Dikatakan bahawa pintu yang tertutup lebih baik daripada yang terbuka, tetapi bagaimana jika pintu itu benar-benar disekat oleh orang lain? Nah, anda sentiasa boleh mengetuk, tetapi itu mungkin tidak berfungsi dengan baik jika anda cuba menghubungi seseorang atau jika anda cuba mengelakkan gangguan dalam mesyuarat.

Jangan risau, ada cara untuk membuka tapak web yang disekat, walaupun orang lain menyekatnya. Ia dipanggil proksi dan jika anda memahami cara ini berfungsi, anda boleh menggunakannya untuk membuka mana-mana tapak web yang disekat, termasuk yang disekat oleh tempat kerja, sekolah atau penyedia perkhidmatan internet anda.

Internet telah berubah dengan pantas sepanjang dekad yang lalu, dengan itu cara individu mengakses tapak web kegemaran mereka. Tetapi kesan sampingan daripada kemajuan teknologi ini ialah lebih ramai orang berhadapan dengan semakin banyak teknologi penyekat. Walaupun anda mungkin tidak menyedarinya, mungkin telah disekat daripada mengakses tapak melalui pelayar web, yang berlaku apabila tapak ditapis.

ARTIKEL BERKAITAN: Semua Urusan Terganggu Gara-Gara Lupa ‘Password’, Langkah Mudah Ini Boleh Selesaikan Masalah Anda

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

7 Cara Mengakses Laman Web Positif yang Disekat di Internet, pengguna internet hari ini tidak dapat mengakses laman web yang tersedia di internet. Kerana laman web di internet tidak boleh dilihat dengan serta-merta secara keseluruhannya. Anda boleh membuka tapak yang disekat oleh Internet dengan mudah untuk membuka semua kandungan di alam siber. Sama ada melayari PC/komputer riba atau telefon bimbit, kaedah ini dijamin berkesan!

Internet Positif ialah istilah yang biasa digunakan untuk menamakan aktiviti menyekat untuk tapak yang dianggap melanggar. Sebenarnya, tidak semua tapak yang disekat mengandungi kandungan negatif. Jom semak cara membuka tapak yang disekat. Nasib baik, terdapat alternatif yang mudah!

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Walau bagaimanapun, untuk mengakses tapak yang diharamkan oleh internet positif, gunakan langkah yang digariskan di bawah untuk melumpuhkan internet positif. Berhati-hati semasa menggunakan penapis internet positif ini dan elakkan menggunakannya untuk melawati tapak dengan kandungan yang tidak baik.

Cara Membuka Tapak Tersekat Internet Positif pada HP

Anda boleh melakukan cara untuk menyingkirkan Internet Positif pada peranti telefon bimbit. Kaedah ini digunakan untuk telefon pintar berdasarkan iOS dan Android. Buka semua tapak Internet Positif yang disekat dengan atau tanpa aplikasi.

1. Buka laman web yang disekat internet positif tanpa aplikasi

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

IKLAN

Kaedah ini boleh dikatakan kaedah paling mudah untuk menghapuskan Internet Positif. Anda tidak perlu memasang sebarang aplikasi sebagai bantuan dalam membuka tapak yang disekat.

 • Buka penyemak imbas pada peranti HP.
 • Akses tapak com.
 • Pilih pelayan negara untuk digunakan.
 • Taip laman web yang disekat Internet Positif ke dalam medan.
 • Klik butang GO atau Start.
 • Tapak yang disekat oleh Internet Positif telah berjaya dibuka.

2. Buka Tapak Tersekat Internet Positif melalui Aplikasi VPN

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Jika anda ingin membuka tapak yang disekat oleh Internet Positif dalam jangka masa panjang, maka anda boleh memasang aplikasi VPN pada peranti anda. Terdapat banyak aplikasi VPN yang boleh membuka tapak yang disekat oleh kerajaan.

 • Muat turun dan pasang aplikasi VPN.
 • Buka dan jalankan aplikasi.
 • Klik pada toggel untuk mengaktifkan.
 • Jika pop-up muncul, semaknya kemudian klik OK.
 • VPN disambungkan dan akses tapak yang disekat.

Cara Membuka Tapak Tersekat Internet Positif pada Komputer Riba

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Komputer riba sememangnya peranti yang paling mudah untuk mengakses internet dengan bebas berkat skrinnya yang besar. Walau bagaimanapun, kemudahan ini mungkin sering diganggu oleh Internet Positif yang menyebabkan tapak tertentu tidak boleh diakses.

1. Buka Tapak Tersekat Internet Positif melalui Google Chrome

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Teknodroid telah memberikan arahan tentang cara membuka tapak yang diharamkan dalam Google Chrome supaya boleh mengakses internet pada komputer.

IKLAN
 • Pada komputer riba atau PC anda, lancarkan penyemak imbas Google Chrome.
 • Di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas, sila klik titik menegak 3> Lagi Alat> Sambungan.

1629693453_779_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021

 • Klik pilihan Sambungan pada halaman Sambungan (baris 3 imej mendatar). Kemudian, di bahagian bawah halaman, klik Buka Kedai Web Chrome.

1629693454_239_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021

 • Sila masukkan istilah “VPN Proxy” ke dalam kotak carian Web Chrome.
 • Kemudian cari tambahan Chrome “Free Proxy to Unblock Any Sites | Touch VPN.”
 • Selepas itu, di sebelah kanan, klik pilihan “Add to Chrome”.
 • Jika kotak dialog dipaparkan, klik butang Add Extensions button untuk memasang sambungan dalam Google

Chrome.1629693455_290_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021

Jika pemasangan sambungan chrome selesai, pelayar Chrome anda kini telah memasang sambungan VPN Sentuh. Untuk menggunakan sambungan, pergi ke penjuru kanan sebelah atas dan klik simbol VPN Sentuh, kemudian klik butang ” Click To Connect”. Menggunakan pemalam Touch VPN, anda kini boleh cuba mengakses tapak yang dilarang dalam Google Chrome.

Anda boleh mengakses tapak terhad yang berbeza di seluruh dunia dengan tambahan Touch VPN ini. Kerana Touch VPN mungkin mendapat akses yang baik kepada internet dengan menggunakan pelayan proksi di negara lain.

1629693457_39_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021

ARTIKEL BERKAITAN: Cara Mudah Nak Delete Akaun Facebook Bila Pemiliknya Meninggal Dunia. Hijabi Sila Take Note!

IKLAN

2. Buka Tapak Tersekat Internet Positif melalui Mozilla Firefox

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Mozilla Firefox, seperti Google Chrome, adalah salah satu pelayar yang paling popular di kalangan penduduk umum. Terdapat juga pengguna komputer yang terperangkap di internet positif Mozilla dalam keadaan tertentu. Sehingga mereka tidak dapat mengakses laman web yang disekat oleh kerajaan. Sila ikut arahan di bawah untuk melumpuhkan internet positif dalam Mozilla Firefox.

 • Pertama, buka pelayar Mozilla Firefox.
 • Kemudian pilih pilihan Add-on daripada ikon baris 3.
 • Sila masukkan istilah “anonymoX GmbH” dalam kotak carian.1629693458_55_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021
 • Kemudian, dalam pelayar Mozilla Firefox, pasang alat tambah itu.
 • Sebelum menggunakan Mozilla Firefox untuk mengakses tapak terhad, mulakan semula penyemak imbas.1629693459_422_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021
 • Jika Addon ini aktif, ikon X akan ditunjukkan di penjuru kanan sebelah atas penyemak imbas.
 • Jika ia belum lagi aktif, klik simbol X, kemudian klik Aktif.1629693460_787_7-Cara-Untuk-Buka-Positif-Disekat-Tapak-Di-Internet-2021

AnonymoX ialah addon Mozilla Firefox yang membolehkan anda mengakses tapak yang diharamkan oleh internet positif. Addon ini berfungsi dengan menggantikan alamat IP semasa pengguna dengan alamat IP sementara dari negara lain. Di mana sahaja tapak yang anda ingin akses tidak diharamkan di negara itu.

3. Buka Tapak Tersekat Internet Positif melalui Aplikasi VPN

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Aplikasi ini mampu membuka laman web yang disekat oleh kerajaan atau internet positif. Aplikasi yang disyorkan dipanggil Betternet. Aplikasi ini adalah percuma dan boleh digunakan tanpa perlu mendaftar terlebih dahulu.

 • Muat turun Betternet di www.betternet.co.
 • Pasang pada komputer riba/PC anda.
 • Buka apl dan klik butang connect.
 • Tunggu sehingga proses penyambungan selesai.
 • Jika berjaya, semua tapak yang disekat akan dibuka.

Apabila menggunakan program VPN percuma untuk melayari, anda dinasihatkan supaya mengelak daripada memasukkan maklumat peribadi atau kewangan di mana-mana tapak. Kerana program ini akan membaca dan merekod semua data yang anda masukkan selagi anda melayari dengan aplikasi android ini.

7 Cara Membuka Tapak Web Yang Disekat, Kaedah Dijamin Berkesan!

Begitulah cara untuk membuka tapak yang disekat oleh Internet Positif baik pada komputer riba/PC atau peranti telefon bimbit untuk mengakses semua kandungan tanpa had. Anda boleh memilih untuk menggunakan kaedah dengan atau tanpa menggunakan aplikasi tambahan. Bagaimanapun, maklumat di atas mesti digunakan untuk tujuan yang berguna. Sebagai pengguna internet yang bijak, anda mesti tahu sempadan selamat!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/qJcrk3LO1FI

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI