Lautan adalah ubat, penyelidikan telah membuktikan bahawa berada dekat pantai meningkatkan mood dan menenangkan anda dengan menurunkan tahap kortisol. Tetapi selain tubuh, minda dan jiwa kita, dos vitamin laut juga bagus untuk kulit.

Fikirkan tentang apa yang perlu dilakukan oleh salah satu daripada dua juta organisma lautan untuk berkembang maju dalam persekitaran yang sangat melampau, di mana garam dan arus yang keras menjadikannya mustahil untuk bertahan. Tanaman yang dijumpai di biru tua tidak hanya dapat disesuaikan, tetapi kerana ia hidup di perairan yang kaya dengan mineral, juga sangat bagus untuk kulit anda yang gemar dengan mineral dan vitamin.

Manfaatkan kekuatan warna biru yang luar biasa dan diubah menjadi losen dan serum yang akan membuat kulit anda tenang. Dan sementara itu beberapa bahan yang sangat kuat dapat dicabut terus dari lautan, contoh sel atau mikro organisma dari alam semula jadi, kemudian menumbuhkannya semula melalui bioteknologi, dengan menghasilkan alga dari seluruh dunia, termasuk Perancis, Jepun, dan Antartika.

Tetapi ini bukan satu-satunya bahan kecantikan yang layak dipinjam dari lautan. Di bawah ini, keindahan biru terbaik yang patut anda ketahui bahan-bahan yang terkandung dalam produk penjagaan kulit anda hasil dari lautan.

1. Rumpai laut

Penjagaan kulit telah dibanjiri dengan produk rumput laut akhir-akhir ini, dan anda mungkin pernah melihat perkataan “alga” dalam beberapa produk. Rumpai laut padat nutrien, ditambah dengan efek pelembutan pada kulit, atau sebagai “bahan anti penuaan. Rumpai laut sangat menghidrat kulit dan mengurangkan penampilan kekeduran kulit dan awet muda, ia juga membantu melindungi kulit dari penyerang luaran seperti angin, iklim kering dan pencemaran udara. Bahan ini menghidrat, membantu mengurangkan keradangan dan meminimumkan penampilan kekotoran dan kerengsaan.

CADANGAN PRODUK:

IKLAN

La Mer The Concentrate

Rawatan pemulihan ini disuntikkan dengan bentuk pekat Miracle Broth ™ yang diperbaharui untuk membantu menenangkan kemerahan, kerengsaan dan tanda-tanda keradangan yang lain. Kulit lebih kuat dan lebih tahan dengan daya hidup yang sihat Ia juga mempunyai reka bentuk yang diilhami rumpai laut.

2. Mutiara

Close up image of organic pearl in a shell

Pearl menyajikan whammy perawatan kulit dengan mencerahkan dan menghidratkan pada masa yang sama. Serbuk mutiara telah terbukti dapat mengurangkan kehilangan air transepidermal, atau penyejatan air dari kulit, yang menunjukkan ia mempunyai faedah menghidrat dan melembapkan. Tambahan bahan ini juga bertindak sebagai antioksidan yang berkesan untuk membantu mencegah pemecahan kolagen dan elastin daripada kesan faktor persekitaran seperti sinar UV dan pencemaran.

CADANGAN PRODUK:

Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl™ Eye Serum

Serum mata dan bulu mata yang bebas minyak, lingkaran gelap bawah mata kelihatan cerah yang menghidrat dan lebih bercahaya sehingga anda kelihatan lebih muda. Manakala ia juga menyuburkan bulu mata serta lebih halus,.

IKLAN

3. Kaviar

Kaviar hampir sama mewah dengan ramuan kulit, tetapi faedahnya mungkin menjadikannya pelaburan yang bernilai. Ia penuh dengan kekuatan anti-penuaan dan kajian mendapati bahawa ia membantu mempercepat pengeluaran kolagen untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Kaviar kaya dengan vitamin dan asid amino,yang memberikan manfaat antioksidan dan berfungsi sebagai blok untuk sel kulit yang sihat.

CADANGAN PRODUK:

IKLAN

Mario Badescu Caviar Night Cream

Krim Malam ini dengan campuran ekstrak kaviar kaya protein dan mentega koko menghasilkan krim malam pengisian kelembapan yang diperkaya kolagen untuk membantu mengekalkan keanjalan kulit.

4. Air laut

Garam laut mendapat banyak manfaat membantu pembaikan rambut, tetapi ia juga mendapat faedah penambah kulit yang perlu diperhatikan. Anda tahu betapa hebatnya kulit dan penampilan anda setelah keluar dari lautan? Nah, ada sebab untuk itu. Walaupun anda mungkin berfikir bahawa air masin adalah penyahhidratan, ia sebenarnya boleh memberi kesan sebaliknya pada kulit. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa garam kaya magnesium di laut mati membantu meningkatkan fungsi penghalang, meningkatkan penghidratan, dan mengurangkan keradangan. Kesan terapeutik mandi di perairan kaya mineral telah diketahui sejak lama, kata ahli dermatologi ia bertindak sebagai antibakteria untuk mensterilkan kulit, menjadikannya musuh bagi jerawat.

CADANGAN PRODUK:

Skin Inc Pure Deepsea Hydrating Mask

Air laut dalam dari Jepun. Kepingan mineral penting seperti magnesium, kalsium, kalium, natrium, zink, selenium dan mangan yang menghidrat, menyuburkan dan menyembuhkan kulit. Pure Deepsea Hydrating Mask menyerap dengan cepat ke dalam kulit sehingga anda tidak perlu risau untuk merosakkan sarung bantal kegemaran anda.

SUMBER GAMBAR: PEXEL.COM

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI