Sebagai hijabi yang sukakan stail simple tetapi gemar bergaya pastinya lebih senang memilih cara 3 piece untuk melangkah lebih yakin. Padanan seperti baju dengan seluar atau skirt memang sering dijadikan pilihan. jika tiada idea boleh cuba gaya mix & match yang sangat sesuai untuk hijabi gayakan. Bukan sahaja cantik, tetapi juga membuatkan kita tampil lebih selesa dalam gaya hidup riang dan aktif.

Hijabista memberi idea kepada hijabi untuk gayakan sendiri fesyen mix and match ini dan hasilnya memang sangat wow. Apatah lagi jika diserikan dengan pemakaian aksesori sebagai pelengkap gaya.

Tidak perlu pening mencari gaya kerana ada kalanya #OOTD selebriti atau instafamous ini boleh dijadikan idea yang sangat menarik. Mereka ini bukan sahaja cantik, tetapi cukup bijak bergaya.

#1. Instafamous Ayana yang juga mualaf dari Korea ini memang bijak bergaya. Padanan blous dengan skirt kembang bercorak dan labuh menyempurnakan stail mix and match gadis manis ini.

IKLAN

#2. Sebagai selebriti yang punya pengikut lebih sejuta, Bella Dally memang bijak sekali bergaya. Rekaan ropol di bahagian skirt menyuntik kelainan dengan pilihan rona terang.

#3. Gemar mencipta kelainan dengan mengenakan ‘hoodie’ yang cukup stail digayakan bersama skirt corak kekotak kecil. Tambahan ‘sling bag’ menyempurnakan gaya artis kecil molek ini.

#4. Padanan cukup serasi gandingan skirt labuh rona putih dengan jaket biru paras dada menyerlahkan gaya remaja Hanis Zalikha biarpun dia sebenarnya ibu kepada seorang cahaya mata.

IKLAN

#5. Siapa sangka padanan 3 pieces, blaus, celana panjang dan skarf yang diikat di bahagian dada menyuntik elemen berbeza isteri kesayangan Engku Emran, Laudya Cynthia Bella. Selendang empat segi digayakan kemas dengan tali pinggang menjadi seperti aksesori tambahan.

#6. Siapa tidak mengagumi gaya Neelofa. Apa sahaja tersarung di badannya memang menyerlahkan penampilan usahawan muda ini. Suai padan warna bersesuaian dengan aksesori seperti boot dan sling bag melengkapi penampilan.

#7. Ratu Cumi-Cumi ini juga bijak sekali dalam mix and match busana digayakan. sesuai dengan usianya yang masih muda, jadi penggunaan bomber jacket memang jadi kegilaan.

IKLAN

#8. Penguasa Tudung Ruffle, Nonones ini juga seorang yang begitu mementingkan keselesaan dan paling penting menutup aurat. Menyarung inner untuk dipadankan dengan blous berbulu yang singkat paras lengan.

#9. Penggunaan kardigan juga memberi impak bagus pada keseluruhan penampilan. Cara paling selamat dan simple boleh digayakan dengan apa jua padanan.

#10. Seri ibu hamil jelas terpancar di wajah ikon fesyen. Menggayakan blaus longgar dengan palazo membuatkan founder FashionValet ini selesa melangkah biarpun berkasut tumit tinggi.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM SELEBRITI