Krisis air yang berlaku di kebanyakan daerah di negeri Selangor membuatkan pendakwah terkenal iaitu Ebit Lew berasa terpanggil untuk menolong mereka yang memerlukan.

Atas dasar prihatin dan tanggungjawab, beliau telah membeli dua lori besar air untuk diagihkan kepada penduduk di Batu Caves, Selangor.

Ujarnya di laman sosial Instagram miliknya, dia berasa sedih apabila melihat mereka yang terputus bekalan air terutamanya golongan yang berusia.

Sayu hati rasa. Selangor tiada air. Saya beli air dua lori besar untuk diagihkan. Dari 10 malam kami keluar rumah uruskan sampai subuh dan sekarang masih belum selesai mengagihkan air di area pinggiran Batu Caves.

IKLAN

Bila saya tengok rumah saya tiada air. Saya cepat-cepat belikan air mineral untuk anak-anak. Saya fikir macam manalah orang diluar sana. Ya Allah. Sekali tengok orang beratur. Paling sayu pakcik makcik tua-tua nak air. Ada yang saya minta pembantu saya bantu angkatkan.

Ada adik kecil-kecil sangat datang ambil air. Untuk masak dan minum agaknya. Ramai yang muda bantu yang tua. Pengerusi flat dan ajk semua kuat membantu bersama AJK surau. Ya Allah. Bantulah semua negeri-negeri yang ada masalah air permudahkanlah ya Allah. Bukalah jalan buat kami semua.

IKLAN

Pohon doa ya. Ramai sangat yang minta tolong. Ada pusat dialisis dan klinik pun memerlukan. InsyaAllah doakan semuanya dimudahkan. 

View this post on Instagram

Sayu hati rasa. Selangor tiada air. Saya beli air 2 lori besar untuk diagihkan. Dari 10malam kami keluar rumah uruskan sampai subuh dan sekarang masih belum selesai mengagihkan air di area pinggiran Batu Caves. Bila saya tengok rumah saya tiada air. Saya cepat-cepat belikan air mineral untuk anak-anak. Saya fikir macam manalah orang diluar sana. Ya Allah. Sekali tengok orang beratur. Paling sayu pakcik makcik tua-tua nak air. Ada yang saya minta pembantu saya bantu angkatkan. Ada adik kecil-kecil sangat datang ambil air. Untuk masak dan minum agaknya. Ramai yang muda bantu yang tua. Pengerusi flat dan ajk semua kuat membantu bersama ajk surau. Ya Allah. Bantulah semua negeri-negeri yang ada masalah air permudahkanlah ya Allah. Bukalah jalan buat kami semua. Pohon doa yer. Ramai sangat yang minta tolong. Ada pusat dialisis dan klinik pun memerlukan. InsyaAllah doakan semuanya dimudahkan-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

IKLAN

Ramai yang berasa terinspirasi dengan tindakan beliau dan memujinya sekaligus mendoakan agar rezekinya terus dilimpahkan oleh Yang Maha Kuasa.

‘Ustazlah Superhero Malaysia’- Ebit Lew Beli 2 Lori Air Untuk Penduduk Batu Caves ‘Ustazlah Superhero Malaysia’- Ebit Lew Beli 2 Lori Air Untuk Penduduk Batu Caves ‘Ustazlah Superhero Malaysia’- Ebit Lew Beli 2 Lori Air Untuk Penduduk Batu Caves

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI