Melangkah ke alam produk kecantikan, anda yakin dengan botol-botol mewah yang menjanjikan kandungan yang terbaik. Meneliti setiap produk terkandang anda pasti membayangkan andainya lebih baik lagi sekiranya produk tersebut mempunyai gambar sebelum dan selepas gambar di sebelahnya.

Pasti banyak pantang larang dan aturan dalam rejim kecantikan untuk kesan yang maksima. Lebih penting lagi, mitos produk kulit yang membuat orang tidak mempunyai hubungan baik dengan kulit mereka.

Mitos # 1: Gunakan jumlah produk yang berukuran biji kacang

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Mitos ini bermula dari penjagaan rambut dan entah bagaimana masuk ke dalam perawatan kulit. Anda mungkin juga melihat syarikat mengabadikan mitos ini ketika mereka menggunakan jumlah hujung jari dalam iklan mereka.

Sekiranya ragu-ragu, gunakan sedikit lebih banyak produk daripada jumlah yang terdapat di bahagian belakang botol. Bagaimanapun, wajah setiap orang dari ukuran hingga daya serap berbeza. Dua titis minyak muka mungkin terlalu banyak untuk kulit berminyak yang seimbang tetapi setelah meresap ke kulit berminyak, ia mungkin terlalu sedikit.

Petua: Ketika hari yang panjang untuk menyentuh wajah anda, beraktiviti di luar, anda ingin merawat wajah anda dengan lebih dari sekadar jumlah kebersihan sepeser pun. Hal yang sama berlaku untuk pelindung matahari, kerana kebanyakan individu hanya menggunakan 25 hingga 50 persen dari jumlah yang diperlukan!

Mitos # 2: Anda benar-benar memerlukan toner

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Toner standard menghilangkan kotoran dan minyak yang berlebihan dari kulit sebelum anda menggunakan pelembap. Bergantung pada jenama, mereka berjanji untuk membantu kulit anda kelihatan lebih cerah dan licin.

Benar bahawa toner dapat membantu dalam rutin kecantikan anda, tidak semua individu memerlukannya. Terlalu banyak produk boleh menyebabkan penumpukan atau kekurangan penyerapan pada produk anda.

Boleh juga pendekatan minimalis untuk perjalanan penjagaan kulit anda dengan langkau toner. Sebagai gantinya, tambahkan peremajaan sel cecair yang kebanyakannya terbuat dari lidah buaya. Ini adalah asas yang bagus untuk melembap dan memberi cahaya terang sambil mengurangkan liang roma terbuka.

Petua: Sekiranya anda menggunakan toner, disarankan mencari toner dan membandingkannya dengan produk lain dalam rutin anda. Anda mungkin menganggapnya bertindih atau sama sekali tidak diperlukan.

IKLAN

Mitos # 3: Lap solek adalah kaedah terbaik untuk menghilangkan solekan

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Sekiranya anda terdedah kepada hiperpigmentasi, tisu solek sebenarnya boleh menyebabkan geseran dan perlahan-lahan merobek kulit jika anda menggunakannya setiap hari. Selain itu, banyak tisu solek mempunyai alkohol, yang boleh menyebabkan kulit sensitif. Gunakan pencuci muka, anda juga boleh memilih pembersih minyak untuk mencairkan kotoran hari.

Petua: Sekiranya anda memilih untuk menggunakan tisu solek, cuba hadkannya untuk malam yang panjang.

Mitos # 4: Harga adalah petunjuk yang baik tentang fungsi produk

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Kulit kombinasi saya memaksa saya mengeluarkan lebih banyak wang untuk produk kulit. Tetapi saya tidak mengeluarkan banyak perbelanjaan untuk setiap produk. Kadang kala produk sederhana yang harganya lebih murah dan kurang menggunakan bahan akan membelanjakan lebih banyak. Pastinya produk yang mahal manfaat bahannya lebih memeberi kesan yang mendalam.

Petua: Anda dapat belajar memasukkan wang anda dengan mudah dengan meneliti ramuan bintang dalam produk kegemaran anda dan melihat apakah ada “dupes” (produk copycat) yang juga menonjolkan ramuan tersebut.

IKLAN

Mitos # 5: Jangan sekali-kali menyentuh wajah anda dengan tangan

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Mitos kulit boleh muncul dari mana sahaja, terutamanya dari mulut ke mulut. Anda mungkin pernah mendengar: “Elakkan menyentuh wajah anda untuk mengelakkan jerawat” tetapi bersentuhan sendiri bukanlah satu-satunya perkara yang membuat jerawat keluar.

Petunjuk besar mengenai masalah kulit , papabila anda membela kuku panjang. Kuku yang panjang boleh membawa bakteria, kuku ini boleh masuk ke wajah atau menyebabkan jangkitan di bawah kuku anda.

Petua: Semasa mencuci tangan, tumpu perhatian untuk masuk ke bawah kuku!

Mitos # 6: Rutin yang konsisten adalah kunci untuk mencegah gangguan

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Rutin penjagaan kulit yang konsisten tidak akan menyelamatkan anda dari jerawat. Breakout boleh menjadi akibat dari kesihatan usus hingga tekanan.

IKLAN

Sebenarnya, rutin yang tidak fleksibel boleh menyakitkan anda dalam jangka masa panjang cuaca boleh berubah, anda mungkin menghadapi tekanan yang tidak dijangka, atau kulit anda juga berhenti bertindak balas terhadap krim kegemaran anda. Apabila itu berlaku, rutin anda memerlukan penyesuaian.

Petua: Biarkan penyelidik dalaman anda berbelanja sedikit dan mencuba produk atau formulasi baru. Jangan takut dengan polisi pemulangan. Sebilangan besar jenama memahami bahawa produk mereka tidak sesuai untuk semua dan dengan senang hati akan menerima pulangan.

Mitos # 7: Urutan virus dan ulasan tinggi adalah petunjuk produk yang baik

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Kulit anda adalah satu jenis. Hanya kerana benang “kulit bersih” menjadi viral di Twitter tidak bermaksud anda harus membuat topeng lemon dan baking soda pada hari Selasa malam.

Tujuannya adalah untuk tidak membuat kulit anda terkejut. Menurut penyelidikan, mungkin memerlukan masa antara 6 hingga 20 minggu. Sumber Dipercayai untuk benar-benar melihat perubahan pada kulit. Sudah tentu, masa bergantung kepada ramuan dan jenis perubahan yang anda cari.

Petua: Sekiranya anda ingin melihat ulasan produk, lihat bahagian empat hingga tiga bintang untuk perspektif yang lebih seimbang. Ulasan terbaik adalah yang merangkumi seseorang sebelum dan sesudah yang mempunyai warna kulit, masalah kulit, dan jenis kulit yang sama dengan anda.

Mitos # 8: Anda tidak memerlukan ahli dermatologi

Benarkah 8 Mitos Kecantikan Bantu Selesaikan Masalah Kulit Wajah Anda. Atasi Dengan Petua Ini!

Salah satu kesilapan terbesar saya ialah produk menguji diri sehingga saya menemui produk yang berjaya. Bagi banyak individu, ini bermakna tidak mempelajari jenis kulit anda atau bahkan keadaan sebenarnya. Ingat ada pelbagai jenis jerawat dan semuanya bertindak balas terhadap rawatan yang berbeza.

Tetapi pakar dermatologi adalah doktor untuk kulit anda. Mereka dapat memberitahu anda perkara yang tidak dapat dilakukan oleh orang lain, dengan pendidikan dan pengalaman ilmiah untuk menyokongnya. Bagaimana anda tahu ia berfungsi? Apa yang membebaskan anda? Adakah kulit anda akan terkejut kerana produk baru atau bahan-bahannya tidak sesuai untuk kulit anda? Soalan-soalan ini adalah yang dapat dijawab oleh pakar dermatologi.

Petua: Akses dan kos adalah beberapa masalah terbesar yang berkaitan dengan lawatan ahli dermatologi. Sekiranya penyedia anda tidak merangkumi lawatan atau rawatan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI