Pasti perkara ini pernah berlaku kepada anda sebelum ini, anda teruja memesan pakaian dalam talian tetapi mendapati pakaian itu kelihatan lusuh dan berbeza sama sekali pada anda berbanding model itu.

Untuk mengelakkan perkara ini berulang kali, berikut ialah beberapa petua untuk anda mengenal pasti warna yang paling sesuai berdasarkan warna kulit anda. Jadi, berikut adalah beberapa garis panduan yang perlu diingat sebelum anda berbelanja di kedai kegemaran anda.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tona kulit lebih cerah

Jika anda mempunyai kulit pucat, pilih warna yang lebih gelap. ini termasuk warna seperti merah maron, biru laut, hijau zamrud dan ungu diraja. Kontra akan menyerlahkan ciri dan mencerahkan wajah anda.

Memakai pastel dan rona neutral yang lebih terang adalah tidak dibenarkan jika anda berada di bahagian pucat spektrum warna. Warna-warna akan sebati dengan kulit anda dengan cara yang tidak menarik dan menjadikan kulit anda kelihatan bersih. Malangnya, untuk almari minimalis di luar sana, hitam dan putih juga tidak bagus untuk anda. Walaupun beberapa jumlah kontra berfungsi dengan baik, hitam dan putih memberikan terlalu banyak kontras, menjadikan anda kelihatan lebih pasti daripada biasa.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Warna-Warna Tudung Yang Mudah Digayakan Dengan Hampir Semua Warna Baju. Selamat Duit!

IKLAN

Padanan aksesori yang sesuai:

Warna kulit sederhana

Bagi anda yang mempunyai warna kulit zaitun yang lebih hangat, adalah idea yang baik untuk menggunakan rona hangat seperti oren dan kuning yang kaya. Jika anda memutuskan untuk mencampurkannya dan memakai warna yang lebih sejuk, cuba pilih warna yang lebih hangat. Biru terang dalam keluarga biru atau magenta dalam daripada rona ungu akan sangat membantu. Cuba langkau warna yang berada di hujung spektrum yang bertentangan, terutama warna biru atau ungu gelap.

Padanan aksesori yang sesuai:

IKLAN

Tona kulit yang lebih gelap

Anda semua sepatutnya berterima kasih kepada bintang bertuah anda kerana hitam, putih, sejuk, hangat, hampir semuanya berfungsi untuk anda! Sama ada anda memilih pakaian kuning mustard atau seluar biru bunga jagung, anda boleh berasa selesa kerana almari pakaian anda boleh menjadi pelbagai seperti personaliti anda. Warna utama yang kami minta anda jauhi ialah coklat dan sejujurnya, ini tidak sepatutnya sukar, kerana siapa yang mahu memakai coklat apabila mereka boleh menggegarkan lapis lazuli?

Padanan aksesori yang sesuai:

IKLAN

Simbol dan warna impian besar anda

Mulakan tahun 2022 dengan perkara kecil yang paling bermakna. Bina kepingan berwarna-warni simbolik ini untuk mencipta momen #tidak dapat dilupakan anda sendiri dengan koleksi baharu dari Pandora, simbol dan warna.

Menjelang tahun 2022, mencatatkan azam tahun baharu atau membuat senarai tugasan mungkin kelihatan membingungkan. Jangan risau, apa yang kita perlukan hanyalah kata-kata semangat dan dorongan inspirasi dengan taburan positif dan secubit tuah yang akan mendorong kita melalui setiap masa. Sama ada teman sekeliling anda atau daya tarikan yang menyenangkan, bergaya dengan koleksi baharu ini pasti mencipta momen yang indah dengan semua jenis simbol dan warna yang benar-benar mewakili ANDA. Bina kepingan berwarna-warni simbolik ini untuk mencipta momen tidak dapat dilupakan anda sendiri

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI