Sama ada anda menjadi mangsa kegilaan trend kening di zaman 90-an dan atau anda secara semula jadi mempunyai kening menipis (kerana penuaan atau genetik), serum pertumbuhan alis yang baik adalah tambahan yang sesuai untuk kening lebat dan rapi.

Sejujurnya, walaupun anda mempunyai set gerbang penuh yang berbulu, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengatasi formula yang kaya dengan nutrien. Jika anda mengisi kening anda dengan serbuk, pomade dan pensel kening anda memerlukan pembersihan yang betul setiap malam, mengapa anda tidak menyalutnya dengan lembapan? Rambut yang kering dan rapuh boleh menipis dari semasa ke semasa dan serum alis memberi makan gumpalan dengan nutrien yang menyihatkan rambut.

Beginilah cara untuk melebatkan kening anda, sama ada anda mempunyai rambut yang semakin menipis kerana usia atau anda terlalu gembira dengan penjepit.

Fungsi serum untuk pertumbuhan kening

Cari Formula Yang Tepat, Serum Ini Bantu Tumbuhkan Kening. Hasilnya Lebat Dan Rapi!

Serum alis agak serupa dengan serum pertumbuhan rambut secara umum. Serum ini tidak semestinya merangsang pertumbuhan semula pada folikel, tetapi ia mengekalkan gumpalan kecil yang anda miliki sihat dan lembap, yang boleh memastikan ia gebu dan penuh.

ARTIKEL BERKAITAN: Tak Susah Nak Dapat Kening Lebat Semula Jadi Macam Elfira Loy, Hanya Guna 5 TIP Mudah Ini.

Banyak serum kening mengandungi minyak kastor atau peptida, yang memberi nutrisi kepada bulu kening yang halus, seterusnya, boleh membantu memerangi kerosakan dan keradangan radikal bebas seperti penuaan rambut dan keguguran rambut. Walau bagaimanapun, anda boleh menemui minyak lain yang kaya dengan asid lemak dan antioksidan, seperti jojoba atau squalane, yang sering disebut-sebut untuk membantu menyuburkan dan melembutkan kening. Pada asasnya, menyalut bulu kening dalam kelembapan dan melindunginya dengan antioksidan boleh membantu ia kekal sihat dan helaian yang sihat dan berkembang pesat tumbuh dengan lebih cepat.

IKLAN

Jika anda mempunyai sebarang folikel berparut akibat daripada terlalu mencabut, menindik, atau melecur, kemungkinan besar rambut tersebut tidak akan tumbuh semula. Mencabut, dan waxing semuanya menarik rambut dari akar dan hanya terdapat banyak trauma yang boleh dialami oleh setiap akar. Mengulangi penghinaan ini terhadap akar rambut kita dari masa ke masa meningkatkan kemungkinan bahawa sesetengah rambut tidak akan tumbuh semula, kerana terlalu banyak kerosakan telah dilakukan pada pangkal akar tempat sel stem hidup. Tiada serum kening boleh menghidupkan folikel yang mati.

Walau bagaimanapun, dengan mengandaikan folikel anda tidak menghadapi sebarang trauma jangka panjang, ia sepatutnya boleh tumbuh semula secara semula jadi. Dan jika, dapatkan serum kening formula berkhasiat ini boleh melakukan banyak beban berat.

Bagaimana untuk memilih serum yang terbaik.

Terlalu banyak lambakan produk di luar, bagaimana memutuskan serum kening yang terbaik? Memandangkan ia boleh mengambil masa sekitar enam hingga lapan minggu untuk melihat hasil, anda perlu melakukan penyelidikan terlebih dahulu dan memastikan anda melabur dalam formula yang betul.

Sudah tentu, bajet anda memainkan peranan, tetapi penting juga untuk mencari bahan-bahan yang memenuhi matlamat alis khusus anda.

IKLAN

Cari Formula Yang Tepat, Serum Ini Bantu Tumbuhkan Kening. Hasilnya Lebat Dan Rapi!

Berikut ialah beberapa bahan yang paling biasa anda temui:

Minyak kastor: Minyak yang kaya dengan asid lemak dan antioksidan ini merupakan ruji kecantikan lama dalam kebanyakan isi rumah. Walaupun tiada penyelidikan klinikal untuk menyokong tuntutan pertumbuhan, anda tidak boleh mengabaikan sifat pelembab dan anti-radangnya untuk kesihatan kening yang optimum.

IKLAN

Peptida: Peptida asid amino mengandungi bahan-bahan yang baik untuk kulit dan rambut dan beberapa jenis peptida telah ditunjukkan untuk meningkatkan pengeluaran kolagen. Bertindak sebagai penghantar dalam kulit, memberi isyarat kepada sel anda untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin dan keratin dan rambut terdiri daripada keratin protein.

ARTIKEL BERKAITAN: Kening Tak Lebat Dan Jarang. 3 Cara Semulajadi Ini Tak Menyakitkan Tanpa Sebarang Pembedahan.

Cari Formula Yang Tepat, Serum Ini Bantu Tumbuhkan Kening. Hasilnya Lebat Dan Rapi!
The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

Antioksidan: Antioksidan boleh membantu memerangi radikal bebas daripada sinaran UV atau pencemaran, kedua-duanya boleh menyebabkan penuaan rambut dipercepatkan dan apabila rambut semakin tua, ia biasanya menipis. Menjaga kawasan dengan vitamin dan botani yang kaya dengan antioksidan adalah idea yang baik.

Panthenol: Secara teknikal, panthenol ialah antioksidan (vitamin B5), tetapi ia mempunyai ciri-ciri pelembab dan anti-radang khusus yang menjadikannya wira penjagaan kening. Ramuan ini memulihkan dan melindungi penghalang kulit dan juga boleh membantu proses penyembuhan luka, jadi ia bagus untuk mereka yang mempunyai kening yang selalu dicabut dan meradang bagi mencari kelegaan.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/VfM9f2lAf3Q