Tahun lalu menyaksikan pencapaian sangat membanggakan bagi pengacara, pelakon dan usahawan paling popular ini, Neelofa. Bukan sahaja tersenarai dalam Forbes 30 Under 30 Asia tetapi juga dilantik menajdi Pengarah Bebas Bukan Eksekutif oleh kumpulan Airaisa Berhad. Namun awal tahun ini imej bersih jutawan muda ini sedikit tercalar gara-gara viral isu suplemen bayi yang dipromosikannya di laman instagramnya.

Ramai pakar bertauliah yang mengkritik serta menghentam Neelofa dengan caranya itu yang dianggap salah. Bukan sahaja netizen, malah beberapa rakan aris turut menyalahkan Neelofa yang dikatakan hanya mengaut keuntungan semata-mata.

Namun bagi Neelofa dia tidak melatah dengan apa yang terjadi. Tidak mahu perkara ini terus hangat dipekatakan, menerusi Sinar Harian Online, beliau meminta agar para pengikutnya bersabar dengan isu hangat yang diperkatakan ketika ini iaitu berkaitan suplemen yang dikatakan sesuai untuk bayi dan kanak-kanak, yang dipromosikan di laman Instagramnya.

IKLAN

Mmenerusia kenyataan di Twitter @Neelofa, beliau menjelaskan bahawa beliau menghargai dan memahami semua komen dan perhatian yang diberikan terhadap isu tersebut.

respon Lofa di laman twitternya.

Dalam masa sama juga, usahawan muda ini masih meletakkan penghargaan atas perhatian yang diterimanya. Menurut Neelofa produk yang dipromosikan itu sedang cuba meleraikan kekeliruan dihadapi pengguna.

“Pihak pengurusan produk CnG sedang berusaha keras untuk menjelaskan isu dan kekeliruan ini. Saya berharap semua pihak dapat bersabar dan memahami,” tulisnya.

IKLAN

Ternyata tindakan bijak telah diambil bagi menjernihkan keadaan yang sedang panas. Dalam hal ini Neelofa sanggup mengetepikan segalanya dan tenang berdepan dengan netizen cuba menjelaskan apa yang terjadi.

Sikapnya ini menunjukkan sisi kematangan Neelofa dan semoga apa yang berlaku ini menjadi panduan untuknya untuk terus berhati-hati dalam mempromosikan sebarang produk.

IKLAN

Jika dilihat di laman sosialnya, Neelofa tetap menjalankan aktiviti seninya seperti biasa dan wanita berusia 29 tahun yang akan menyambut hari lahirnya pada 10 Febuari ini semakin bijak dan lebih matang menangani setiap permasalahan yang berlaku.

Syabas Neelofa dan HIJABISTA berharap agar beliau terus menjadi idola kepada hijabi di luar sana untuk terus yakin dan bersemangat dalam mencapai apa yang diimpikan dalam hidup.

Artikel Berkaitan: 4 Tip Kalau Nak Berjaya Macam Neelofa

KREDIT FOTO: INSTAGRAM NEELOFA & ASTRO GEMPAK

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI