Neelofa telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, pendakwah Haris Ismail kira-kira jam 11.30 pagi tadi. Mula mengenali Haris pada tahun 2017, sekitar bulan Jun, Neelofa bekerjasama buat kali yang pertama dengannya untuk sebuah projek pada tahun 2018.

Walau bagaimanapun selepas kolaborasi tersebut, mereka tidak berhubung sehinggalah setahun kemudian. Dari titik pertemuan semula itu, mereka mula mengenali hati budi masing-masing. Akui Neelofa, Haris seorang yang sangat baik, lemah-lembut dan matang.

“Apabila berbual dengannya, kita boleh bincangkan banyak hal dan ia membuatkan saya berasa selesa. Dia juga merupakan seorang pendengar yang baik dan sentiasa cuba membantu memberi solusi jika saya menghadapi sebarang kesukaran/masalah,” ujar Neelofa.

Menyentuh tentang soal zuriat, sama seperti mana jodoh, perihal zuriat juga Neelofa menyerahkan kepada aturan Yang Maha Esa. Jika diberikan rezeki dalam masa terdekat, dia menerimanya dengan tangan terbuka.

Meskipun sibuk dengan persiapan majlis pernikahannya hari ini, namun Neelofa nyata masih sempat membalas mesej Ustazah Asma Harun. Berikut perkongsian Ustazah Asma’ Harun

سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

IKLAN

Selepas subuh pagi tadi, saya ada bermesej dengan Adinda Neelofa tentang beberapa perkara. Sungguh saya tak tahu pagi ni hari pernikahan beliau. Memang ada terbaca rumors tentangnya, namun tak pasti bila, dan Adinda Neelofa sempat reply dengan baik, sedangkan sudah tentu beliau sangat sibuk untuk buat persiapan.

Sunguh baik kamu dik, selalu cuba membalas mesej walau dalam kesibukan. Moga Allah merahmatimu.

بَارَكَ اللهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْنَكَمُاَ فِيْ خَيْر

Ketika dapat mesej beliau mohon didoakan, tiba-tiba rasa sebak dan menitis air mata bahagia dan gembira. Akhirnya Adinda Neelofa bersatu dengan cinta hatinya. SubhanAllah, semoga pernikahan kalian diberkati dan sentiasa dilindungi Allah SWT, bahagia bercinta sampai ke syurga.

IKLAN

 

 

IKLAN

 

 

Semoga Puan Neelofa menjadi isteri Solehah dan sentiasa dijaga, disayang, dicintai oleh suamimu Ustaz Muhammad Haris yang soleh. Tahniah buat keduanya.

HIJABISTA: Selamat pengantin baru Neelofa dan PU Riz. Semoga mahligai yang dibina kekal hingga ke syurga. 

Sumber kredit: Ustazah Asma’ Harun Top image: Wedlocx.co

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI