Setiap hijabi mempunyai ragam dan masalah rambut yang tak mampu dikawal di sebalik tudung. Namun setiap ragam rambut ada penyelesaiannya dan ini merupakan penjagaan dua kali ganda bagi hijabi berhijab dan juga solusinya.

Untuk kekal segar dan cantik penjagaan rambut perlu ada pelaburan yang berbaloi dan  mencapai kepuasan maksima.

Tujuh ragam rambut hijabi serta solusi yang dapat membantu masalah yang selalu dialami wanita yang bertudung.

1. Kerengsaan & Keradangan Kulit Kepala

Rawatan kulit kepala yang diselitkan arang unik yang menyahtoksikkan, menenangkan dan mengimbangi kulit kepala untuk kesihatan kulit kepala yang optimum.

PRODUK DI SYORKAN: BRIOGEO – Scalp Revival™ Charcoal + Tea Tree Scalp Treatment

Rawatan unik ini membekalkan arang Binchotan untuk menarik kekotoran dari kulit kepala dan folikel rambut untuk menghapuskan pembentukan dan penyediaan asas untuk kesihatan kulit kepala yang optimum.

Campuran penyejukan peppermint dan minyak spearmint mengurangkan gatal-gatal kulit kepala dan minyak pokok teh mempunyai ciri-ciri antiseptik dan penyembuhan yang mengurangkan kerengsaan kulit dan keradangan.

Witch Hazel Water membantu menormalkan pengeluaran minyak untuk menghalang kulit kepala berminyak manakala natrium hyaluronat dan lidah buaya mengekalkan kulit kepala seimbang dan terhidrasi.

Super-vitamin dan Biotin pula menyediakan nutrien penting kepada folikel rambut untuk menyokong pertumbuhan rambut yang sihat.

2. Kulit Kepala Kering

Pakar penjagaan rambut Christophe Robin memperkenalkan Bar Syampu Penghidratan dengan Aloe Vera, komposisi buatan tangan semulajadi yang akan mengubah rejim pembersihan anda.

IKLAN

PRODUK DI SYORKAN: CHRISTOPHE ROBIN Bar syampu yang menghidrat dengan lidah buaya, shikakai, dan ekstrak kelapa.

Dihasilkan untuk kekeringan, kekurangan kunci, formula mesra perjalanan yang padat mengandungi campuran ultra-pelembab lidah buaya dan kelapa yang berfungsi untuk menyapu bersih kekotoran dan membina produk dari kulit kepala tanpa mengganggu keseimbangan semulajadi kulit.

3. Rambut Lebat & Susah Untuk Kerap Syampu

Syampu kering yang menyelamatkan rambut untuk kesegaran berpanjangan tanpa membilas dengan air serta-merta sesuai buat hijabi yang melindungi rambut dengan tudung sepanjang hari.

PRODUK DI SYORKAN: Coconut Water Dry Shampoo SEPHORA COLLECTION

Pastikan rambut anda selesa dan bersihkan dengan alternatif penjagaan rambut tanpa alkohol ini. Syampu kering wangi ini membersihkan tanpa air, menyerap sebum yang berlebihan, dan menghilangkan bau untuk membawa kesegaran berpanjangan.

4. Rambut Nipis & Rapuh

IKLAN

Masker rambut secara saintifik terbukti menembusi batang rambut untuk membaiki dan menguatkan dari dalam ke luar.

PRODUK DI SYORKAN: STARSKIN Coco-Nuts™ Nourishing Coconut Hot Oil Hair Mask

Masker rambut pra-shampoo minyak panas yang terbaik dengan superfood rambut terbaik Ibu Alam dan herba Ayurvedic yang diuji. Minyak Kelapa Dara terbukti secara saintifik sebagai satu-satunya minyak semulajadi yang boleh menembusi sepenuhnya batang rambut untuk memperbaiki dan menguatkan dari dalam ke luar. Rambut anda kelihatan lebih lembut, kuat, lebih tebal, dan akan bersinar seperti tidak pernah berlaku sebelum ini.

BACA JUGA: 5. Rambut Kering Atau Rosak

Pelembap yang sangat pelembap, perapi reparatif yang melindungi dan membaiki rambut yang rosak, hujung berpecah dan keriting dengan mengaitkan bon yang patah.

PRODUK DI SYORKAN: Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Perapi rambut ini mengekalkan warna rambut, mengembalikan, memperbaiki dan menghidrat tanpa menambah berat rambut berlebihan. Ia juga menghapuskan rambut keriting yang rosak malahan membantu untuk rambut kuat, sihat, berkilat.

IKLAN

6. Rambut Tidak Bermaya & Kelemumur

PRODUK DI SYORKAN: SACHAJUAN Syampu Anti Kelemumur

Syampu ini telah dirumus khas dengan olamine piroctone dan climbazole untuk menghilangkan kelemumur kering dari rambut dan menenangkan kelemumur. Ekstrak semulajadi membantu menenangkan kulit kepala sambil mengekalkan keseimbangan kelembapan rambut dan kulit kepala yang menjadikannya kelihatan segar.

Rahsia di sebalik formula berprestasi tinggi dalam rangkaian Penjagaan Rambut SACHAJUAN adalah Teknologi Sutera Laut – gabungan bahan alga dan bahan buatan khusus yang mempunyai kesan penyembuhan pada rambut.

Dengan teknologi ini Sachajuan mencipta resipi yang memberikan rambut maksimum bersinar, kestabilan dan penjagaan membuat rambut ringan.

7. Rambut Kusut Selepas Bangun Tidur

Berjuang dengan “mabuk rambut”? Anda tahu tanda-tanda; kusam, lemas, rambut berkilauan yang kelihatan dan terasa frazzled. Percy & Reed Perfect Recovery Overnight Recovery berfungsi untuk mengubah rambut anda semasa anda tidur.

PRODUK DI SYORKAN: PERCY & REED PERFECTLY Perfecting Wonder Overnight Recovery

Rawatan menggunakan krim ini menyerap langsung ke rambut kering, membantu menyuburkandan juga membaiki kerosakan. Protein semulajadi meningkatkan keupayaan rambut untuk mengekalkan kelembapan, manakala agen penyaman yang kuat menahan kelembapan, melancarkan rambut keriting dan memastikan terus bersinar.

Jika anda mengalami kesukaran menyelesaikan masalah kulit kepala, pastikan anda membuat temujanji bersama ahli dermatologi. Ia jarang mempunyai solusi kulit kepala untuk masa yang lama apabila anda mengikuti pelan rawatan dermatologi.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI