Perasan tak selain jerawat, kita juga sering berdepan dengan masalah kehadiran biji milia ataupun dipanggil biji kolesterol. Kehadiran biji ini memang boleh mencacatkan sedikit kecantikan wajah, lebih-lebih lagi jika timbul banyak.

Biji milia atau kolesterol ini boleh timbul di wajah disebabkan masalah kolesterol tinggi, perubahan hormon dan juga ada disebabkan faktor keturunan. Dan jika diatasi lebih awal boleh menyebabkan kita hilang keyakinan dengan diri sendiri.

Perkongsian wanita ini Marina Saringat di laman sosial Facebook memberi petua untuk menghilangkannya menggunakan cara tradisional. Perlu diamalkan secara konsisten untuk memastikan hasilnya lebih baik.

Ada Masalah Biji Milia atau Biji Kolestrol?
Ahaaa ingat tak gambau ari dok sebok upload haritu ade buah tembikai lah apelah. Haaa inilah topiknya. Sila beri penuh perhatian

Tau tak masalah biji milia dan kolestrol ni disebabkan keratin lebihan?

Semua gara gara disebabkan
●Kolestrol tinggi
● Penggunaan oil based skin care
●Perubahan hormon
● Sebab keturunan
●Pencemaran dan tak bersihkan makeup.

Dannnn… kalau youalls tak cegah dari awal, berlumba lumba biji biji ni tumbuh. Biasa dekat kelopak mata, bawah mata dan hidung tau.

Meh ari nak share some tips.
Seriously memula macam rasa tak konfiden. Sebab ari rasa lepas guna serum Fiiara baru start nampak biji kolestrol tu dah start makin mengecil berbanding dulu.

Biji milia atau biji kolesterol – Foto sumber: Google

Tapi lepas amalkan beberapa tips ni, ternyata membantu jugak. Nak kata secara pantas tidaklah. Memang kena amalkan kedua dua tips ni dalam tempoh 15-20 minit dan setiap 3 kali seminggu.

Yeeee, sebab tradisional kesan ambil masa tapi hasil kebiasaannya lebih baik. Sebab biji milia dan kolestrol boleh datang semula kalau tak jaga pemakanan korang walaupun buat rawatan laser. Haa takutkan.

Masa baru tumbuh tu. Sadis betullll

Jomm pegi beli barang and kita buat. Mudah je lahaiii. Rajin tak rajin jee.

Ade 2 resepi tuk buang milia ni tau, nak buat salah satu pun boleh. Tapi nak buat dedua lagi bagus. Ari try menten 2 tips ni. Hopefully hilang terus.

Okayyy, bahan bahan ade di komen ya.
Selamat mencuba!

Cara 1:

Bahan-bahannya, buat tembikai dipotong kiub dan limau matsuri.
Ambil berus dan campuran air buah tu oleskan diwajah tau. Selamat mencuba.

Cara 2:

Tips 2 -sesudu gula -sesudu minyak zaitun -kacau rata -buat mask dimukar biarkan selama 20-15 minit. Kenapa gula? Sebab gula boleh meneutralkan radikal bebas dan buatkan kulit glowing dan lembap.
Sesudu minyak zaitun
Kacaukan gula dan minyak zaitu
Buat macam scrub lahaii smoothh je kulit cam baby rasa
Skin sekarang. Biji kolestrol tu dah tak bape jelas berbanding dulu.

VIDEO PENUH CARA MEMBUAT: