Adakah disebabkan ralat tidak mengundi, Hanis cuba mengeluarkan tudung khas buat kerajaan bagi menunjukkan rasa kesal dan malu beliau.

PRU 14 adalah hari bersejarah pada rakyat Malaysia dari segenap generasi seperti orang kenamaan, rakyat biasa mahupun celebriti. Netizen tidak pernah duduk diam untuk memerhati segenap sudut. Walaupun sebulan berlalu, kecoh netizen menghentam pasangan ini kerana tidak hadirkan diri mengundi.

Ralat Dan Menyesal Tidak Terhingga

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

 

Tidak berkesempatan menghadirkan diri, beliau dan suami terasa amat ralat dan menyesal. Hanis menegaskan bukan beliau dan suami tidak berusaha menghadirkan diri seawal mungkin ke tempat mengundi oleh kerana ada janjitemu pengambaran iklan, tetapi mereka tidak mendaftar dan tidak membolehkan pasangan ini sama sekali mengundi. Penyesalan itu bukan pada hari PRU14 tetapi sebelum hari bersejarah itu lagi yang mereka sudah tahu tidak dapat mengundi.

Umum ketahui, pasangan ini pernah berjumpa Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Muhammad di kota London semasa percutian musim lalu dan menyatakan bahawa Tun adalah idola beliau. Apabila tiba saat dan ketika Hanis dan Hairul tidak mengundi seolah-olah tidak menyokong perjuangan Tun Dr Mahathir.

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

Justeru itu, pasangan ini memohon maaf yang tak terhingga dan menyeru kepada rakyat di luar sana terutama generasi muda supaya tidak mengulangi kesilapan yang mereka lakukan, supaya selepas ini mendaftar lebih awal. Walaupun tidak berpeluang kali ini, pasangan ini cuba memberi sokongan sewajarnya pada Negara.

IKLAN

Tudung KHAS Sebagai Tanda Menyokong Kerajaan

“Setelah dikencam nitizen kerana tidak menghadirkan diri keluar mengundi PRU14 baru-baru ini, adakah Hanis akan menghasilkan tudung khas untuk kerajaan bagi menutup kesilapan beliau?”

Menjawab persoalan ini, Hanis berkata sebagai celebriti dan public figure beliau berpegang pada prinsip yang natural. Di mana tidak akan melibatkan politik dengan perniagaan yang sedia ada. Walaupun ada juga tawaran tetapi sebagai usahawan wanita yang memandang lagi jauh masa depan perniagaannya biarlah saya bersifat lebih natural. Meyakinkan lagi umum, tidak semestinya kerajaan berubah, pendirian beliau akan berubah.

MOTH Koleksi Raya Inspirasi Dekorasi

Menginteperasikan minat Hanis Zalikha cuba merealisasikannya pada rekaan terbaru koleksi hijab CAKENIS. Wanita suka mempunyai segala sesuatu yang cantik dan mewah, dari hiasan di rumah mereka hingga selendang yang mereka berikan. Direka dengan sempurna dan disesuaikan untuk wanita moden, Cake Moth datang dalam enam warna mewah; Biru Laut, Hijau, Pink, Khaki, Mint, dan Kuning pada harga runcit RM180 setiap kotak. Setiap kotak juga direka khas untuk menyesuaikan selendang edisi terhad yang terdapat di dalamnya. Koleksi Lily Cake di samping koleksi selendang Cakenis yang lain akan disediakan secara dalam talian melalui fashionvalet.com serta di stor fizikal di semua stor FashionValet.

IKLAN

Koleksi Untuk Memenuhi Permintaan CAKENISANS

Selepas kejayaan pertama Cakenis LE, The Lily Cake, Hanis tidak duduk diam memikirkan sesuatu yang baru untuk menghasilkan karya berikutnya. Maklum balas dan cadangan dari Cakenisans, Hanis memutuskan untuk tidak hanya menghasilkan selendang kali ini, tetapi juga untuk memenuhi permintaan Cakenisans, Hanis keluarkan tudung bawal atau selendang persegi juga.

IKLAN

Harga koleksi premium ini mampu milik kerana Cekenis tidak mengeluarkan LE dalam masa yang singkat. Oleh itu Cakenisans boleh memilikinya pada musim-musim tertentu. Sejajar dengan itu Cakenis Moth dilancarkan pada 25 May2018 sempena Hari Raya.

CAKENIS Made In Vietnam

Menganjak pada tahun ketiga, alhamdulilah Hanis cuba meletakkan satu peringkat yang lain menhasilkan rekaan tersendiri dan Hanis sendiri mendapati ramai peminat setia memilih yang original keluaran Cakenis.

A post shared by Hanis Zalikha (@haniszalikha) on

Cakenis made in Vietnam, umum ketahui negara tersebut pengeluar terbesar tudung-tudung tiruan yang dilancarkan di Malaysia juga di seluruh dunia. Ditanya kepada Hanis sendiri, apa pendapat beliau mengenai perkara ini “Hanis memang terasa larat dengan sikap mereka ini kerana usaha menghasilkan sesuatu karya itu bukan mudah, tetapi apabila sudah terhasil, ada pula pihak bertanggungjawab ini menciplak usaha saya”.

Kerisauan isu ciplak ini tidak berpanjangan kerana Hanis bijak mencari jalan penyelesaian di mana beliau sendiri membeli tudung Cakenis made in Vietnam itu sendiri. Alhamdulilah ternyata keluaran Cakenis mempunyai mutu dan kualiti yang jauh berbeza dari yang ciplak. Hanis berharap peminat setia CAKENIS memilih hanya yang terbaik.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI