Seluruh badan anda diliputi oleh sel kulit, tetapi ia tidak semuanya hidup. Walau bagaimanapun, tidak semua sel kulit mati mudah meninggalkan badan anda, dan juga tidak meresap ke dalam eter. Buang sel kulit mati dengan kkrub ini, untuk dapatkan kulit yang cerah dan lembap.

Sel-sel yang tidak berguna dan tidak bermaya ini juga boleh menyebabkan banyak masalah. Malah ia boleh menyumbat liang dan membuat kapalan dan boleh menyebabkan rambut gugur, jerawat dan banyak lagi. Itulah sebabnya penting untuk menggosoknya, pada setiap bahagian badan anda.

Seperti yang Puan Zuraida Mat Adam kongsikan, tip ini boleh dibuat sendiri di rumah dan kemudian terus guna skrub pada badan.

ARTIKEL BRKAITAN: Skrub Badan Rahmah, Kulit Auto Mulus Dan Glowing. Guna 4 Bahan Ni Jer!

Buat Sendiri dengan 3 bahan

Memilih bahan semula jadi dan mudah dimiliki, hijabi ini kongsi bagaimana buat sendiri skrub dari kopi, sangat mudah, hanya guna 3 bahan sahaja. Tak perlu membazir, boleh saja pakai serbuk kopi yang ada di dapur. Anda juga boleh guna hampas kopi atau serbuk kopi baru. Ikut mana-mana yang anda suka guna.

IKLAN

Bahan-bahan:

  • 1 cawan serbuk kopi
  • 1 cawan gula perang   (guna gula biasa pun boleh)
  • 1/2 cawan minyak zaiton

Cara-cara:

Buang Sel Kulit Mati Dengan Skrub ini, Dapatkan Kulit Yang Cerah Dan Lembap.

IKLAN
  1. Campurkan semua bahan.
  2. Gaulkan sebati.
  3. Pastikan kopi tu tak berketul.
  4. Simpan dalam peti sejuk. Keluarkan yang nak guna sahaja.

Bagaimana untuk mengelupaskan badan

Buang Sel Kulit Mati Dengan Skrub ini, Dapatkan Kulit Yang Cerah Dan Lembap.

Menggosok badan adalah mudah. Dapatkan produk berpasir, cedok sebiji nikel ke dalam jari anda, kemudian urut setiap kawasan. Anda akan menggunakan banyak produk pada setiap perjalanan, sambil anda menggosok lengan, kaki, tubuh, punggung, dan mungkin juga kaki anda.

Tetapi ia adalah satu proses terapeutik yang aneh, dan sesuai untuk mandi pertengahan, gosok pada kaki anda, hanya untuk menenggelamkan selepas dan bilas semuanya. Lakukan ini sekali seminggu, atau dua kali paling banyak.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Haluskan Kulit Wajah Dan Badan Dengan Kiub Skrub Gula. Buat Sendiri Lebih Jimat!

Pastikan anda elakkan menggunakan lulur badan pada muka. Ia selalunya lebih keras dan kurang formula, kurang mengambil kira sensitiviti. Perkara yang sama berlaku untuk sabun bar pengelupasan, pembersih harian lembut yang bagus yang membantu menanggalkan sel-sel mati dalam proses itu. Ia tidak bertujuan untuk kegunaan muka, dan sepatutnya terhad kepada badan. Selamat mencuba!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/VKVJmuzU3w0