Bantal perjalanan yang baik boleh membuat perubahan dalam perjalanan jauh. Sebaik-baiknya, bantal akan memberikan sokongan untuk leher atau badan anda supaya boleh tidur dalam keadaan santai, walaupun dalam perjalanan kapal terbang yang sempit dan tidak selesa. Pilih bantal yang sesuai dengan gaya tidur anda dan cuba posisi yang berbeza untuk mencari tempat yang paling selesa.

Kerana video TikTok yang ini telah membawa perhatian adakah anda memakai bantal leher dengan betul selama ini.

@sidneyraz for road trips & planes #tiktoktaughtme #tiktokpartner #roadtrip #tipsandtricks #todayilearned #todayyearsold #inmy30s #traveltips #lifehacks ♬ original sound – sidneyraz

Anda yang biasa dengan ruang TikTok mungkin mengetahui pencipta @sidneyraz. Seluruh getarannya mencipta video perkara yang dia ingin tahu sebelum dia berumur 30-an. Dan tidak hairanlah, banyak pelajaran yang dia temui adalah perkara yang orang lain juga tidak tahu tentangnya. Kami menganggap satu ilmu yang berharga pada bantal leher perjalanan ini adalah yang relevan untuk disentuh. Berikut adalah ringkasan daripada @sidneyraz.

ARTIKEL BERKAITAN: Elak Dikenakan Bayaran Tambahan. Jangan Sumbat Bilik Macam Sardin. Peringatan Untuk Gang Travel!

Cara memakai bantal leher travel dengan betul

Terdapat juga 3.2 juta orang yang telah menonton video ini setakat ini dan kira-kira 136.2K orang yang menyukainya pada masa penulisan. Jadi, agak selamat untuk mengatakan bahawa segelintir daripada kita telah terpesona oleh kebenaran tentang bagaimana seseorang harus memakai bantal leher perjalanan. Ohhh selesanya!

IKLAN

Cara Memakai Bantal Leher ‘Travel’ Dengan Betul. Ohhh Sungguh Selesa!!

Realiti mudahnya ialah anda harus meletakkan bahagian terbuka bantal di belakang leher anda. Jika anda membayangkan bantal perjalanan sebagai bentuk U, bahagian terbuka adalah apa yang terletak di pangkal belakang leher anda, bukan di bahagian depan seperti yang sering dilakukan oleh kebanyakan kita.

Cara Memakai Bantal Leher ‘Travel’ Dengan Betul. Ohhh Sungguh Selesa!!

IKLAN

Terkejut? Tidak yakin? Bagaimanakah bom kebenaran tentang pemakaian bantal leher perjalanan ini membuatkan anda rasa bersalah selama ini? Jom cuba nak lihat betapa selesanya cara baharu ini.

Cara Memakai Bantal Leher ‘Travel’ Dengan Betul. Ohhh Sungguh Selesa!!

IKLAN

Untuk tip tambahan, tutup bantal anda dengan baju-T atau selendang untuk menjadikannya lebih lembut. Beberapa bantal leher, terutamanya bantal kembung yang lebih murah, diperbuat daripada plastik dan mungkin tidak mempunyai permukaan yang sangat selesa. Gunakan sehelai pakaian nipis dan lembut seperti kemeja-T atau selendang ringan untuk menutup bantal anda dan menjadikannya lebih selesa.

Anda juga boleh membeli sarung bantal yang boleh tanggal. Pastikan ia sesuai dengan bantal anda sebelum membelinya.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/8gaUx7VRTSw

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI