbagai sambutan global. Di Malaysia, sambutan ini sangat memberi makna kerana ia sejajar dengan sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia. Mattel menganjurkan pelbagai aktiviti berkonsepkan gabungan elemen pendidikan dan hiburan bagi kanak-kanak menikmatinya di rumah sambil mempelajari kepentingan nilai persahabatan dan kerja berpasukan. Ini bersesuaian dengan tema Hari Kemerdekaan Malaysia dan Hari Malaysia iaitu ‘Malaysia Prihatin’.

“Tahun ini, Thomas & Friends™ menyambut ulang tahun ke-75 yang melambangkan persahabatan dan kerja berpasukan dengan penuh bermakna. Kami ingin berkongsi perjalanan sepanjang 75 tahun ini, bersama rakyat Malaysia yang turut memperingati Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia. Kami berharap menerusi sambutan ini, kami dapat menyediakan platform kepada ibu bapa dan kanak-kanak untuk mencipta kenangan bersama dan memahami kehebatan dunia melalui pengembaraan Thomas dan rakan-rakannya. Mereka dapat mengetahui lebih banyak lagi melalui karnival ulang tahun ini di semua video, buku, aktiviti maya dan podcast. Dengan ini, kami percaya bahawa kami bukan sekadar jenama mainan!” kata Ivan Franco, Pengurus Besar, Mattel South Asia.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

Episod khas Thomas & Friends™ – The Royal Engine. Manakala di Malaysia, kami sangat teruja untuk memaklumkan bahawa Dr Sheikh Muszaphar, seorang inidividu yang berpengaruh tentang keibubapaan, untuk turut terlibat dalam sambutan ini dan berkongsi pengembaraan Thomas bersama peminatnya di Malaysia. Dengan pengaruhnya sebagai ikon kepada rakyat Malaysia, ia akan menjadi sambutan dan pengembaraan yang menarik dan bermakna buat Mattel dan Thomas & Friends™. Kami berharap orang ramai akan menikmati sesi membaca eksklusif oleh Dr Sheikh Muszaphar.,” jelasnya lagi.

Jangan Lepaskan Peluang Sesi Membaca Eksklusif

Pengembaraan menarik Thomas & Friends™ ini akan diserikan dengan sesi membaca eksklusif oleh Dr Sheikh Muszaphar melalui Facebook Live setiap hari Khamis dan menonton Thomas & Friends™ bersama keluarga pada waktu malam dengan tontonan khas episod Thomas & Friends™ yang terpilih di YouTube. Ibu bapa juga boleh menikmati promosi 9.9 eksklusif untuk set Thomas & Friends™ TrackMaster di Fisher-Price Flagship Store di Lazada & Shopee dan promosi di outlet sejajar dengan sambutan ulang tahun ini.

Thomas & Friends™ percaya dengan setiap pengembaraan, kanak-kanak dapat mempelajari bagaimana untuk menjadi seorang sahabat and individual yang baik. Sambutan ulang tahun Thomas & Friends™ ke-75 ini, merangkumi sesi penceritaan yang lebih menarik dan interaktif, episod istimewa dan baru di YouTube, ‘podcast’ di Spotify, buku aktiviti dan promosi menarik untuk set Thomas & Friends™ TrackMaster.

Thomas the Tank Engine™ diterbitkan sejak 75 tahun yang lalu oleh Rev W Awdry, sebagai buku cerita untuk anak lelakinya. Buku cerita itu telah memenangi anugerah hiburan pra-sekolah yang ditonton di lebih 230 wilayah dan mempunyai lebih dari 60 jenis bahasa melalui TV, permainan, buku, aplikasi, tontonan secara langsung dan banyak lagi. Thomas & Friends™ boleh didapati di pelbagai platform atas talian di seluruh dunia.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI