Farhatul Fairuzah selebriti media sosial, meluahkan kesyukuran apabila menerima darjah kebesaran sempena ulang tahun Hari Keputeraan ke-77 Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah semalam.

Menyarungkan busana berwarna biru firus rekaan Eja Shahril, Johan Tilawah (Qariah) Al-Quran Peringkat Antarabangsa 2019 itu berkongsi beberapa gambarnya dan momen bersama kerabat diraja dan penerima darjah kebesaran serta pingat yang lain menerusi laman Instagramnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Qariah Muda & Adik Beradik Semuanya Pandai Bertarannum, Farhatul Kongsi Rahsianya

Quran buat Ummah

Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran

Nor Farhatul Fairuzah Panut merupakan anak bongsu lima beradik kepada bekas qari dan qariah, Allahyarham Haji Panut Markum dan Hajah Jaliah Simin, dia juga bekas pelajar Sekolah Agama Perempuan Labu, Negeri Sembilan. Mula belajar taranum sejak berusia lima tahun dan mula menyertai pertandingan tilawah padausia tuhuj tahun. Menariknya mengenai hijabi ini, kesemua adik-beradiknya aktif menyertai pertandingan tilawah, ini baru betul Quran buat Ummah.

IKLAN

Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran

Pernah dapat jolokan Umm Kulthum Malaysia dalam kalangan peminat, kerana gemar menyanyi lagu Arab. Penyanyi Umm Kulthum pencipta lagu dan aktres popular Mesir yang terkenal dengan lagu klasik Arab.

Fenomena baharu remaja islam di Malaysia

Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran

IKLAN

Ternyata, Nor Farhatul Fairuzah mencetus fenomena baharu dalam dunia remaja Islam di negara ini dan mendorong ramai anak muda mengenali seni membaca ayat suci, termasuk menjadikan tilawah al quran totonan wajib.

Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran Dikurniakan Darjah Kebesaran Farhatul Fairuzah Luahkan Kesyukuran

Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengikut mengucapkan tahniah atas pengurniaan tersebut dan berharap dapat menjadi pemangkin semangat kepada generasi muda dan buat Farhatul dalam menyebarkan ilmu al-Quran bukan sahaja di Negara ini malah di serata dunia.

IKLAN

Momen Dikurniakan Darjah Kebesaran

Ditemani ibu tercinta, qariah berusia 23 tahun itu turut merakam gambar kenang-kenangan dan momen-momen bersama Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari serta Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.

ARTIKEL BERKAITAN: Sejuk Hati Dengar Johan Qariah Tilawah Al-Quran Antarabangsa Nor Farhatul Fairuzah Ajar Daud Kim Belajar Tarannum

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/8uYv2X2CYKg

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI