Menjadi kaya adalah keinginan setiap orang di dunia ini. Ada yang menempuh dengan cara yang halal, sesuai dengan syariat agama dan ada juga yang menempuh dengan cara yang diharamkan oleh agama.

Bagi kita muslim yang taat, adalah menjadi keharusan untuk mencari dengan cara halal. Selain bekerja, doa cepat kaya juga termasuk dari usaha kita supaya kita boleh menjadi orang yang kaya.

7 Doa Cepat Kaya, Zikir dan Amalan agar Cepat Kaya Mengikut Islam

Doa dan zikir agar Cepat Kaya

Zikir selain beribadah, juga akan mempercepat kita untuk mencapai keinginan kita menjadi kaya. Bagi siapapun yang ingin cepat kaya sesuai dengan ajaran agama, amalkan untuk dibaca setiap harinya secara rutin dan istiqomah. Insyaallah dari bulan ke bulan, minggu ke minggu kita akan merasakan kesan dari doa tersebut.

Berikut himpunan doa yang anda boleh amalkan :

1. Doa Nabi Sulaiman

7 Doa Cepat Kaya, Zikir dan Amalan agar Cepat Kaya Mengikut Islam

Ertinya: Dia berkata: “Ya Tuhanku ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang juapun sesudahku, sesungguhnya engkaulah yang maha pemberi”. (Shaad: 35).

Ini adalah doanya nabi Sulaiman, dan memang terbukti Allah mengabulkan doanya yang mana kekayaan Nabi Sulaiman sampai sekarang tidak ada yang boleh menandingi.

Doa Cepat kaya Nabi Sulaiman Lainnya

Ertinya “Ya Tuhanku berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmatmu yang telah engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapaku dan untuk mengerjakan amal soleh yang engkau ridhai, dan masukkanlah aku dengan rahmatmu ke dalam golongan hamba-hambamu yang soleh”.

IKLAN

2. Membaca Surat Al-waqiah

Surat Al-waqiah ini sangat luar biasa sekali fadhilahnya diantaranya adalah boleh menghindarkan diri kita dari kemiskinan, dan juga memperlancar rezeki kita.
Ini hadis yang menerangkan bahawa “Barang siapa membaca surat Al-Waqiah, maka ia tidak akan ditimpa kefakiran untuk selamanya” Jom amalkan dan rasa perbezaannya!

3. Bacaan Doa Al Mughni

Bererti adalah maha pemberi kekayaan. Anda harus yakin bahawasa Allah akan memberikan kekayaanNya pada kita. Cara mengamalkannya iaitu cubalah untuk rajin membaca doa Ya Mughni sebanyak 1000x setiap habis solat.

Setelah selesai membacanya sebanyak 1000x dilanjutkan dengan membaca doa:
Allohumma bisirri ‘alaa lyusrilladdzii yassartahu ‘ala katsiirim min ‘ibaadika wa agnitsnii bifadhlika ‘amman Siwaaka wawazibun ‘alayhi.

Cubalah untuk istiqomah selama 40 hari kerana barang siapa yang mengamalkan zikir
lafaz Ya Mughni di setiap hari tanpa putus dalam waktu 40 hari maka Allah akan memudahkan urusannnya mencari rezeki dan mempercepatkan hambaNya untuk cepat kaya.

BACA JUGA ARTIKEL INI: 5 Doa Ini Patut Amalkan Jika Mahu Dikejar Rezeki Berkah Dan Melimpah. Pasti Tak Mengecewakan

IKLAN

4. Zikir Asmaul Husna Setelah Solat

Asmaul Husna banyak sekali manfaat dan keutamaannya diantaranya boleh membuka pintu rezeki, tak hanya membuka pintu rezeki sahaja, tetapi juga boleh menyembuhkan penyakit, mendapatkan keselamatan, mendapat ampunan, bahkan boleh menguatkan iman kita.

Bagi anda yang ingin doa cepat kaya dan boleh menjadi kaya-raya anda boleh mengamalkan beberapa doa yang ada dalam Asmaul Husna. Berikut ini adalah doanya:

5. Al Maliku

Selain bacaan Al Mughni, bacaan lainnya yang boleh anda amalkan adalah membaca zikir Al-Maliku yang ertinya adalah yang maha menguasai. Diantara keutamaan membaca zikir ini adalah kita akan mendapatkan keberuntungan dan akan dimudahkan usahanya.

Cara amalannya adalah membaca 80 x di waktu pagi dan petang hari.

6. Al-Wahhab

Zikir lainnya yang termasuk doa cepat kaya adalah Al-wahab. Untuk cara mengamalnya, iaitu dengan membacanya sebanyak 23 x setelah solat 5 waktu dilaksanakan secara istiqomah sementara berusaha.

IKLAN

Zikir lainnya yang sama seperti zikir diatas diantaranya Ar-Razzaq dan Al-Baasith.

7. Sholat Dhuha

Kalau amalan ini sangat luar biasa sekali, kerana kita melakukannya pada pagi hari yang mana waktu tersebut sangat mustajab sekali dalam berdoa. Dalam doa solat dhuha sahaja ada penekanan dalam meminta rezeki iaitu jika dilangit maka diturunkan, dibumi akan dikeluarkan, dan selanjutnya.

Bahkan dalam hadits Qudsi dijelaskan bahawa barang siapa yang yang menunaikan solat dhuha maka Allah swt akan mencukupkan rezekinya sampai petang hari.

Lakukan secara istiqomah, akan lebih lengkap jika setelah solat dhuha dilanjut membaca surah al-waqiah dilanjutkan dengan doa dhuha dan doa barokah surah al-waqiah. insyallah, Allah swt akan mempermudah rezeki kita.

Cara Cepat Kaya

7 Doa Cepat Kaya, Zikir dan Amalan agar Cepat Kaya Mengikut Islam

Selain zikir dan doa cepat kaya di atas, bagaimana cara lain agar kita cepat kaya? Adakah berdoa sahaja tanpa usaha?

Kita tidak boleh berusaha saja tanpa bersyukur dan berdoa, dibawah ini merupakan salah satu bentuk dari usaha tersebut adalah bersedekah. Cara ini memang benar-benar berkesan, Allah akan menggantinya 10 kali lipat ganda dari jumlah semula apabila anda bersedekah. Fahami betul apa itu sedekah dan bagaimana niat anda itulah yang terpenting.

Demikianlah informasi tentang dzikir dan doa cepat kaya. Sebagai pesanan sahaja, kita ingin menjadi kaya bukan bertujuan untuk dipandang oleh orang lain, melainkan adalah pola fikiran kita dengan diri sendiri dan terhadap orang sekeliling. Semoga bermanfaat!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI