Tidak kira pilihan gaya peribadi anda, anda mungkin akan menemui beberapa idea tentang cara memakai baju ‘over size’ dan menjadikannya sebahagian daripada penampilan harian anda. Beberapa inspirasi untuk membantu anda bermula, jadi sama ada anda berharap untuk mengekalkannya secara klasik atau lebih menarik perhatian dengan keselesaan berpanjangan.

Tatal artikel penuh ini anda akan mengalami pengalaman membeli-belah paling epik 2022 tanpa rabakkan poket. Bulan membeli-belah yang dinanti-nantikan bersama ZALORA, Jualan Fesyen Besar bermula dari 22 hingga 28! Dengan lebih 50 tawaran dan kempen berjalan sepanjang minggu, pembeli boleh menjangkakan penurunan harga dan tawaran daripada jenama kegemaran ini merentas kategori di Singapura, Malaysia, Hong Kong, Taiwan, Indonesia dan Filipina.

Skinny jeans, crop top, grafik shirt…..arghhh gaya anda mungkin membosankan pertengahan 2022. Lupakan gaya lama almari anda, ‘over size’ menjadi perhatian sejak kebelakangan ini, penampilan yang cukup selesa untuk perlbagai saiz tubuh. Hey gaya ini bukan lagi untuk mereka yang bersaiz plus. Sebagai permulaan perhatikan beberapa peraturan ini, supaya gaya ‘over size’ anda tampak menarik perhatian ramai.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Permulaan mudah

Baju kemeja T yang lebih besar, lebih panjang, boleh digunakan sebagai gaya ‘oversize. Jadikan rupa monokromatik dengan menambah kasut yang sepadan, atau tukarkannya dengan pilihan yang lebih tidak dijangka, seperti beberapa but barat. Ia adalah pakaian yang mudah yang masih membuat kenyataan.

BELI GAYA INI:

Cuba tradisional

Sudah tentu, anda tidak boleh salah dengan gandingan abadi bagi butang-down bersaiz besar dan seluar jeans. Dengan beberapa butang dibuat asal, termasuk manset anda, anda memberitahu dunia bahawa anda serius tetapi boleh berehat juga. Sama ada anda melengkapkan penampilan dengan but, kasut atau kasut tumit, semua pilihan boleh diterima untuk makan tengah hari, malam temu janji dan pejabat.

Ingat untuk prep

Jika anda sedang mencari cara yang lebih suka bermain untuk memakai butang bawah yang asas dan bersaiz besar, gayakan dengan vest berstruktur atau rajutan dan lapiskannya di atas. Menambah tali leher adalah pilihan manakala seluar dalam adalah apa sahaja yang anda suka, tetapi bagaimanapun, ia akan menimbulkan suasana akademik yang murung.

IKLAN

Tuck & Roll dengan aksesori

Pada hari-hari yang panas, pilih untuk menyelitkan tee grafik bersaiz besar anda ke dalam seluar yang sama longgar. Rantai penyata yang tebal dan jaket berstruktur akan membantu menarik rupa untuk peralihan yang mudah dari siang ke malam.

Sedia, tetapkan, padankan

Kemeja bersaiz besar dan bahagian bawah padan menghasilkan pakaian yang telah dirancang yang boleh dipakai dengan mana-mana kasut yang anda inginkan, sama ada anda meminati kasut atau loafers slip-on. Beranikan diri untuk memberi kelainan di luar tugas dan gayakannya.

Lepaskan

Kadang-kadang, kita rasa terdesak untuk nampak menarik dari atas ke bawah. Pilihan penggayaan khusus ini sangat selesa dan perkara yang paling hampir dengan perasaan seperti kita tidak memakai pakaian langsung. Dengan sepasang kasut slip-on, anda tidak boleh merasa lebih selesa daripada pakaian hujung minggu yang santai ini.

BELI GAYA INI:

IKLAN

Perkara teratas lapisan luar

Tidak mengejutkan, baju bersaiz besar boleh bertindak sebagai jaket untuk hari-hari yang segar, memberikan kehangatan dan gaya tambahan. Setelah ia dilapisi pada gaya anda, biarkan ia terbuka atau butangkannya sebelum melemparkan pada beberapa aksesori utama yang akan menarik keseluruhannya.

BELI GAYA INI:

Tunjukkan sebahagian kulit

Jika pakaian berbutang anda memerlukan sedikit rempah, helah cepat adalah dengan membuka bahagian atas dan melepaskan satu bahu. Dengan penambahan perhiasan yang rumit, termasuk rantai mutiara dan anting-anting jatuh, serta kasut mewah, anda akan mendapati penampilan ini sesuai untuk pelbagai majlis, termasuk yang lebih formal (yang mengayakan hijab perlu lapisi dengan inner).

Angkat la dengan tumit

Baju atasan bersaiz besar dipadankan dengan seluar pendek amat sesuai untuk apa cuaca sekali pun, manakala kasut tumit membantu menjadikan perkara kurang kasual. Pakaian ini boleh digunakan dengan mudah untuk kedua-dua barbeku belakang rumah atau sambil menikmati minuman di sekitar bandar.

IKLAN

BELI GAYA INI:

Tawaran pulangan tunai tanpa rabakkan poket

Lebih 8000 jenama di seluruh rantau ini, ZALORA akan diserikan dengan sorotan sepanjang minggu oleh jenama yang menjalankan jualan kilat harian. Pembeli harus memerhatikan jenama pakaian kegemaran mereka seperti H&M, Monki, COSand Trendyol untuk tingkap kecil tawaran besar sepanjang minggu.

Baucar diskaun sehingga 8% yang boleh ditambah di atas pengurangan harga sedia ada.

“Bersama-sama rakan kongsi jenama di bawah hub Zalora, anda akan melalui satu keseronokan yang dinantikan semasa pembayaran dan berharap jualan itu membawa pengalaman membeli-belah yang memuaskan untuk semua,” kata Neha Bhasin, Pengarah Komunikasi Jenama ZALORA.

Mekanik ZALORA yang diperkenalkan baru-baru ini membolehkan pembeli mencuba lebih banyak dengan penjimatan pada pembelian mereka dalam semua kategori. Tawaran dan suntikan pulangan tunai harian ZALORA juga akan memberikan tawaran pulangan tunai kepada pelanggan dan akaun terpilih yang mengejutkan dengan suntikan pulangan tunai.

Pembeli digalakkan untuk menghidupkan pemberitahuan apl mereka dan menyemak komunikasi ZALORA melalui e-mel untuk menerima kemas kini. Hadiah untuk pembelanja terbanyak alami keseronokan Jualan Fesyen Besar, dengan tajaan hadiah yang membolehkan anda membeli-belah dan menang! Nantikan promosi Diskaun Tambahan RM35 Pace di Malaysia, dengan 3 Pembelanja Teratas membawa pulang PRISM+ Android 4k TV bernilai RM1,499!

Sertai keseronokan Jualan Fesyen Besar ZALORA, pelanggan yang mencari lebih banyak hadiah atau peluang untuk terlibat dengan Komuniti ZALORA boleh menyemak akaun media sosial ZALORA. Sertai keseronokan untuk membuat tren #ZALORABigFashionSale di Twitter, atau buat Reels di Instagram dengan trek audio ZALORA khas untuk diperhatikan dan terima hadiah! Jualan Fesyen Besar ZALORA akan tersedia mulai 22 Jun 2022 di apl ZALORA dan www.zalora.com

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI