Tak susah sebenarnya untuk jadi cantik. Bukan sahaja dengan cara mengamalkan petua tradisional, tetapi juga boleh dilakukan setiap kali berdoa selepas menunaikan solat fardhu.

Hijabista mengesyorkan agar Hijabi, mengamalkan Doa Nabi Yusuf agar aura wajah akan sentiasa tampil cantik dan berseri. Malah, doa ini boleh diamalkan setiap hari dan jika anda kosisten melakukanya anda akan mempunyai aura kecantikan luar biasa.

Doa Nabi Yusuf  Beri Aura Agar Wajah Cantik Berseri!

Dah Berusia Tapi Jodoh Lambat? Cuba Amalkan Doa Ini Agar Wajah Naik Seri!

Doa kecantikan untuk menaikan seri wajah atau muka daripada surah nabi yusuf. Bagi sesiapa yang mengkehendaki supaya muka atau wajah nya berseri perlulah ia membaca surah Yusuf Ayat 4 (sebaik baiknya selepas solat)

Mari lah kita amalkan ayat pengasih surah Yusuf ayat 4 dan Surah Thahaa ayat 39 seperti di bawah ini.

Bagi sesiapa yang sudah mengamalkan, Alhamdulillah.. teruskan… Ayat ini adalah ayat pengasih bagi mengeratkan lagi hubungan suami isteri dan ianya juga boleh membentuk anak-anak (so that anak hormat kita sebagai ibu bapak mereka), keluarga dan sahabat handai taulan.

“Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada’ Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa Wai Qamara Ra aituhum Lii Sajidin”

Maksud Surah Yusuf Ayat 4;

Dah Berusia Tapi Jodoh Lambat? Cuba Amalkan Doa Ini Agar Wajah Naik Seri!

IKLAN

(ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya Aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; Aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku“

Setelah membaca surah teruskan dengan membaca keratan ayat dalam surah Thaahaa ayat 39.

“Wa-alqaytu ‘Alayka Mahabbatan Minnii Walitushna’ ‘Alaa ‘Ainii”

Maksudnya surah Thaahaa ayat 39.:

Dah Berusia Tapi Jodoh Lambat? Cuba Amalkan Doa Ini Agar Wajah Naik Seri!

“Dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu; dan supaya Engkau dibela dan dipelihara Dengan pengawasanKu”

IKLAN

Caranya Dapatkan Aura Secara Islamik!

Dah Berusia Tapi Jodoh Lambat? Cuba Amalkan Doa Ini Agar Wajah Naik Seri!

Dibaca 3 kali kemudian sapu ke muka wajah. Amalan ini juga sesuai bagi mereka yang berat jodoh.

Jangan membaca tanpa memisahkan ayat tersebut. Surah Yusuf ayat 4 dibaca sehingga selesai, kemudian berhenti sebentar dan teruskan membaca keratan surah Thaahaa ayat 39. Jangan disambungkan terus dengan bacaan surah Yusuf tadi.

Artikel berkaitan: Jadikan Ayat Kursi Amalan Di Hari Jumaat, Ini 13 Kelebihan Bakal Hijabi Miliki!

Gunakan doa penyeri pemanis dan pengasih wajah surah nabi yusuf ini dengan niat yang baik terutama untuk isteri yang ingin suaminya menyayanginya lebih lagi.

IKLAN

Setiap kali bertemu atau bersua dengan isteri/suami, bacalah kedua ayat ini. Untuk mendapatkan kesan yang baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya.

Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali..

Sumber: Facebook Ruqyah Sufi

Artikel berkaitan: Doa Mustajab & Selamat Dari Fitnah Kubur, Ini Antara Keistimewaan Hari Jumaat Yang Anda Harus Tahu

Sumber kredit: maktabahalbakri.com 

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.