Semenjak Covid-19 menyerang negara, kini ramai yang sudah mula mengambil vaksin atas langkah berjaga-jaga dan juga antara salah satu usaha untuk menurunkan kadar peratusan Covid-19.

Majoriti dari masyarakat kita sudahpun berjaya mengambil vaksin dari pelbagai jenis, dan tidak kurang juga, ramai yang masih menunggu giliran untuk disuntik vaksin yang sudah disediakan oleh pihak kerajaan.

Usaha ini juga nampaknya disambut baik bukan sahaja dari netizen, malah juga selebriti tempatan. Salah satunya ialah Nurheliza Helmi atau lebih dikenali sebagai Heliza. Baru-baru ini Heliza, yang sememangnya sudah dikenali umum terutamanya cara pemakaiannya yang sopan dan melambangkan wanita muslimah, berkongsi pengalamannya mengambil vaksin Astra Zeneca (AZ) di laman Instagram dalam bentuk video. Video yang berdurasi pendek itu sangat menarik apabila Heliza mengambil semua babak perjalannya mengambil vaksin dari mula hingga ke akhir.

IKLAN

Warga net juga turut memberi komen positif dan menzahirkan rasa keterujaan mereka melihat selebriti kesayangan ramai ini selesai menerima vaksin untuk mencegah Covid-19. Ada juga yang berkongsi pengalaman disuntik menjadikan ruang komen begitu meriah!

IKLAN

Apa yang menariknya lagi, Heliza juga turut berkongsi cara pemakaian yang sesuai dan sopan untuk mengambil vaksin. Pertanyaan dari peminatnya di ruang komen itu dijawab mesra dan sangat jelas.

IKLAN

Mesra, ringkas dan jelas kan jawapan Heliza kepada pertanyaan peminatnya? Sungguh peribadinya melambangkan wanita muslimah yang patut kita contohi! Jadi, pada pembaca Hijabista yang masih menunggu giliran untuk mengambil vaksin, jangan lupa gayakan gaya muslimah yang disarankan oleh Heliza okay?

Sumber gambar: Instagram Heliza Helmi

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI