Sesetengah orang mengatakan bahawa Tupperware mungkin muflis. Jika ini berlaku, ini mungkin bermakna syarikat tidak dapat meneruskannya.

Mereka telah berkata bahawa mereka mungkin menutup tirai selepas 77 tahun beroperasi.

Artikel Berkaitan : Patutlah Mak Hangin Kalau Hilang! Netizen Review Bekas Tupperware Tak Rosak Waktu Banjir

Tupperware meramalkan bahawa mereka perlu menghentikan operasi melainkan mereka dapat mengumpul wang dengan cepat.

Tupperware Bekalan ‘Lejen’ Mak-Mak, Bakal Hentikan Operasi Tahun Ini?

Tupperware dalam keadaan susah. Mereka memerlukan lebih banyak wang untuk meneruskan, dan mereka tidak mempunyai banyak masa untuk mencarinya.

Syarikat itu, yang terkenal dengan ‘Tupperware Parties’, telah menyaksikan harga sahamnya jatuh banyak baru-baru ini. Pada tahun lalu, ia telah kehilangan 95% daripada nilainya sepanjang 12 bulan yang lalu.

IKLAN

Ini kerana terdapat lebih banyak produk storan yang inovatif di luar sana, dan golongan muda lebih cenderung mendengar tentangnya di platform media sosial seperti TikTok dan Instagram.

Difahamkan, Tupperware sedang menghadapi pelbagai cabaran ketika ini. Jualan merosot, dan lebih ramai orang membeli produk rumah sebaliknya. Dan Tupperware nampaknya tidak berhubung baik dengan golongan muda.

Tupperware telah mengeluarkan amaran tentang kemungkinan isu keselamatan dengan produknya. Ini adalah kali kedua dalam tempoh kurang daripada enam bulan Tupperware telah memberi amaran kepada pelanggan tentang isu yang berpotensi.

Syarikat itu berada dalam bahaya untuk dinyahsenarai daripada pasaran saham kerana ia tidak memfailkan laporan tahunannya tepat pada masanya.

IKLAN

Tupperware Bekalan ‘Lejen’ Mak-Mak, Bakal Hentikan Operasi Tahun Ini?

Pada mulanya produk Tupperware dijual di kedai serbaneka, tetapi jualannya perlahan kerana orang pada masa itu tidak tahu menggunakan bekas plastik tersebut.

Terdapat seorang jurujual bernama Brownie Wise yang memutuskan untuk menunjukkan betapa serba boleh bekas Tupperware. Dia berseronok menunjukkan cara ia boleh digunakan untuk pelbagai perkara, seperti memegang makanan atau minuman.

IKLAN

Beliau kemudiannya diupah sebagai naib presiden untuk pemasaran dan operasi untuk Tupperware Parties.

Artikel Berkaitan : Makanan Rangup Ini Lazat Tapi Tidak Sesuai Untuk Berbuka Puasa, Ini Sebabnya

Dahulu, Tupperware mempunyai ramai orang yang menjual produknya di pihak Tupperware, dan mereka masing-masing memperoleh komisen pada setiap jualan.

Fenomena Parti Tupperware kemudiannya merebak ke seluruh dunia, di mana orang ramai yang berpakaian kemas dan mempunyai kemahiran demonstrasi akan menunjukkan kepada tuan rumah dan rakan-rakannya cara menggunakan peralatan dapur baharu yang berwarna-warni dan ‘berteknologi tinggi’ itu.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI