Tangan anda adalah bahagian badan yang paling sibuk dan salah satu yang paling diabaikan juga. Anda menggunakan tangan untuk hampir semua perkara, daripada mula celik mata sehingga perkara yang paling kecil dilakukan. Bukankah sudah jelas bahawa anda perlu menjaga tangan anda sama seperti anda menjaga muka?

Berita baiknya ialah, ia agak mudah untuk menjaga tangan anda. Tidak seperti wajah, tidak perlu ritual 10 langkah. Terima kasih pada krim tangan yang berkesan dan pencuci tangan yang lembut akan memastikan tangan anda sihat dan lembut. Berikut adalah sebab mengapa penjagaan tangan adalah sama pentingnya dengan penjagaan muka.

Tangan adalah yang pertama menunjukkan tanda-tanda penuaan

Percaya atau tidak, kulit di tangan anda adalah salah satu tempat pertama yang menunjukkan tanda-tanda penuaan. Kulit nipis dan halus di belakang tangan anda terdedah kepada pelbagai tekanan persekitaran yang boleh menyebabkan penuaan pramatang. Lebih-lebih lagi, basuh tangan yang berterusan juga menghilangkan kelembapan tangan anda. Itulah sebabnya penting untuk menggunakan cucian tangan yang lembut.

Produk cadangan: Lux Bergamot & Mint Delight Hand Wash

Koleksi cucian tangan baharu, dihasilkan oleh pakar minyak wangi bertaraf dunia, dibuat dengan bahan-bahan eksotik dan dirumus untuk memanjakan kulit bersama-sama dengan wangian yang tahan lama.

Jabat tangan kesan pertama yang hebat

Satu-satunya perkara yang lebih teruk daripada jabat tangan mati, adalah jabat tangan dengan kulit kasar dan kering. Bayangkan berjabat tangan dengan seseorang yang mempunyai tangan yang bersisik dan sangat kering. Membuatkan anda berasa tidak selesa, bukan? Untuk membina kesan pertama yang hebat, tangan yang lembut dan licin adalah sama pentingnya dengan jabat tangan yang teguh. Menjaga tangan anda dipelihara akan mengelakkan kekeringan dan kekasaran juga.

IKLAN

Produk cadangan: Fenty Skin Hydra’Reset Intensive Recovery Glycerin Hand Mask

Formula memanjakan ini dimuatkan dengan 40% gliserin, minyak buah-buahan dan ekstrak tumbuhan untuk memberikan perlindungan yang berkuasa. Gliserin  mengunci kelembapan dan menjadikan tangan bersinar lembut manakala gabungan kuat ekstrak tumbuhan dan minyak buah menyuburkan, dan melembutkan kulit anda semasa tidur.

Membantu mengekalkan kuku yang sihat

Krim tangan yang baik bukan sahaja akan melembapkan kulit anda, tetapi memberi manfaat kepada kutikula anda juga. Mengurut tangan anda dengan krim berkhasiat setiap hari akan memberikan anda kuku yang lebih kuat, lebih panjang dan sihat.

IKLAN
Vaseline Essential Moisture products shoot on Wednesday, 24 April 2013.
Photography by Brendan Duffy.

Produk cadangan: Krim Tangan Vaseline Intensive Care Healthy Hand Stronger Nails Hand Cream

Krim ringan, tidak melekit dan mudah diserap ke dalam kulit, menjadikan tangan anda lebih licin dan kutikula lembut.

Membantu menyembuhkan kulit yang rosak dan mencegah pengelupasan

Banyak krim tangan dan pencuci tangan dirumus menggunakan bahan semulajadi seperti kelapa, badam dan bunga yang membantu menyembuhkan kulit anda secara semula jadi. Bahan-bahan berkhasiat dalam ini meresap ke dalam lapisan kulit untuk membaiki dan menyembuhkannya dari dalam.

IKLAN

Produk cadangan: Dove Coconut Hand Cream

Salah satu produk yang memanjakan tangan anda sambil membaiki kerosakan.

Kesan selalu disanitasi

Menjalani norma baharu, tangan perlu disanitasi. Anda bertuah sekiranya produk sanitasi tangan jika dari bahan yang tidak merengsakan, tetapi bagaimana pula dengan yang sedia ada di pelbagai tempat yang anda kunjungi? Ya, tida pilihan bukan. Anda perlu rawatan tambahan yang merawat kulit tangan serta merta atau pun menggunakan rawatan malam. Aplikasi krim khas untuk tangan membina kembali sel-sel kulit di tangan anda agar Nampak segar dan bermaya keesokkannya.

Produk cadangan: Skin Inc Refresh & Nourish Hand Serum Duo

Tangan kering dan mengelupas, ucapkan salam kepada Pembersih Pam Dwi dan Serum Pertama di dunia dalam satu. Hand Sanitizer mengandungi 65% alkohol, keseimbangan sempurna antara memusnahkan bakteria secara berkesan dan lembut pada kulit.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI