Manjat rasa kesyukuran tidak terhingga oleh Nurulhidayah apabila Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dilantik secara rasminya menjadi Timbalan Perdana Menteri malam semalam. Pengumuman itu dibuat oleh Perdana Menteri serta Menteri Kewangan, Datuk Seri Anwar Ibrahim, sekaligus memperkenalkan kabinet Menteri yang lain.

Perkhabaran Yang Paling Indah Malam Ini

Ramai yang mempersoalkan barisan Menteri Kabinet yang masih belum diumumkan oleh DSAI seusai beliau diumumkan 9 hari lepas sebagai Perdana Menteri ke-10. Ramai juga yang membuat banyak spekulasi dan ramalan menteri kabinet yang akan datang.

Pada jam 8.15 malam semalam, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan rasminya mengumumkan barisan Kabinet Menteri yang bakal menerajui Malaysia bersamanya. Menjadi tumpuan ramai adalah Timbalan Perdana Menteri.

Secarar rasmi jawatan Timabalan Perdana Menteri di sandang oleh Datuk seri AHmad Zahid Hamidi di bawah pembentukan Kerajaan Perpaduan. Sekali gus, Datuk Seri Fadillah Yusof sebagai Timbalan Perdanan Menteri II.

Tentunya NurulHidayah, anak kepada Datuk Seri Zahid Hamidi, amat bersyukur atas pengumuman itu. Katanya, itu merupakan berita yang paling gembira pada malam semalam.

“Allahuakbar. Alhamdulillah, Subhanallah!” itulah sekeping foto yang tertulis ayat-ayat sebagai tanda terkejut dan bersyukur atas pengumuman itu.

IKLAN

Sudah tentu posting tersebut di penuhi dengan komen ucapan tahniah buat bapanya. Nurulhidayah juga ada memuat naik sebuah posting gambarnya bersama ayah dan adik keduanya.

Tujuan posting itu juga menjadi satu penjelasan pengorbanannya sebagai ‘benteng’ buat keluarganya. Sudah tentu imejnya banyak dipertikaikan namun dia tetap gagah demi menjaga mereka.

“Kebetulan, kedudukan kami bergambar adalah gambaran kedudukan tugas kami dalam keluarga,

IKLAN

“Saya (KakLong) akan menjaga benteng dari luar dan adik saya (anak ke-2) akan menjaga dari dalam. Segala keperluan, kesihatan, makanan dan apa sahaja ‘Internal Affairs’ dia akan jaga.” tulisnya.

Nurulhidayah juga tidak kisah ramai yang acapkali menghentamnya. Sebagai tanggungjawab, dia akur dan terima segalanya dengan redha dan percaya ada sinar disebalik semua tomahan itu.

“Itu sebab saya yang paling dikenali dan yang paling teruk kena hentam. Saya tak kisah kerana saya rasa berbaloi untuk saya ambil tugas menjaga ‘External Affairs’ demi Abah dan Mak serta keluarga,

IKLAN

“Alhamdulillah atas kurniaan rezeki dari Allah buat kami malam ini. Perkhabaran yang paling baik buat kami sekeluarga, diterima sebagai ‘amanah tambahan’ dari Allah untuk memastikan Abah sentiasa sihat dan tenang dalam menjalankan tanggungjawab yang baharu nanti.” ujarnya lagi.

Tahniah buat Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan barisan Kabinet Menteri yang lain. InsyaAllah, adanya kerajaan baharu ini kita pasti dapat capai bermacam-macam impian pada masa akan datang.

Sumber: Instagram nurul.zahid

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.