Menginjak usia 50 tahun, namun pesona diva kesayangan Indonesia, Krisdayanti masih kelihatan cantik dan anggun persis wanita muda. Siapa yang melihat pasti terpikat dengan kejelitaan isteri Raul Lemos ini.

Memiliki raut wajah sempurna, figura ini mempunyai nama besar dalam industri seni negara jiran dan turut terkenal di Malaysia. Tidak sekadar dikurniakan kelunakan suara dan rupa paras jelita, dia juga melakar kejayaan tersendiri apabila turut bergelar ahli politik di Indonesia.

Dua Orang Cucu Kris Dayanti Warisi Kecantikkan Aurelie Hermansyah!

Genap 48 tahun pada Mac lalu, penyanyi bersuara lunak yang mula melakar kerjaya bergelar anak seni sejak 30 tahun dahulu ini rupanya sudah memiliki dua orang cucu perempuan yang sangat comel mewarisi kecantikkan ibunya, Aurel Hermansyah.

Anak perempuan sulung Krisdayanti, Aurelie telah berkahwin dengan Atta Halilintar dan hasil perkongsian hidup mereka diserikan dengan kehadiran dua orang cahaya mata yang turut menceriakan hari-hari Kris Dayanti yang digelar Gemini (nenek).

Walau Kris Dayanti sibuk membela nasib masyarakat dan memartabatkan kaum wanita di sana namun minat Krisdayanti terhadap nyanyian masih menebal. Lebih istimewa, apabila dua anak perempuan mengikut jejak langkahnya sebagai penyanyi.

Rahsia Awet Muda Kris Dayanti

IKLAN

Walau sibuk dengan tugas harian, Kris tetap aktif mengamalkan gaya hidup sihat dengan bersenam dan mempelajari seni mempertahankan diri Wushu. Serta melaksanakan derma darah setiap tiga kali dalam seminggu.

Ibu Aurel Hermansyah ini turut berkongsi tip awet muda, rupanya bukan kerana DNA Salmon. Bagaimanapun, penderma darah yang juga peneraju awet muda ialah empat anaknya. Bekas isteri Anang Hermansyah ini, sering menderma darah tiga kali seminggu.

Artikel berkaitan: Muka Copy Paste! Mahu Dipanggil Grandmi, Foto Kris Dayanti Bersama Cucu Curi Tumpuan Ramai

“Satu hal yang menjadi resepi tampak muda, salah satunya adalah derma darah,” kata Krisdayanti di dalam temuramah portal di Indonesia.

“Tubuh kita, melalui saraf tunjang, sentiasa mengeluarkan darah baru,” kata Krisdayanti. Menurutnya, derma darah merupakan satu bentuk bantuan kemanusiaan yang memberi impak kepada ramai orang.

IKLAN

“Kita tidak perlu mengeluarkan bantuan material, tetapi ia boleh membantu seseorang untuk terus hidup,” katanya.

Kebaikan Derma Darah

  • Membantu pesakit yang memerlukan, juga dapat menjaga kesihatan si penderma
  • Menderma darah mengurangkan risiko sakit jantung bahkan turut membantu dalam menyeimbangkan zat besi di dalam badan penderma.
  • Menderma darah juga mengurangkan risiko terhadap penyakit kanser.
  • Penderma darah dapat mengurangkan kalori di dalam badan.
  • Menderma darah dapat menggantikan sel-sel darah yang baru lalu mengekalkan kecergasan dan menjadi perderma lebih produktif dalam melakukan kerja.
  • Paling utama, menderma darah dapat menyatukan ummah.

Inilah sebab paling utama untuk menderma darah bahawasanya ia mengingatkan kita bahawa sesungguhnya kita semua adalah sama.

Untuk rekod, Krisdayanti dilantik sebagai Duta Donor Darah Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia pada 24 November 2021. Malah, sebelumnya pada April 2021, beliau turut menerima pengiktirafan dari HighEnd Magazine Indonesia yang memilih figura ini sebagai salah seorang daripada 21 penerima Indonesia Beautiful Woman Award 2020/2021.

IKLAN

Dengan menderma darah, kita dapat menyelamatkan nyawa tanpa mengira agama, budaya dan juga boleh dianggap sebagai suatu sedekah, dan terdapat pahala dalam bersedekah.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari majalah NONA & HIJABISTA

SUMBER: celebrities.id & Instagram Kris Dayanti

Artikel berkaitan: Penampilan Berhijab Anak Dara KRIS DAYANTI Ketika Tunai Umrah Raih Pujian “Cantik Sangat Amora…

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI