Godam kecantikan TikTok semakin hari semakin tidak masuk akal seiring dengan berlalunya masa. Apabila anda biasa dengan mekap pastinya anda sudah terbiasa dengan apa yang di aplikasikan.

Lain pula apabila anda menatal aplikasi Tiktok, pasti anda akui, kenapa anda tidak sekreatif sesetengah peminat kecantikan TikTok. Kali ini pula, cara pengodam kecantikan TikTok menggunakan semula pelindung matahari.

Cuaca panas di Negara 4 musim, jadi tidak hairanlah pelindung matahari yang melindungi kulit daripada melecur dan elak dari kanser kulit mendominasi carian Google dan TikTok. Di antara soalan tentang SPF dan pelindung matahari yang terbaik, ramai di antara kita berminat untuk mengetahui cara dan berapa kerap untuk memohonnya semula.

@kamgregory idc how hot it gets i’m still wearing a full face😭❤️‍🔥 #summermakeup #makeuphacks #makeuptips ♬ pass the dutchie sped up – vevonix

TikToker @kamgregory berjaya melakukannya. Dalam video viral ini, Kamille membuktikan bahawa cara paling mudah untuk memohon semula pelindung matahari bukanlah dengan melaburkan wang pada serbuk SPF (kebanyakan daripadanya adalah mahal) atau risiko meninggalkan pelindung matahari sepenuhnya tetapi menggunakan span mekap kering (seperti Beautyblender) untuk menekan produk ke dalam kulit anda. Dalam beberapa saat, Kamille menambah pelindung matahari tanpa mekapnya berganjak satu inci pun.

“Godam pelindung matahari sebenarnya apa yang saya cari terima kasih,” tulis seorang penonton dalam komen, dan beribu-ribu tanda suka bercakap untuk diri mereka sendiri.

IKLAN

Anda mungkin terfikir, tambahan nilai SPF adalah gunanya pelindung matahari semburan aerosol? Sudah tentu anda boleh menambah dengan spritz SPF tetapi penyelidikan baru-baru ini telah menunjukkan bahawa ia tidak berkesan untuk memesongkan sinaran UV seperti yang pernah anda fikirkan. Dan bagi mereka yang mempunyai bajet kecantikan, membeli dua jenis pelindung matahari yang berbeza mungkin bukan pilihan.

CADANGAN PRODUK:

IKLAN

Sapu semula SPF dengan beautyblender

Jadi adakah span SPF ini pilihan untuk pemakai solekan? Pakar akui dengan pemakaian semula pelindung matahari ke atas mekap adalah berkesan, asalkan memakai pelindung matahari yang mencukupi. Bahagian yang perlu dititikberatkan juga adalah leher dan telinga.

@jacquelinekilikita Inspired by @kamgregory is this the smartest way to reapply SPF?! #beautyinatik #spf #sunscreen #thankyoufarmer ♬ Summer Love – Sole Sole

Penggunaan semula pelindung matahari adalah penting di bawah mana-mana matahari, Indeks UV yang mengenal pasti kekuatan sinaran UV adalah melebihi tiga antara 9.30 pagi dan 4.30 petang. Jadi perlindungan matahari termasuk bahan teduhan seperti, pakaian, topi, cermin mata hitam dan pelindung matahari harus digunakan untuk melindungi kulit.

Sebagai pemakai mekap, anda akan rasa bersalah kerana tidak memakai semula pelindung matahari dengan kerap seperti yang sepatutnya ketika berada di bawah sinar matahari, alasannya takut tercabut foundation. Ohhh Tidak!!

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Tutup Liang Pori, Sapuan Foundation Sempurna Dengan Hack Kecantikan ‘Beauty Blender Beku’

Sekiranya anda biasa menggunakan solekan dengan span lembap tetapi kunci kepada penggodaman ini ialah memastikan ia kering. Nah! Segera capai Beautyblender, sapukannya dengan pelindung matahari yang disukai. Hasilnya melembapkan kulit, menghidrat dan menjadikan wajah anda bersinar.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI