Sudah tentu, anda tidak boleh menentukan segala-galanya tentang sesiapa sahaja dengan melihat mereka, tetapi terdapat ciri-ciri tertentu yang mendedahkan ciri-ciri tertentu keperibadian anda. Ia mungkin terdengar pelik, tetapi ia benar.

Satu ciri yang menceritakan tentang keperibadian anda ialah hidung. Kajian ini juga telah disahkan oleh Profesor Abraham Tamir dari Universiti Ben-Gurion. Jadi, mari kita ketahui apa yang dikatakan hidung anda tentang anda.

ARTIKEL BERKAITAN: Gangguan Personaliti Histrionik Atau HPD, Biasanya Individu Ini Mempunyai Kemahiran Yang Hebat

Hidung Yunani

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Individu yang mempunyai hidung Yunani berbentuk panjang dan lurus dengan rabung sempit sepatutnya bekerja keras. Mereka lebih suka bercakap lurus daripada berdebar-debar. Mereka terpelihara dan tidak mahu menjadi pusat perhatian. Anda boleh menganggap mereka sangat setia dan praktikal. Individu yang mempunyai hidung sedemikian tidak mudah membuka perasaan mereka dan oleh itu, agak sukar untuk memahaminya.

Hidung Nubian

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Jenis hidung ini biasanya lebar dan pendek panjangnya. Ia agak berbeza daripada jenis hidung yang lain dan boleh dikenali dengan mudah. Individu yang mempunyai hidung Nubian dianggap sangat kreatif dan bersemangat. Mereka mempunyai banyak karisma.

IKLAN

Hidung Rom

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Hidung Rom mempunyai benjolan kecil di tengah-tengah rabung hidung yang menghala ke bawah di hujung. Individu yang mempunyai hidung seperti ini dianggap mempunyai personaliti yang kuat. Mereka sangat kuat di hati, berdedikasi pada kerja mereka dan sangat baik dalam mengumpulkan orang untuk mengambil tindakan. Ramai pula lakukan teknik suntikan untuk mendapatkan bentuk hidung ini!

Hidung Akuilin

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Hidung jenis ini lurus sempurna dan terletak pada sudut hampir 90 darjah. Individu yang mempunyai hidung seperti itu biasanya menarik dan dianggap mendominasi dan berfikiran perniagaan.

IKLAN

Hidung Elang

Hidung elang sangat panjang dengan sedikit cangkuk di hujung yang menghala ke bawah. Batang hidungnya sangat menonjol dan melengkung. Individu yang mempunyai hidung jenis ini tidak peduli apa yang orang lain fikirkan tentang mereka dan bekerja keras untuk mencapai matlamat mereka.

ARTIKEL BERKAITAN: Orang Cerewet Bab Makan Ini Tidak Suka Kegagalan? Ketahui Personaliti Melalui Cara Makan.

Hidung Mancung

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Hidung mancung agak kecil daripada jenis lain, tetapi ia tidak menonjol sama sekali dalam sebarang arah. Individu yang mempunyai hidung ini agak pemarah, agresif, dan bertindak balas dengan cepat. Walaupun begitu, mereka penuh dengan keseronokan dan tenaga.

IKLAN

Hidung yang membongkok

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Hidung jenis ini panjang dengan cerun cekung dan terangkat ke atas di hujungnya. Individu yang mempunyai bentuk hidung ini dianggap sangat positif dan bersemangat dan berkongsi ikatan yang sangat kuat dengan keluarga dan rakan-rakan mereka.

Hidung Langit

8 Jenis Bentuk Hidung Ini Mendedahkan Ciri Peribadi Anda

Hidung ini agak serupa dengan hidung mancung, tetapi ia agak panjang, sempit, dan simetri pada kedua-dua belah. Individu yang mempunyai jenis hidung ini dianggap sangat menarik. Jadi, apakah bentuk hidung anda? Adakah penerangan itu sepadan dengan personaliti anda?

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.