Beberapa hari lepas, melalui video Ustazah Asma Harun yang membahaskan tentang penjagaan kecantikan kulit wanita bukanlah satu pembaziran.

Ustazah Asma Harun bahkan berkongsi kepada penonton video tersebut bahawa beliau juga membuat rawatan laser di bahagian muka untuk menghilangkan sel kulit mati tetapi bukan rawatan yang berlebihan. Malah, beliau juga berkata bahawa sememangnya membuat rawatan facial di spa untuk kesihatan kulit wajah.

Sudah dididik dari zaman remaja

Ustazah Asma Harun Juga Pergi Facial, Sudah Dididik Dari Zaman Remaja. Bukan Membazir!
Semenjak sekolah menengah ibu membelikan produk keperluan untuk menjaga kulit seperti pencuci muka. Sememangnya menggunakan produk kecantikan untuk menjaga kesihatan kulit wajah dan bukanlah kerana awet muda atau kulit natural semata-mata. Pastinya ramai yang seronok apabila figura semacam beliau berkongsi tentang rutin kecantikan kulit wajah yang begitu.

ARTIKEL BERKAITAN: “Basahkan Muka Dengan Air WUDUK & Lidah Kerap Berzikir, Petua Cantik Cara ISLAM Perkongsian DIANA Amir

IKLAN

Maka, jawapan cliché seperti “Wajah berseri kerana air sembahyang.” tidak mengguris hati mereka yang mengalami masalah kulit seperti acne prone dan sebagainya. Ustazah Asma Harun ada mendedahkan bahawa adik beradiknya memang dididik untuk menjaga kulit badan termasuklah kulit muka kerana ianya anugerah yang dikurniakan kepada Allah.

Ustazah Asma Harun Juga Pergi Facial, Sudah Dididik Dari Zaman Remaja. Bukan Membazir!

Beliau juga menyarankan kepada penonton jika penggunaan produk kecantikan pun masih tak dapat nak selesaikan masalah kulit wajah, berjumpalah dengan mereka yang lebih pakar. Mereka yang pakar dalam bidang ini yang boleh menyelesaikan masalah kulit anda. Semua itu bukanlah pembaziran melainkan menjaga kulit badan.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Solekan Mata Terlampau Tetapi Berniqab, Ustazah Asma’ Harun Nasihati Supaya Berhati-hati

Muka ‘breakout’ teruk

Ustazah Asma Harun Juga Pergi Facial, Sudah Dididik Dari Zaman Remaja. Bukan Membazir!
Gambar sekadar hiasan

Kelihatan natural tanpa solekan, ramai akui Ustazah Asma memiliki kulit yang sempurna. Namun beliau juga seperti wanita lain juga mengalami masalah kulit. Perubahan hormon ketika mengandung, membuatkan muka beliau ‘breakout’ teruk, jika tidak dijaga mungkin timbul masalah.

IKLAN

Nak sihat, nak cantik sebenarnya kita perlu rajin, jika membuat rawatan mengikut kadar kemampuan kita boleh lakukan secara berkala. Rawatan yang dilakukan perlu ikut syariat, seperti bahan kandungan yang terbaik dan penting ada pengesahan halal. Ustazah Asma juga tidak menolak menggunakan rawatan traditional, beliau amat gemar menggunakan ais pada wajah baik untuk menganjalkan kulit, ujarnya yang bakal menganjak usia ke 40an tahun hadapan.

Sumber: TikTok Ustazah Asma Harun

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI